View Single Post
Old 09-05-2006, 09:36 AM   #9
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: 101 put : Mastering

Izotop bih osobno izbjegao... Osim shto izgleda hi-tech, i ima brdo preseta, pojedinachno gledano alati su dosta loshi. Podsjecha me na sony "all-in-one" linije koje izgledaju spacey i ne vrijede ni klinca.

PSP MasterComp ima izvrsnu kompresiju, pogotovo kada se koristi sa soft knee kompresijom! Jedino mi se chini da je prilagodjen ne-elektronskoj glazbi, jer kod komprimiranja vech glasnih traka ne uspjeva dovoljno "stisnuti" sound.

R-Comp od Waves-a je izvrstan uprvo tamo gdje PSP MasterComp ima slabost!

L3 je odlichan maximizer/limiter, ali zahtjeva odlichan mix. U protivnom strashno naglasi propuste u levelingu i kompresiji, ili "udavi" kompletan mix.

BBE sonic maximizer je dobra sprava. Kvalitetna alternativa je i Spectralive 2.

PSP-ov paket "MIX PACK" je doslovce revolucija. Psihoakustichni pristup obradi zvuka za one malo bolje potkovane i s malo debljim zhivcima Trebel mix nudi "tranzient design" i saturaciju tipa "aphex aural exciter". Mix bass je nenadjebiv kompresor za bas spektar (obavezno prochitati manual). Mix saturator i mix pressor su izvrsne simulacije valve i tape saturacija, IMO daleko bolja od Izotop-a.

Redifined audiometric EQ je apsolutni prvak medju EQ-ima.

PSP MasterEQ je takodjer vrhunska sprava.

eto... ovo bi bili trenutno top VST alati za mastering i sound design