Pazi, mo?da smo mi previ?e u fazonu "teorija zavere". Vrlo je moguće da jednostavno čovek ima montiranu glavu ili dve u rack, fiksiranu i vezanu sa ostalim, i da je namerno ostavljena nazad tako da tehničar ima direktan pristup ako dođe do nekih problema. Ove dve jesu marketing u smislu "da bi se videlo pojačalo" ali ne mora značiti da i ne svira JSX-a. Mislim, oni su mu napravili ono ?to je hteo, sigurno je u poziciji da bira, tako da ne verujem da ako je već mogao dobiti signature pojačalo koje mu odgovara re?io da to uradi samo zbog kinte a svira na nečem trećem.
Quote:
Ok ja sam mali balavac i nista ne znam oko instrumentalne rock muzike. Mislim, valjda mozes da predpostavis posto Satrianija pominjem u skoro svakom postu da zaista znam njegovu kompletnu diskografiju, pa cak i one stvari koje verovatno nikad nisi cuo (muzika za jednu Daytona igru recimo). Upravo iz tog razloga mi je malo nonsens da vam ovaj album bude "bezidejan" ...
|
Izvini ako si shvatio da te omalova?avam na bilo koji način... Daću ti primer na ?ta mislim: Jedan dečko koga sam upoznao me je pitao "?to ti mrzi? Hammerfall i Blind Guardian i slične band-ove?". On je fan takve muzike. Pa ja ga pitam "voli? li ti Judas Priest i Halloween na primer?" On naravno voli. Onda mu ja objasnim da sam ja tada kad mi je sve to bilo novo voleo te bendove, ali da sam se zasitio i postao izbirljiviji, a novi bendovi su u većini slučajeva ne mnogo inventivna recikla?a tih starijih. Jednostavno mi je dosadno da ih slu?am, i do?ivljavam ih kao smarače. On nek ih voli, to je skroz ok za njega.
Isto tako, ti kad si do?ao u kontakt sa Satrianijem ili nečim drugim, ti ima? pristup svim albumima odjednom, ne znači ti toliko vremenski kontekst nečega. Na primer mo?e? voleti neku pesmu sa 6- albuma koja je meni budala?tina jer je iskopirao neke svoje starije pesme. Ali ti sve to slu?a? odjednom, sve ti je novo, i ne daje? prednost starijim pesmama. Znači mo?da nisu LO?E pesme sa novog Satrianijevog albuma nego su meni (a pretpostavljam u ovom slučaju i Zvinčiću) jednostavno blede i Deja Vu onoga ?to je ranije radio. Tako da nam nisu zanimljive i predstavljaju stagnaciju, slu?amo takve stvari od njega 10 godina ili vi?e. Eto, nadam se da sam ti sad bolje objasnio na ?ta mislim.
Quote:
Oko GR-a.
Pravo da ti kazem, ne razumem tvoj stav. Uopste nije stvar u lovi. Ja sviram i studiram violoncelo, a gitara i bass su hobi samo sto on traje dugo. Poklanjam dosta paznje Gr-u jer je on trenutno najaktuelniji u softwerskom pogledu obrade zvuka el. gitare. Svo ovo "cimanje" oko pravljenja "kilometarskog" patch-a za GR je cisto iz radoznalosti i entuzijazma. Mozda ce nekom ovo pomoci...
|
Ok sad malo bolje razumem odakle dolazi?. Napisao sam ono jer često primećujem da se neko aka sa Guitar Rigom (i uop?teno da se aka sa snimanjem a ne poznaje ga dovoljno i trebaće mu jo? oho ho da dobije rezultat) a postavlja se ?ta je cilj? Mislim ako bend ima dobre pesme, nek rade preko leta negde , snime album i sviraju pred ljudima. Umesto toga primećujem porast tendencije da samoprozvani "snimatelji" rade "albume" kod kuće. Ne da ja njih omalova?avam, nego nije smisleno, potro?i se mnogo vremena, a cilj nije postati snimatelj već svirati, snimiti album itd. Kod Guitar Rig-a sam pomalo nihilista jer nekako nisam do sada nigde čuo ikakvu distorziju sa njega koja bi valjala, pa mislim da ako pola planete nije uspelo da napravi preset da valja, onda mo?da i ne treba mučiti sebe. Ali to ?to ka?e? ako ti je gu?t da prčka? oko toga, samo napred i ?to da ne!

Da ne ispadne da sve vreme miniram temu