Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Physical memory getting low (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41825)

mladjastojanovic 10-07-2012 03:05 PM

Physical memory getting low

Sta da mu radim? :)

Eomsy 10-07-2012 03:19 PM

Re: Physical memory getting low

Quote:

Originally Posted by mladjastojanovic (Post 330795)
Sta da mu radim? :)

Pređe? na Win 7 64 bit i podeblja? RAM-e :wink: ...

boggy 10-07-2012 05:24 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 330797)
Pređeš na Win 7 64 bit i podebljaš RAM-e :wink: ...

Ne pomaze svaki put, jer je Windows izuzetno sposoban da napuni sta god mu stavis i koliko god memorije imao... :rolleyes:
Ali za sprecavanje ulaska "u crveno" i vratolomnog drljanja po disku... pomaze cleanmem ("navijen" na pet minuta), ne treba da se kupuje, besplatna verzija radi sasvim dobro... barem meni. :da:

Khan 10-07-2012 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 330797)
Pređe? na Win 7 64 bit i podeblja? RAM-e :wink: ...

da, to svakako menja situaciju, nego nisi rekao, da li je to posle hrpe VSTi-a, ili imas to kao problem sa compom i ako ne preterujes, to bi onda bila druga prica?

Eomsy 10-07-2012 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 330800)
Ne pomaze svaki put, jer je Windows izuzetno sposoban da napuni sta god mu stavis i koliko god memorije imao... :rolleyes:
Ali za sprecavanje ulaska "u crveno" i vratolomnog drljanja po disku... pomaze cleanmem ("navijen" na pet minuta), ne treba da se kupuje, besplatna verzija radi sasvim dobro... barem meni. :da:

Ali čovjek nije rekao ni kada mu se javlja, ni koji soft koristi ... ni?ta ... samo low memory ... I kako koji Win .. Moj posljednji Win 7 64 bit Lite funkionira bezprijekorno, a po?to je lite, sa uključenih 28 procesa u startu, jede i malo memorije :wink: ...

boggy 10-07-2012 05:35 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 330803)
Ali čovjek nije rekao ni kada mu se javlja, ni koji soft koristi ... ništa ... samo low memory ... I kako koji Win .. Moj posljednji Win 7 64 bit Lite funkionira bezprijekorno, a pošto je lite, sa uključenih 28 procesa u startu, jede i malo memorije :wink: ...

Probaj da instaliras nesto sto dodje na 2-3DVD pa ces videti kako sam proces instalacije puni memoriju do vrha, i krene da usporava celu masinu kada dodje do maksimuma... ako tada startujes cleanmem, videces da realno nije zauzeto vise do par gigabajta...i da nema razloga za agresiju na hard disk u vidu swap file-a...
Meni inace i surfanje moze da zauzme 6GB ram-a, samo treba da pootvaram puno tabova, i nekoliko chrome/firefox prozora (ja masinu ne gasim mesecima)... i eto veselja... nikakvi VST mi ne trebaju...

Tako da je memory management u Win i dalje prilicno skroman, te ova "bedasta" aplikacija (navijena na tajmer :mrgreen:) resava mnoge probleme koje dodavanje jos RAM-a samo odlaze za malo kasnije... :banghead:

EDIT: A to sto (zacetnik threada) nije bio jasan kada je postavio pitanje je problem njegove komunikacije sa ljudima, gde valjda ocekuje da mu mi citamo misli, i da tacno znamo sta se NJEMU desilo... ali dobro, to nije retka pojava na forumima, te sam to uspesno odignorisao... i zapoceo pricu koja je mene zuljala, bez obzira da li zacetnik threada pita za svoj tablet koji radi pod androidom...... kako bih ja to mogao znati!? :rolleyes:

Eomsy 10-07-2012 05:59 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 330804)
Probaj da instaliras nesto sto dodje na 2-3DVD pa ces videti kako sam proces instalacije puni memoriju do vrha, i krene da usporava celu masinu kada dodje do maksimuma...

Vidio, pa probao Lite verziju :D ... i oduševio se !!!!

Quote:

.... ako tada startujes cleanmem, videces da realno nije zauzeto vise do par gigabajta...i da nema razloga za agresiju na hard disk u vidu swap file-a...

Korisna informacija .... kome treba :grin: ...

Quote:

Meni inace i surfanje moze da zauzme 6GB ram-a, samo treba da pootvaram puno tabova, i nekoliko chrome/firefox prozora (ja masinu ne gasim mesecima)... i eto veselja... nikakvi VST mi ne trebaju...

Ihaaa, 6 GIGI ?! :banghead: ...

Quote:

EDIT: A to sto (zacetnik threada) nije bio jasan kada je postavio pitanje je problem njegove komunikacije sa ljudima, gde valjda ocekuje da mu mi citamo misli, i da tacno znamo sta se NJEMU desilo... ali dobro, to nije retka pojava na forumima, te sam to uspesno odignorisao... i zapoceo pricu koja je mene zuljala, bez obzira da li zacetnik threada pita za svoj tablet koji radi pod androidom...... kako bih ja to mogao znati!? :rolleyes:

Zato se mi ovako lijepo razovaramo, kao ljudi :D ...

mladjastojanovic 10-07-2012 10:21 PM

Pretpostavio sam cete pitati za verzije softvera ali ih nisam naveo jer ih vecina koristi...win 7(64),cubase 5...sve narodno.... memorija:Kingston Hyper X Genesis 8GB 2 X 4GB DDR3 1600MHZ Dual Channel Memory Kit. U konkretnom projektu su trilian,bartery 2,stylus rmx,chris hein horns... bio je i collossus ali sam njega medju prvima izbegao jer kod njega vec pocelo sa doticnim obavestenjem.

mladjastojanovic 10-07-2012 10:38 PM

Probao sam Clean Mem i nista... pise da od 8gb koristi 3.5gb a pri ucitavanju drugog kita na battery-ju opet isto,physical memory is getting low. Mislim da sam vec instalirao i jBridge,verzija 1.2 ili tako nesto

disco violence 11-07-2012 06:43 AM

Quote:

Originally Posted by mladjastojanovic (Post 330814)
Probao sam Clean Mem i nista... pise da od 8gb koristi 3.5gb a pri ucitavanju drugog kita na battery-ju opet isto,physical memory is getting low. Mislim da sam vec instalirao i jBridge,verzija 1.2 ili tako nesto

To ema nikakve veze sa memorijom,nego sa baterijem verovatno koristis verziju 2,kod mene isto to napise pri ucitavanju samog projekta,ja ga izignorisem i on dalje radi sasvim normalno.

All times are GMT +1. The time now is 07:58 PM.