View Single Post
Old 22-01-2006, 03:10 AM   #17
slowstar
Pro Member

Default Re: najbolja produkcija u 2005

Quote:
Originally Posted by kompozitor

@zagor , da li znas gde je radjen album " Kad bi moja bila " . Meni se svidja produkcija tog albuma .

Pozdrav ...
Album "Kad' bi moja bila" je sniman u studiju Gorana Bregovica, kada je studio bio u Lepenickoj ulici u Beogradu, gde je i miksan, u LOGIC AUDIO tadasnjem,
na MAC+DIGIDESIGN 888/24 kombinaciji, sa APOGEE ulaznim konvertorima, a u YAMAHA 02R mikseru (samo digitalni prolaz, posto je tadasnja verzija kada se "udje" analogno zvucala OCAJNO) monitori su bili Genelec 1031 sa subom, reverbi su LEXovi PCM 91, PCM 81 i 480 LARC, MANLEY i FOCUSRITE Mic preampovi i kompresori, ISA 110 i ISA 215 (valjda) mikrofon je bio NEUMANN lampas U 47 i onaj novi "kratak" isto lampas 149? nisam siguran
Bregovic je uglavnom producirao, osim numera "Kad bi moja bila, "Samo kad mi Kazes ljubav" i "Melanholija" i jos jedna - ne secam se, gde je moja malenkost bila aranzer i producent tih numera. Prateci vokali Sestre Kovac,
i ponegde Ogi Radivojevic, udaraljke Nesa Sexy, sve ostalo programirano u Logicu (moja malenkost) i odsvirane klavijature (isto moja malenkost)
Keys: Samo Rolandi - razni, i sempleri EMU IV i AKAI S 1100, S 3000XL i S5000 (Z 8 tada jos nije izasao)
Nadam se da sam pomogao - Pozdrav
S