Cao
Uradio sam pregradni zid, to jest montirao sam josh jedan preko vec starog postojeceg neefikasnog tankog gipsanog zida. Napravi sam rostilj, stavio ploce kamene vune, i zatvorio gips plocama. Vuna je odmah uz gips plochu, i ima vazdusni prostor 7 cm koji razdvaja vunu od onog prvog, starog zida. Nisam nazalost mogao da nadjem fotoaparat da slikam kada se to pravilo tako da sam se smorio mnogo
Ali sve to mozda i nema veze sa pitanjem koje hocu da postavim, samo sam usput rekao kako idu radovi.
Zanima me sledece.... - Kada bi se stavljali sundjeri (piramidalni) unutar sobe... da li bi trebali da se stave direktno na zid. ili bi bilo bolje da budu par satimetara odvojeni od zida, to jest da se napravi ram ili nesto da ih drzi, a da opet budu odvojeni od povrsine zida. Posto sam cuo nekoliko puta kada su u pitanju bili drugi materijali( azmafon, mineralna vuna.. itd) da se ovakav nacin postavljanja koristi zanima me da li je bolje i sa sundjerima tako. ali nisam nigde cuo da je se tako radi sa sundjerima pa zato pitam.
fala unapred
pozdrav