Thread: Sta je bolje?
View Single Post
Old 19-12-2005, 11:26 PM   #28
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Da, ali ti cijelo vrijeme pricas od AD/DA kod Digidesign 192 I/O...Ja radim na Apogee DA 16X (3 komada) i AD 16X, za koji ces na istim tim forumima procitati da bolje svira nego Digidesign 192-ka...Isto tako, ne sabiram u PT, nego na mikseru. Pogledaj testove sabiranja na 3D Audio, bice ti jasnije. E, da, pluginove prakticno ne koristim, tj. PT mi sluzi bukvalno kao tape recorder sa editing mogucnostima, koji nikad nije pao u sred projekta, nikad mi se nije desio nijedan bug, i nikad nisam izgubio nijedan fajl, sto je sve veoma vazno kad radis, a musterija placa studio na sat. Vjeruj mi da bi me poprijeko gledali kad bi mi se desavale takve situacije, a ja nemam komfor nekoga ko radi kuci, projekte na kojima se sati studija ne broje, pa nije pretjerano vazno da li cu izgubiti pola sata na "zasto mi ovaj plugin obara Nuendo". BTW, sav softver koji drzim na masini je ISKLJUCIVO legalan(Logic, PT, Massive pack 3, HD pack...) Waves nemam, kad mi treba L2, to imam u reku, hardver.

Sto se tice 48-bitne arhitekture u TDM-u, imas odlican pdf na Digidesign sajtu, potrazi ga.
Pa kul, ali ne kapiram, skačeš sa teme na temu, počelo je sa time da ti je lakši editing, pa si onda pomenuo zvuk, pa sam ja pomenuo vezano za zvuk, pa sad kažeš da ti u stvari ne koristiš njegove konvertore (što fakat predstavlja jednu od najvažnijih stavki kod dogotalnog snimanja) a onda mi pričaš kako je stabilan program, što fakat ok, zašto ne bi bio? Mislim, bilo bi sumanuto da program koji je svesno i namerno pomalo spartanski rešen i ne apdejtuje se toliko brzo kao drugi pada isto toliko često kao i oni. Oružje digidesign-a je upravo stabilnost i pouzdanost, pre nego inventivnost, i new features. Plus si pomenuo legalnost softvera, što opet, ne znam, nema puno veze sa kvalitetom zvuka (mada ko zna šta urade ovi pirati kad krekuju, mamicu im njihovu možda bolje svira original )
Elem, ako ne koristiš mnogo plugova, ako ne koristiš njegove konvertore, i ako sabireš van njega, pa ti si onda tehnički uklonio sve one elemente koji upravo najviše utiču na to kako nešto ispadne u digitalnom domenu...Pa mi je onda još manje jasno kako si došao do zaključka da on bolje svira, eto samo to. Jer ono, svi se slažu da su najkritičniji momenti upravo konvertori, interni procesing i posebno sabiranje. U tvojoj situaciji si praktično isključio sve ono što bi moglo da značajnije utiče na zvuk, što se tiče sekvencera i kartice.

Što se tiče njega kao ultimativne mašine za Audio Edit, da, uvek ga pominju kao takvog, i jednostavno ne mogu ništa da kažem jer nikad nisam ljudski seo da radim sa njim, znači čisto sam komentarisao što se zvučne strane tiče. Nemam ništa protiv njega, mislim, da mi neko pokloni HD ne bih ga pljunuo i vratio nazad

Last edited by Dushan_S; 19-12-2005 at 11:33 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote