View Single Post
Old 30-08-2006, 10:48 AM   #40
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Default Re: Zr festival... Fotke sa prve probe

Quote:
Originally Posted by Max
Da ideja je bila da se iskoristi jedna pesma koja je napisana pre 10 ak godina ( covek ju je napisao navodno sa 14 ili 16 godina :o )
Da, pesma je prvobitno namenjena bendu Deja Vouilla (cita se Dezavuja i nije greska jer i ne treba da bude Deja Vu).
Deja Vouilla je bila kombinacija sjajnih muzicara iz Nisa, radilo se nesto sasvim novo, i u ono vreme mislim da je idejno prednjacila cak i odnosu na tada aktuelne svetske trendove (a tada je bio aktuelan Acid Jazz).Znam da zvuci pretenciozno, ali ja to zaista mislim.
Mozak Dezavuje bio je Branko, pocelo se sa snimanjem u Beogradu, ali iz meni nepoznatih razloga, sve je odjednom stalo tek tako, na pola, a Branko je jos tada jednu pesmu obecao Ljilji, i eto to je ova pobednicka pesma.
Lik je stvarno odlican muziar, kao i svi koji su tada ucestvovali u projektu Deja Vouilla, i mislim da i dalje predstavljaju okosnicu muzicara iz Nisa, svako u domenu svog instrumenta.
Medjutim, obicno kada je neko jako dobar u necemu, mora da ima i minuse na drugoj strani, tako da Branko koga ja itekako cenim kao muzicara, ima neke, ajde da kazemo organizacione pa cak i moralne propuste, i to je ono sto ga je do sada sprecavalo da njegova kreativnost dodje do izrazaja.
A Ljilja (kao Ljilja) je to ocigledno znala da iskoristi.
Nadam se da ce ga ovo malo uzdrmati, i da ce polako zauzeti poziciju koju i zasluzuje....