View Single Post
Old 13-10-2005, 07:43 AM   #48
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: SCOPE - def project

Quote:
Originally Posted by Mirko
Cao ljudi,

Ja imam LUNU II,ali posto muku mucim sa njom jako dugo,da li bi neko bio dobra dusha i malo mi razjasnio sledece : kako da napravim projekat u kom recimo vokal u sluskama cuje reverba malo (ili neki od efekata koji se koriste) a to NE ulazi u cubase.Molim za primer,jer ja STVARNO nisam imao vremena da se bakcem sa time na luni i sa rutingom (koji mi je dosta neupotrebljiv bez reka za lunu).Btw,da li neko zna priblizne cene rekova?
Nekakav projekat,ili slika bi bile odlican pocetak za mene.

Hvala,
Pozdrav

Mirko
skini projekat kojega san ja postavi. u njemu ti je (izmedju ostaloga) namisteno bas to sto tebi treba.
princip je jednostavan, a i scope logika je vrlo jednostavna. samo zamisli da je sve u njoj hardware i spajaj ko da spajas na vanjski mixer.

inace, reverb u slusalice ces dobit vrlo jednostavno.

1. ubaci u projekt stm1632 i spoji njegov glavni izlaz (mixL/mixR) na analog dest. sad ces sve sto ukjucis u mixer cut na zvucnike.

2. analog source spoji u mixer (ako snimas 1 mic, napravi mono kanal u mixeru) i preko direct outs ga spoji na asio dest, da signal ulazi u cubase.

3. reverb inseritaj u prvi aux return (na reverbu mutiraj dry signal - imas sklopku).

4. preko senda, posalji signal u aux.

eto, to je to sto tebi treba.

da bi sve cuo ono sto si snimi, asio source (audio izlazi iz cubasea) takodjer spoji na mixer.
na onaj kanal preko kojega slusas snimljeni glas stavi istu kolicinu reverba ko i na mikrofone, tako da ono sto si snimi i ono sto snimas zvuci jednako.

eto, sve je jednostavno, ali pogledaj moj projekat i sve ce ti bit jasno.

Last edited by SandRob; 13-10-2005 at 07:45 AM.
SandRob is offline   Reply With Quote