Re: pitanje
Neznam za Lynx, ali za Creamware, RME i EMU znam... Za analogne mixere takodje neznam...
Ko sto vec rekoh... postoji neka sitna razlikica, ali (kao sto Dusan_S rece, stvar ukusa) ta razlika je toliko velika da je tripovanje na tu temu cist gubitak vremena...
Ja sam se ranije lozio na CW sabiranje, preko njegovog mixera koji pogone Analog Devices Sharc DSP chipovi... Sada se ne lozim vise na to (ne kazem da jednom mozda necu opet, dokonom covoeku svasta pada na pamet)
Psiha igra presudnu ulogu... das 300-500-800-1000 eu za kartu i taj novac cenis, pa umislis da sve radi bolje od onog sto "imas dzabe"...
Retko ko ozbiljno prihvata chinjenicu da Nuendo nije "dzabe", vec da kosta 2000$... Da je stvarno neko vrisnuo te pare na njega, tesko da bi se zezao i da bi ga nipodastavao... Jedna od dobrih strana sto ce nas softwerske kompanije boljim zastitama i drzave zakonima disciplinovati je to sto cemo nauciti da cenimo njihov rad...
Ako se, kao sto sam vec rekao negde, drzimo one "kol'ko para, tol'ko muzike" onda ispada otprilike ovako: Nuendo 3.2 (2000 $) vs. EMU 1212m (200 Eu)
|