![]() |
snow leopard i ram memorija
pitanje kratko,da li neko zna koliko moze da se iskoristi rama po aplikaciji na macu(snow leopard 32bitni)?imam 4 giga ukupno. na Win xpu samo 2 giga moze pa me nervira to.
|
Re: snow leopard i ram memorija
Mislim da je zvanican limit 4 giga za 32-bitne aplikacije, mada Kontakt i neki sampleri imaju resen nacin da pristupaju i vecoj kolicini od toga.
Snow Leopard je inace 64-bitan. |
Ako radis u 32-bitnom sekvenceru,racunaj na oko 2,5 giga rama za semplove na Mac Pro masini+Snow L.Na 64 bita racunaj na dosta vise od 32 giga.
http://rumski.com/forum/showthread.p...+mama+golisava jer se nesto upisuje u ram a nesto u swap.Pozzzzz |
Quote:
|
Quote:
|
Probacu opet kada uhvatim vremena.Hvala u svakom slucaju,pozdrav.
|
Sve sam probao,upisao i 64bitni string ali i dalje ne mogu da nateram S.leoparda da predje u 64 bitni mod:-(
|
Quote:
Posle toga odes u About This Mac? i kliknes na More Info, zatim pogledas u stavku Software i pod poljem 64-bit Kernel and Extensions treba da ti stoji Yes, ukoliko si se uspesno ulogovao u 64 bit mode.. Btw. za OP, sto se tice 32 bit mode-a, Snow Leo vidi 4GB memorije ukupno (ukoliko imas noviji Mac za 64bit EFI-jem, ukoliko imas stariji Mac sa 32bit EFI, onda vidi max 3GB ram-a).. E sad..U zavisnosti koliko imas graficke memorije, to se rasporedjuje..Znaci,ako imas 64bit EFI i radis u 32bit mode-u (koji je default) i imas grafiku od 256MB ram, onda ce ti sistem videti 3.75 GB sistemske memorije.. Uostalom, mozes videti u Activity Monitor-u koliko memorije ti sistem vidi.. Pozdrav! :wink: |
Quote:
Quote:
edit: A ovo za oduzimanje memorije je tacno samo u nekim slucajevima (notebookovi, itd...), a ne za Hackintosh, Mac Pro, iMac. |
imam 4 g rama ,mac mi vidi 3.2g s tim sto uad 1 malo uzima svoje...danas sam napravio test,ali stvarno je golisava mama:-) u odnosu na xp:-) u logic 9 sam ucitao jedno 18 vstova i to onih teskih,i to radi perfektno...u xp u pt,ja mislim ni upola manje vst ova ne bi radilo....Odusevljen sam! Vidim i da Logic moze da radi i u 64bitnom modu,ali kod mene nema te opcije u onom check boxu,Da li neko zna u cemu je fora,ni google nijjje pomogao:-) ima jos par ljudi sa istim problemom...? u64bitnom modu Logic vidi preko 4g rama...u pitanju je SL 10.6.4...Pozdrav!
|
All times are GMT +1. The time now is 10:33 PM. |