![]() |
Mastering za malo manje iskusne
Pristojan tekst za one sa malo manje iskustva: :wink:
http://www.massivemastering.com/asse..._to_Mixing.pdf |
zakon :)
|
O?ito se radi o dobroj stvari. Jo? da kod nas ima ljudi koji bi ovo prevodili i ?tampali... prodavali... Izgleda da samo na zapadu to shva?aju kao koristan, pa i unosan, posao. Ma, balkanci smo mi! :(
|
Il mozda jos lakse umesto da prevodimo ceo internet da ti lepo uplatis neki kurs engleskog.
Ovo shvato kao savet jel ces stalno biti u problemu bez engleskog. |
Quote:
|
Ma u pravu si ridge... Medjutim ovo sam vi?e rekao jer mi djeluje skoro kao fenomen na na?im prostorima niko ?ivi ne izdaje slu?nu literaturu... a sigurno bi bilo unosno.
|
Quote:
|
evo ti nas forum, na njemu imas knjig ai knjiga doduse neslozene su ali sluze svrsi
|
Da, Eone, ovaj je forum pravo bogatstvo i raj. :)
|
Quote:
Oko 250 gradova ima u Srbiji. Neka u svakom gradu knjigu kupi po 2 muzi?ara to je 500. (to je primjer samo za manja mjesta, a da ne spominjemo Beograd, Novi Sad, Ni?, Kragujevac...) Onda neka sa svake knjige izdava? zaradi 100 dinara (1,5 EUR) to ti je 500 x 1,5 = 750 eur to jest oko 50.000 dinara. Deset razli?itih knjiga x 750.eur = 7.500 Eura :shock: Ovo sve pomno?i jo? najmanje sa 3 jer: 1. Ja sam naveo MINIMUME! (samo dva ?ovjeka po gradu... nisam obra?unao ve?e gradove... itd.) 2. Tr?i?te bi neminovno bilo pro?ireno na BiH, Hrvatsku, Makedoniju i Kosovo, gdje takodjer ima ljudi koje ovo zanima i gdje se isto tako slabo objavljuje u ovoj oblasti (za Hrvatsku nisam ba? siguran da se ne objavljuje... mo?da tamo rade malo vi?e). Pozdrav. |
All times are GMT +1. The time now is 07:39 PM. |