View Single Post
Old 10-07-2006, 05:03 PM   #17
iNi
Junior Member

iNi's Avatar

Default Re: Niko ne pominje pod-ove?

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ja nisam neki ljubitelj Boss sprava, ali vidim da neki preferiraju to u odnosu na Line 6, uglavnom kad se radi o kačenju u pojačalo. Nije mi jasno da li ti treba puno efekata i programambilnosti da li imaš neko pojačalo. Mislim da ton treba graditi sa time šta imaš pa redom... Znači ne moraš ti imati neko ludo lampaško pojačalo, ja imam 100-ku Valvestate-a Marshall-a, ali kačim lampaške pream-ove pre njega umesto njegove distorzije. Znači može svašta, ali dodaješ opremu shodno tome šta već imaš, ili sve prodaš i menjaš. Zavisi kakvo ti je pojačalo pa po tome vidiš šta ti još treba. Ja mislim da je Line6 u bilo kojoj varijanti vrlo dobar za snimanje, ali za svirku ne bih kačio pod-a. Možda jedino da idem iz njega u neki ozbiljan Poweramp pa u kutiju ili ako možeš da probaš kako bi it zvučalo da uključiš u povratni ulaz iz FX loop-a, preskočiš preamp stage pojačala.
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler... Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti.
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule.
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme.
iNi is offline   Reply With Quote