Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Rhythm (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8794)

presvega 15-03-2004 12:28 AM

Rhythm

Za kuckanje bubnja koristim reason preko rewire opcije. On verovatno ima i jednu od najboljih ritam masina redrum. Ili kad ritam nije nesto mnogo "kompleksan" jednostavno iskucam u key editoru.Zanima me da li postoji neki softver koji moze da parira reasonu po pitanju stvaranja ritma. I jos jedno pitanje na koji nacin vi odradite ritam.

Hvala.

ANTISHA 15-03-2004 10:20 AM

Re: Rhythm

Quote:

Originally Posted by presvega
Za kuckanje bubnja koristim reason preko rewire opcije. On verovatno ima i jednu od najboljih ritam masina redrum. Ili kad ritam nije nesto mnogo "kompleksan" jednostavno iskucam u key editoru.Zanima me da li postoji neki softver koji moze da parira reasonu po pitanju stvaranja ritma. I jos jedno pitanje na koji nacin vi odradite ritam.

Hvala.

Pitanje je pomalo besmisleno i nedore?eno.Ritam ovisi o vrsti glazbe, skladbe itd. Postoje nekakvi stereotipi, ali u zadnje vrijeme se pokazalo dobitna kombinacija: nekakav loop u pozadini po potrebi izfiltriran, a preko njega isprogramiran ili jo? bolje odsviran ?ivi bubanj. Jo? ako je bubnjar i bubanj da valja, to je divota.
Dobar ti je primjer zadnji album od Tota gdje su obrade starih hitova. Svaka pjesma ima loop i preko bubnjara, samo nevalja to previ?e slu?at jer je to zapravo nedosti?an primjer jer je tu sve za 5 od svirke do produkcije, a mastering da i ne govorimo, ?to je za TOTO normalna stvar.

presvega 15-03-2004 02:36 PM

upravu si da zavisi od muzike koju radis i da su najbolji zivi bubnjevi, usnimani. toto je ok l ali na spisku saradnika za taj album
nema manje od 20 imena.
mene zanima u kom softu bi mogo da
se odradi loop recimo kraftwerk fazonu etc.

dirty beats dirty samples

Eon 15-03-2004 04:01 PM

mozes u battery samo ti trebaju kvalitetni semplovi i da iskoristis humanyze tj, velocity da postavis prirodno

SandRob 15-03-2004 06:13 PM

:shock: a johi meni da toto! doc ce mi slabo. :uhoh:
uzeli su desetak rock standarda i svih ih pokvarili svojon "perfektnon" produkcijon koja "niti smrdi niti vonja."

ANTISHA 15-03-2004 09:50 PM

Quote:

Originally Posted by sandrob
:shock: a johi meni da toto! doc ce mi slabo. :uhoh:
uzeli su desetak rock standarda i svih ih pokvarili svojon "perfektnon" produkcijon koja "niti smrdi niti vonja."

Evo meni je do?lo slabo, jer si mi ukaza na njihove velike nedostatke a ja sam gluh i to ne ?ujem,pa sam sad upravo taj CD zgu?va i bacija u sme?e.
Ako ima? kakvi spisak imena kalibra "ne smrde i ne vonjaju" pa da znam i to bacit, tako ?e mi ostat jedna polica slobodna za one ?ta smrdu i vonjaju i pokoju igra?kicu.
:wc:

ANTISHA 15-03-2004 10:01 PM

Quote:

Originally Posted by presvega
upravu si da zavisi od muzike koju radis i da su najbolji zivi bubnjevi, usnimani. toto je ok l ali na spisku saradnika za taj album
nema manje od 20 imena.
mene zanima u kom softu bi mogo da
se odradi loop recimo kraftwerk fazonu etc.

dirty beats dirty samples

aaaaa, kraftwerk !!! battery je super kao alat. Na tr?i?tu je jo? nekoliko sli?nih, ali ti se najva?nije dokopat sampleova tipa TR 606-808-909 i njihovih patvorina. Ba? sam gleda po discu, imam ne?to setupa bubnja koje ne mogu definirat ?ta su, svakakve udaraljke uglavnom dosta izvitoperene, a nazivi drum kitova su za stra?it malu djecu: alkaloid,harsh,argon itd.

Eon 15-03-2004 11:16 PM

Da legendarne Roland ritam masine....zaboravio si 707 koja ima najbolji po meni open hihat...naravno nadji ove semplove i to u sto boljem kvalitetu...moci ces da radis pravi ELEKTRO

MilTon 17-03-2004 08:11 AM

Sto se elektronskih Kraftwerk zvukova tice, mislim da je ovo nesto fenomenalno: NuEdge Sonic Charge MicroTonic!

puRe 17-03-2004 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by MilTon
Sto se elektronskih Kraftwerk zvukova tice, mislim da je ovo nesto fenomenalno: NuEdge Sonic Charge MicroTonic!

slazem se......cudo jedno!

All times are GMT +1. The time now is 05:20 PM.