Quote:
Originally Posted by saki
idekius@
Ma nije problem u lunu nego vec u nuedno ili sx kako da podesim da bi od lune pluginovi korstijo ono upustvo sto mi je sand poslo je sve ok ali tamo nepise tacnije oko tih buseva dali treba u group fx ili vec kako.i tu se ja zbunim i stanem i neznam dalje jer sam probo sve moguce nacine bez uspeha a znam da je sitna stvar u pitanje imam cak i projekt file samo u sx i nuendo tacno da se uradi nista vise.Hvala vam i dalje za pomoc
|
ma tamo ti je sve objasnjeno i nacrtano, ali ja neznan u kojoj si fazi?
jesi uspi otvorit projekt!?
napisa san ti lipo na pm, da projekt koji ja koristin ne mora i tebi odgovarat, nego da je bitno da naucis princip i da projekt prilagodis sebi.
manual svakako procitaj, iako u njemu neces nac kako slat signal u lunine efekte, jer se radi o malom triku koji tamo nije opisan.
dakle, busevi se otvaraju tako da u projekt ubacis
ASIO source i u njemu otvoris zeljeni broj kanala. to ces napravit tako da napravis dupli klik na
ASIO source da ti se otvori prozorcic u kojemu ces stavit broj kanala. recimo, stavi 10.
to ces napravit tako da ces pritisnut misem na prozorcic sa brojem i podizanjem misa ces dodavat kanale (spustanjem ih smanjujes).
bdv: mozes minjat broj kanala i kursorima livo/desno.
sad kad si kreira 10 asio kanala, otvori nuendo i podji u:
devices/device setup/VST outputs i vidi imas li 10 portova. ako nemas, pritisni
reset i trebali bi se pojavit.
sljedeci korak je da otvoris mixer od nuenda i u donjem livom kutu kliknes na
show vst connections i podji na
outputs. sad tu dodaji (add bus) po potrebi. s live strane ces pisat imena, a sa desne ces svakom kreiranom busu dat zasebni
scope out.
sad ces iz nuendovog mixera, preko senda slat signal kroz bus u lunin efekt kojega ces spojit na izlaz iz asio courcea.
ma, sve ti je to objasnjeno u
topiku.
ako ti nesto ne bude jasno, zovi me na telefon, ali kazen ti. prvo pogledaj manual i napravi ono sto je objasnjeno u topicu.