Quote:
Originally Posted by DaBear
Da se prikljucim i ja...radim vec 10 godina na YAMAHA NS10 MS, koje gura Bryston 2x300W amp...i odiru kutije. Ko god cuje nesto , pita koji to zvucnik raddi!!? Imam i Dynaudio M2 sa CHORD amp i aktivne Hafler monitore. M2 je zakon...sve sto sam miksao , kad odem u rezacnicu i mastering room, pitaju gde je radjeno i miksano i NIKAD nista ne diraju !!!
NS10 je zakon, ali mora da ima pojacalo mnogo jako da ga gura, 200-300 vati ...!
Moja soba nije nista specijalno sredjivana, ali sam se navikao i sad deljem samo....
vrach
|
Stvarno ne mogu da izdrzim da nesto ne napisem posle ovoga, kao i "velichanja" Audient miksera u drugom threadu...
Elem... Stvarno mi je zao sto neko ko 10 godina zivi i radi u Londonu ili bilo gde, na kraju krajeva, dodje na ovaj forum u svom "zavichaju" i u tako kratkom vremenskom roku izgovori tako puno "self promotional" stvari,a opet tako malo konstruktivnih... Nalepi gomilu fotki svog ateljea i vrlo brzopleto rasplete i neku prichu o par sprava koje poseduje... Tvoj HIGH odnos prema ljudima na ovom forumu je katastrofalan, bar za sada! Veruj mi... Zvuchis kao 20-togodishnjak, a to nisi... kao oprtunista sa guzicom u fotelji nekog Londonskog ateljea, koji ovde nabijas na nos NAMA PACHOSIMA kao vrhunski facility! Nadam se da to nisi! Daj, prijatelju... spusti loptu! Ova pricha o Yamahama i jakom i stabilnom pojacalu je ispricana bezbroj puta! Pricu o Audientu ne zelim ni da pomenem za sada.
Ok je ako par tonaca ili producenata-mentola svrati kod tebe i skapira koliko veze s mozgom nemaju, chuvsi tvog Audient-monstruma nakon SSL-a ili NEVE-a... Ili ako prvi put u zivotu chuju kako zvuchi tvoja Yamaha sa Brystonom... TO OPET NE GOVORI O YAMAHAMA... nego o njima samima! Mnogi iste kutije i ovde teraju istim tim ampom...
Vrach, nemoj preterano sujetno da me skapiras... ovo pricam u svoje ime, iskljucivo! Zvucis mi kao jedan od likova koji nama, "malim ljudima koji rade mali ili veliki posao ovde u Srbiji", na nos nabijaju svoj gastarbajterski izbor, a pritome im je najjacha referenca samo zivljenje preko! A gde ste u poslu??? Pitam!

Slicno sam se osecao dok sam chitao postove jednog drugog, muzicki i marketinski (chitaj- u Srbiji), pretpostavljam, daleko nevaznijeg lika od tebe! Cak je i upao u jednu vrlo neveshtu raspravu sa mojim prijateljem ovde na forumu, svojevremeno! Sve se vrtelo oko "sujete"...
Audienta sam chuo u mnogo kombinacija do sada... jedan komad je bio i ovde u Beogradu kod Joksimovica... Ima ih nekoliko... Neki su u fullu... Novi su bili oko 19000 evra, sto ih svrstava u nizu klasu niksera. I svaki put su morali ti neki likovi, za razliku od tebe, u masteringu nesto da drndaju!!! To ne govori o kvalitetu ili nekvalitetu samog stola, vec o ljudima koji za istim i sede... Ja sa Audienta nisam chuo solidan proizvod ni ovde ni u inostranstvu, ukoliko se tvoj CECA-LONDON MIX moze smatrati "inostranim" proizvodom... A to da li se neki CLUB mixevi miksaju na Audientu, to stvarno ne znam i ne zanima me.... U svakom slucaju... Srecno sa remiksiranjem! Nadam se da "britanski" radovi zvuche bolje od onih tvojih koje smo slusali ovde!
Ovo pisem jer me je tvoj, vrlo sujetan (pogotovo u threadu o Audientu), pristup iziritirao... tj. podsecas me na Massenburga koji svima na nos nabija svog ICON-a, ali posto je tu gde jeste, niko mu se ne suprotstavlja! Ti, prijatelju nisi Massenburg, ni CECA nije Lyle Lovette... a ni svi mi ovde (bar vecina) ne zivimo u Avganistanu... ta prica prosto, ne pije vodu!
Ponavljam, nemoj da me pogresno skapiras... ali tvoje pretenciozne izjave dovode u pitanje struchnost i moc rasudjivanja mnogih tvojih "kolega" u Londonu... pusti nas ovde... od Mike Gardnera (Eden Studios) do Peter Gabriela!!! Kad jednom bude svratio do tebe, mozda i on shvati da je ziveo u zabludi! Dakle, nemoj da pricas o Audientu kao "normalnom" izboru jer je perverzija, vec kao o necemu sto si kupio, jer za SSLa nisi imao dovoljno sredstava i hrabrosti... Mada, polako... ima dana... shvatice i oni kako je tvoj SETUP najbolji!
Ja se, pre svega, zalazem za kreativnost... Ona mora biti na 1. mestu... tehnika je bitna, ali sporedna stvar... Uvek glasam za maximum minimuma, ne za minimum maximuma!!!

Ali kad je vec ovaj thread o tehnici, stavljam je na prvo mesto u njemu.
Vuche Mandushicu, pozdrav...