Thread: Narodnjaci
View Single Post
Old 23-10-2006, 09:16 AM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Narodnjaci

Ehhhh... 1000 puta smo raspredali na ovu temu... mozemo jos 1000 i svako ce ostati pri svome.
Tesko da ce neko mene da ubedi da kupim Cecin CD, a ja tog nekog ko se poziva na narod i korene da moji koreni nisu u loopovima (vec u lopovima ) i vst instrumentima...

"Ko ne dodje u boj na Kosovo,
ne imao od srca poroda,
od ruke mu nista ne rodilo,
PC mu se odmah resetov'o"

Mislim da Oggy gresi... gusle se vezuju za Crnu Goru... mislim da mi ipak imamo frulicu

Posto smo 500 godina bili pod Turskom, pa je zato Turska narodna muzika zapravo nasa narodna muzika, predlazem jedan amandman!
Posto smo u kulturnom (i svakom drugom) ropstvu zapada od Turaka pa na ovamo, a ni to nije mali vremenski period, predlazem da se Gibson Les Paul i Fender Jazz Bass proglase Srpskim nacionalnim instrumentima, a The Rolling Stones Srpskom narodnom muzikom.

Gde su Srpki prsti, tu su Srpski instrumenti!

Dajte ljudi... nemoj da se vise zezamo... nek slusa i svira ko i sta hoce...

Ja i onako ne mogu da se srodim sa narodnjacima, pa nije red da mi bilo ko i bilo sta servira... Ne nalazim se u tim pesmama... Kako bih mogao da se nadjem u pesmi "...bez duuUUuuse si lep...", kad su mi od malena svi prichali da sam "dobrodushan i simpatichan"?

Sto se tiche textova... tacno je da svuda ima losih textova... ali... to sto mozes da nadjes u tzv. pop-u i turbo folku, pa to stvarno ni sa chim ne moze da se poredi. Tu je zaista tesko da nadjes text koji zadovoljava elementarne kriterijume estetike... stvarno umeju svasta da lupe...

Jednom sam u cevapdzinici dobio napad smeha pred zapanjenom prodavachicom koja nije znala cemu se smejem jer sam chuo pesmu "...sve mozes da mi das, al' ja necu s' tobom jer si mafijas" Ja pocheo da vristim kao majmun i kroz smeh se izvinjavam onoj zeni za kasom

Svuda ima kretenskih textova, to je tacno, ali... turbo folk, a Boga mi i tzv. yu-pop nose barijak, tako da tu nema stavljanja znaka jednakosti. Ono sto je ocigledno, jeste ocigledno...

U pop-u se tacno zna koje reci prolaze... "more, plaza, cokolada..." Uzas...