Quote:
Originally Posted by idekius
Jaaaaaaaoooo!!! 
Ima i ovde onih koji se loze na Linux!?
|

ima situacija kada radi posao...
Quote:
Originally Posted by idekius
Nego... koje su sada distribucije Linuxa aktuelne i moze li se resiti problem sa driverom za zvuchnu?
Mislim, opet bih se malo igrao sa Linuxom...
Pre neku godinu je bio aktuelan Red Hat za pocetnike... kao najjednostavniji za koriscenje, verujem da i sada postoji tako nesto?
|
Distribucija, kao uvek, ima koliko hoces, ja sam nasao dve sa kojima se nesto moze uraditi:
dynebolic i x64 studio, imas linkove u ovom tredu i u jos jednom koji sam tako naslovio.
boggy,
instalirao sam ubuntu upravo zbog te jednostavnosti u startu, ali mi njegova namena nije bila za audio, vec samo za one tutoriale koje pisem i za grafiku koja ide uz to, tako da nisam hteo da se bakcem preterano. Probao sam onaj Dynebolic, i posto u njemu sve radi, on mi je za audio. Ali sam mislio cisto samo da probam kako funkcionise OSS, posto mislim da od drajvera na novijim linuxima, zbog peripetija oko patenata, radi samo ALSA kao slobodno resenje.
a sto se tice toga humaniji

to je naravno samo fora...
nema veze, videcu da li postoji neko resenje, ili cu u krajnjem slucaju, kada uzmem novi hard disk, pokusati sa nekom od distribucija koju si preporucio...
Ako imas vremena, probaj ovo:
http://www.beryl-project.org/
ili makar pogledaj slike ili animacije

sjajna zabava i funkcionalnost, za male pare. Cekam da naprave paket, pa instaliram novu verziju... bacicu i ja neke slike...
hvala