Quote:
Oggy:Inace trajanje baterije od 24 sata nema veze sa zivotom jer baterija traje najmanje po 6 meseci. Cak i ako je slucaj, moze se tumaciti samo kao kvar na instrumentu, a ne kao karakteristika.
|
Radi se o 24h aktivnog sviranja sto znaci da bi ostao bez struje kroz nekih 4 dana ako se malo vise druzis sa svojim prijateljem. Tu informaciju sam nasao na vise od 5 foruma pa je smatram za istinitu. Ljudi to isticu kao jednu od mana tog instrumenta. Spejcing (spacing) je razmak izmedju zica(susednih)merenog kod kobilice (bridge), scale je duzina od kobilice do ceslja (nut).
Hvala vam na tolikim postovima ali ja do sada nisam izveo nikakav zakljucak.Umesto da se prepucavate koji je bas bolji, vise bi mi pomoglo kada bi objektivno prokomentarisali bas koji ste svirali ili koji jos uvek svirate, njegove dobre i lose osobine.
@Tiki Koliko sam mogao da vidim na netu Cirrus je veoma ozbiljan komad, hvaljen od svih basista po forumima koji su imali prilike da ga drze u rukama ili su ga svirali duze vreme. Cene variraju od nekih $600 do $2100 (u zavisnosti od vrste drveta, izrade itd itd).Sve u svemu odlicna gitara, jedino me interesuje gde to moze da se nadje u blizini? Cini mi se da sam video na Peavey-jeom sajtu da se Cirrus pravi i u Ceskoj sto je svakako blize od Amerike