View Single Post
Old 23-01-2007, 11:22 PM   #11
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: SSL Stereo Compressor Clone DIY

imam 3 komada gotova. samo ih moram staviti u kuciste i zalemiti neutrike power supply i potove.

sva tri imaju side-chain i thrust filter opciju. jedan sam radio sa THAT zamjenskim VCA chipovima, dva komada sam napravio sa originalnim dBx VCAovima iz 1979.

nikako da ulovim vremena da to slozim, ima tip u ljubljani koji prodaje gotov kuciste za 50eur (purusha), i moram mu se javiti.

prave, odgovarajuce 5534AN i 5532AN sam morao nabaviti u americi. nigdje u blizini, ni u evropi nije bilo AN verzije , vec samo losija AP, s kojom pretposatvljam isto radi, ali.. nisam htio nista prepustati slucaju.

oni jos imaju verziju sa olovom (koja je znantno jeftinija oko dolar), a prodaje se i bezolovna, ali je skupa (oko 4dolara za komad, pa se skupi)

5534AN trebas 4komada, a 5532AN 2 komada.

cim spojim postat cu neke testove mp3-e, impresije. Gregor Z (kolega iz Slo) ga koristi, kaze da je mrak prvenstveno na bubnju, sintu, nekim vokalima, i gitarama.. ali da ga nebi bas za stereo mix (doduse on ima THAT verziju). dBx radi puno masnije..

s time da se svi slazu da nema bas 100% originalni sound, vec da je recimo to negdje oko 85 - 90% pravog ssl-a sa 4000-arke. ako i jest tako, ja sam jos uvijek sretan.

pozdrav Franko Panko i Shot, dugo vas ne bijese na forumima..

shot, javi se da dodjes vidjet vokal booth od konoplje

clusterchord is offline   Reply With Quote