View Single Post
Old 12-12-2005, 01:42 AM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: piramidalna spuzva

Zdravo Lordring,
Quote:
Originally Posted by Lordring
Kad već smeju da se postavljaju generalna i glupa pitanja da postavim i ja jedno kao totalni početnik po pitanju studijske gradjevinske opreme
Lepa definicija... studijski gradjevinski radovi... itd.
Quote:
Planiram da tamo negde posle Nove Godine napravim improvizovani studio za snimanje gitare i basa isključivo za svoje potrebe (tako da estetski izgled istog nije presudan), a davorman mi je dao dobru ideju kako da to isto upotrebim i za vokale (hvala )
Estetski izgled je najmanje bitan... u svakom slucaju, ako se prica samo o zvuku.
Quote:

Naime, planiram da snimam heavy metal tip gitara, te sam na nekom od ovih tema video lepu ideju da se napravi "mini" gluva soba oko samog pojačala.
Onda to mozes da probas u kabini automobila i da cujes kako to zvuci. Mislim da ti se nece dopasti. Mozda da nadjes neku veliku sobu koja lepo zvuci?

Quote:
E sad mene zanima sledeće:

1. Za tip svirke koji imam u vidu, gde je "zvuk sobe" najmanje potreban (ako mogu da dobijem vakuum, ka?ite kako ), ako krenem ka toj ideji "mini" gluve sobe da li će postojati neka razlika u zvuku u odnosu na "pravu" gluvu sobu i kakva?
Mogu da ti kazem kako da dobijes vakuum ali se zelen neces svideti okolini... cini mi se...
Inace,... vakuum ne prenosi zvuk. Potreban je gas (u nasem slucaju vazduh) da bi se zvuk preneo od gitare do nasih usiju.
Quote:

2. Ako se odlučim za takav poduhvat, da li neko mo?e da me uputi koliko je novca potrebno i kakav sve materijal treba da nabavim da bi to ispalo kako valja (naravno, imam u vidu neku cifru od 200 do 500)
Hm... odlicna akustika je skupa... slabo sta mozes dobiti za te pare a da budes zadovoljan...
Iznajmi sobu za snimanje za te pare koja dobro zvuci...
Ako ti treba za vezbanje, difuzori i lagana apsorpcija oko tebe mogu zvucati podnosljivo, ali u vecoj sobi... mislim na ideju o paravanima koje davormen sprema.... nikakva gluva soba, samo paravani oko tebe... i bez velikog optimizma, ako je ikako moguce....
Quote:
...............
ostalo ne znam...

pozdrav
bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote