Re: string quartet
Ne postoji samo jedan nacin za usnimavanje instrumenata, pa tako i violine. U mnogome to zavisi od same potrebe za odredjenim ton, te ako budes snimao muziku gde je bitno da se istaknu gudaci, snimaces ih mnogo bogatije, a opet, ako se oni provlace kao pad kroz pop matricu, snimices ih oskudnije da ne bi ugrozavali glavnicu snimka. Ovo raskosnije i oskudnije mislim na sam zvuk koji hvatas, te automatski i na pozicioniranje mikrofona.
Ako imas Re 20, gurni njega close, a 149 stavi malo dalje. Nema potrebe da se bojis zbog dinamike jer, ako mu oboris pad na -10, nema sanse da ti probije ni truba, a kamoli horna.
Treca stvar, sa hornom moras biti oprezan jer ona se samo cini da nije energicna poput drugih brasova, ali to je samo privid. Ona jedino nema toliko visokih u svojoj boji koji bi joj dali definiciju, ali je zato nabijena donjim midlom, koji itekako nosi masu.
AT mikrofoni nisu losi, ako ti treba neutralan snimak. Njihov zvuk je potpuno korektan, ali za moj ukus malkice sterilan. Itekako mogu naci svoju primenu tamo gde "obojeni" mikrofoni zakazu.
|