View Single Post
Old 08-01-2006, 01:48 AM   #1
sixstringer
Junior Member

Question Zvucnik za gitarsko pojacalo

Pozdrav ljudi! Moram da pitam nekog, a najbolje vas...
Upokojio nam se zvucnik sto je ziveo u gitarskom pojacalu... Pojacalo je malo, kucna varijanta, ne mogu da se setim koja je firma, uglavnom, nista "babarogasto", mali tranzistorac. Zvucnik je, bogdamudusuprosti, bio jos uvek mali, svega 8"... Sad bi trebalo kupiti drugi, ali ja sebi postavljam pitanje: da li otici na novobeogradski buvljak i uzeti osmoincni zvucnik kod Mileta iz bloka ili kupiti neki "firmirani" zvucnik? U stvari, ima li bitne razlike u kvalitetu (shvatam da postoje i hi-end zvucnici, ali ovo je kucno pojacalo koje pri tome nije neki vrh vrhova) i gde traziti zvucnik? Koje cene da ocekujem? Bezveze sam se raspitivao u prodavnici koja prodaje auto-tehniku, Pioneer 8" im je oko 2K dinara... Rizikovacu da ispadnem smesan, ali, ima li smisla stavljati npr takav zvucnik u pojacalo?
Na konto prethodne dileme, da li postoji razlika izmedju zvucnika za gitarska i za bas pojacala? Shvatam da je razlika u samim pojacalima sto se tice frekventnog opsega, ali da li se to odnosi i na zvucnike?
Izvinjavam se moderatorima ako tema nije postavljena na odgovarajuci podforum, ovde mi se cinilo najlogicnije da je stavim...
Pozdrav!

Last edited by sixstringer; 08-01-2006 at 01:52 AM.
sixstringer is offline   Reply With Quote