View Single Post
Old 08-01-2007, 01:03 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Najbolji Studio U Srbiji?

Quote:
Originally Posted by idekius
Jedno pitanjce? Na osnovu cega je po mnogima ovde Pink 2 najbolji studio u zemlji? Po opremi?
Po meni je Pink 2 daleko od dobrog, po onome sto sam do sada cuo da je izaslo iz njega, pa makar bilo radjeno na svemirskoj tehnologiji, a ne na SSL-u...

Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade... a cine ga i mali gremlincici i lepriconchici koje mi ne vidimo, ali od njih zavisi da li ce oprema da funkcionise kako treba, ili ne

Kad vec pokrenusmo ovu temu, rekao bih da je br. 1 u zemlji studio "Barba", a svidja mi se i ono sto sam chuo iz studia "Sky", Vlade Negovanovica (nema SSL, vec TOFT, ali ima rezultate)...
Pink 1 takodje ume da da odlican rezultat ("Jare moje")...

Znam da ce me mnogi napljuvati ovde u smislu "kako to da ne valja studio sa SSL-om", ali... slusajte snimke, pa kazite jel vam se to svidja... mozda ima i nesto o.k., ono sto sam ja cuo mi se ne svidja, a svrha studija nije to da se klijent hvali deci iz komshiluka kako je radio u skupom studiju, vec da se dobije realan rezultat na CD-u...
Jel Pink 2 u TV zgradi na Dedinju? Ako jeste, tu sam bio.
Prvo (i najbitnije) je da zvuk tamo super. Bio sam 2-3 puta tamo, i uvek sam nosio brdo CD-a sa miksevima koje sam radio u Londonu (masterovanim, nemasterovanim, izaslim na plocama,) i sve je zvucalo super. Znaci - dobro se preneo sound, i nije totalno drugacije nego kod mene. Jos je za nijansu i bolje jer su njihovi Dynaudio duplo veci od mojih pa izlaze i sub-ovi..
A od opreme ima sve sta kome treba. I nije sramota da dovedes nekoga unutra.

Kod Vlade Barbe sam bio na kratko, u nekim sitnim satima, pa nisam nista slusao (sem onog na cemu su trenutno oni radili). Tehnika je raj - sve ima, pa na kvadrat!

A kod Vlade Negovanovica, nisam bio od kada je instalirao Tridenta...video sam ga pre 2 godine dok je bio jos u kutiji...
DaBear is offline   Reply With Quote