Quote:
Originally Posted by iNi
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler...  Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti.
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule.
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme. 
|
Ne treba ti footswitch, mo?e? da uzme? XT Live.
Ne znam ni za?to ti treba veliki izbor distorzija. Mislim da u praksi 2 dobre vi?e znače nego 20 prosečnih. Barem u?ivo, gde vi?e zavisi od toga kako bend svira nego toga da li je distorzija na gitari identična originalu. Inače i dalje nisi objasnio kako treba za ?ta ti tačno treba... Na tvom mestu ako treba da sviram u?ivo verovatno bih prvo gledao da imam neku zadovoljavajuću gitaru i pojačalo, uzeo pedalu dve i radio sa tim. Za snimanje i demose bih se snalazio sa plug-ovima. Ako je na prvom mestu snimanje, onda uzmi POD-a pa vidi dalje ?ta će?, ali opet ne?to ne mislim da ti treba tolika investicija za snimanje.
Ja i za u?ivo opet ne bih nosio POD-a XT već pedale ili neki adekvatan preamp, znači uzme? to a ako ti ba? treba za snimanje, guitarport ili toneport ti je dosta jeftiniji.