View Single Post
Old 18-07-2006, 12:07 AM   #20
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Niko ne pominje pod-ove?

Quote:
Originally Posted by iNi
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler... Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti.
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule.
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme.
Ne treba ti footswitch, mo?e? da uzme? XT Live.
Ne znam ni za?to ti treba veliki izbor distorzija. Mislim da u praksi 2 dobre vi?e znače nego 20 prosečnih. Barem u?ivo, gde vi?e zavisi od toga kako bend svira nego toga da li je distorzija na gitari identična originalu. Inače i dalje nisi objasnio kako treba za ?ta ti tačno treba... Na tvom mestu ako treba da sviram u?ivo verovatno bih prvo gledao da imam neku zadovoljavajuću gitaru i pojačalo, uzeo pedalu dve i radio sa tim. Za snimanje i demose bih se snalazio sa plug-ovima. Ako je na prvom mestu snimanje, onda uzmi POD-a pa vidi dalje ?ta će?, ali opet ne?to ne mislim da ti treba tolika investicija za snimanje.

Ja i za u?ivo opet ne bih nosio POD-a XT već pedale ili neki adekvatan preamp, znači uzme? to a ako ti ba? treba za snimanje, guitarport ili toneport ti je dosta jeftiniji.
Dushan_S is offline   Reply With Quote