Quote:
Originally Posted by relis
...ali na Supernovi II ima teorije.
|
napravi da filter i rezonanca zvuce ovako i skidam kapu. da ti skratim vrijeme, digi ili modelirani filter nece zvucat nikad kao analogni. postoje za to debeli razlozi i u matematici i fizici. ali, svako za sebe treba da se uvjeri..
moram priznati, kad sam prvi put svirao supernovu, a ima tome 5 godina, cinio mi se vrlo bogat, pogotovo za zvukove tipa starih korgova. medjutim, s vremenom sam uocio da svi soundovi imaju tu plasticnu notu u filteru, koja me uzasno smeta. (inace, od digitalnih, virusov filter mi je fenomenalan). dalje, kad stavis pilu (saw) i otvoris filter maksimalno, cujes rizu/zrnatost oscliatora a ne kremu ili svilu. i na kraju, rezonanca je modelirana kao neki digitalni acidic 303 klon. distorzirana je uvijek na isti nacin i vrlo hladna. povrh svega, da koristim Donovu terminologiju, nista nije "neustelano". na analogcu sve stalno pliva, VCA, VCO, Filteri, envelope.. non stop i to na mikro levelu. mislim, daleko od toga, SN moze biti krasan i zanimljiv sint za to sto radi, ali da se ponasa ko analogac, ne bas.
moza se ovako cine vise suptilne, ali uvjeren sam da sjednes uz oba i pocnes vrtiti parametre, tesko bi ti bilo ne uociti povece razlike u ponasanju i teksturi ove 2 masine. i li bilo kojeg drugog vco polyanaloga naspram nekog od poznatijih va masina.
to je samo moje misljenje. u svakom slucaju, ako imas Novation, da postas neki mp3 u prilog ovoj diskusiji. mislim ako ti se da. to je uvijek zanimljivo..
btw, vec duze vremena razmisljam, kad bi vise ljudi postalo demose svojih masina, ili neke snimke sa sintevima itd, mozda bi imalo smisla da napravim
sticky , samo za takve stvari. da se cuje sto ljudi rade, briju, sarafe..

al kad nas je uzasno malo na sint forumu, ma i na rumskom opcenito.. steta.