@ djnick: Drago mi je da se ne ljutish jer kritika zaista nie bila zlonamjerna.
- shto se tiche EQ-inga XTC stvari, ili ako si mislio nekakvog masteringa, nisam neki expert na tom "reparativnom" polju i stvarno nemam kvalitetnu predodzhbu koliko se tochno mozhe dobiti EQ-ingom. Josh manje mogu procjeniti isplati li se ta intervencija jer to je chisto tvoj subjektivni dozhivljaj. Ono shto ti mogu rechi jest ono shto i sam primjenjujem kada je ova tematika u pitanju:
Fix it in the mix!!! Dobar mix ne zahtjeva mastering. Ne kazhem da dobar mastering inzhinjer ne mozhe popraviti i najbolji mix, ali losh mix s dobrim masteringom i dalje ostaje losh mix. Mastering mozhe izbrusiti stvar ali ako su soundovi loshi i mix mutan, nejasan, "stisnut" kompresorom ili sjeban limiterom... nema tog masteringa koi che to popraviti.
- znam kako zvuchi protoculture. imam oba dva albuma

Na zhalost ako slushash to na "hi-fi" liniji mozhesh do besvjesti usporedjivati... ta linija ima prenaglashen bas, malo srednjih i gotovo nishta visokih tonova. Dakle usporedjujesh svegas polovicu od cjele stvari zapravo chujesh jer druga polovica je tiha, mutna ili uopche ne svira. Inache protoculture ne bi bio losh kriterij, iako mi tematski nie bash jako drag.
Dok si ne sredish neko slushanje predlazhem da se zabavljash komponiranjem ili ti ga midi sekvenciranjem. Svladavanje kompresije, reverba i mixa na zvuchnicima kakve imash predstavlja sizifov posao.
Nadam se da chesh uskoro imati novog materjala. Unatoch kritici JAKO me veseli da netko radi i ovakvu muziku.
good luck!