View Single Post
Old 05-04-2006, 08:09 AM   #15
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: mozhe li mi uad pomoci ??

Ima proshireni ultra pack (Oggy izveo radove shirenja ) i meni se UAD svidja...
Narocito 1176LN, Fairchild, LA2A, Plate 140, Roland Dimension D, Pultec EQ...

Imao sam prilike da kod Maxa cujem VSS3 reverb za PoCo i mogu da kazem da bi hardware trebao da bude bas skup da bi zazvuchao onako... doduse, ni VSS3 nije jeftin i ne ide uz PoCo, vec se mora dodatno dokupiti...

Meni je UAD bio potrebniji, s' obzirom na to da uglavnom radim R'N'R, Jazz, tu i tamo po neku deciju pesmicu, reklamu... dakle uglavnom pravce sa zivim instrumentima, vocalom...

U sustini, najlepse je imati i jedno i drugo... a moze se i bez jednog i bez drugog

Da pare ne bi bile bacene, pocetnik koji krene da kupi UAD-1 koji u ultra pack varijanti i nije bas jeftin, treba da se zna da koristi plugove... sto jeste, jeste... takodje da ne ocekuje chuda... UAD nije carobni stapic...

Uvek mi je isao na nerve pristup "kupicu spravu i svi problemi su reseni"... to sto treba da bi pesma zazvucala, tj. onih 70% zvuka ne moze da se kupi...

Zbog slicnih pricica sam na pragu da zamrznem UAD-a koga imam i koristim... Dakle, jeste lepa spravica, ali niposto nije rupa na saksiji... Malo ga preterase sa tim: -UAD...wow... samo prodje kroz njegov kompresor i ... Te price nemaju veze sa mozgom...