![]() |
LOGIC 9 problem sa pucketanjem
pozdrav postovane kolege, imam problem sa logic-om 9, u toku snimanja mi se u monitoringu cuje blago pucketanje i nagruva mi CPU na 100%, ali samo jedno jezgro (gledano u logic-ovom meracu) kad snimin npr 10 kanala ukupno, opet se problem desava i u snimanju i u reprodukciji, a kad ucitam demo projekat koji ima oko 40 kanala sa sve efektima, radi normalno, oba jezgra se koriste na oko 30%! koristim HDSP9652 i M-audio 410, problem je prisutan na obe kartice. Moze li mi neko objasniti zbog ceka dolazi do pucketanja koje ujedno i "klipuje" CPU i kako to da otklonim? kad van logic-a gledam opterecenost CPU-a, situacija je razlicita, pustim snimak, logic pokazuje veliko opterecenje a ovaj programcic jako malo, oko 10-15%... sistem redovno update-ujem i nikakvih problema sa sistemom i logicom (osim tog puckanja) nemam... hvala unapred
|
Re: LOGIC 9 problem sa pucketanjem
Koliki je bafer?
|
I/O buffer size - 32 samples (zbog M-audia, jer tad je minimalna latencija... pucketanje i 100% CPU i kad povecam buffer)
Process buffer range - medium |
Koji ti je OS?
|
Da li u problematicnom projektu imas neke pluginove? Recimo nesto sto nije od Logicovih integrisanih. To je isto jedan od mogucih problema...
|
Da da hoce da zezaju plag inovi koji nisu Logicovi u 9 ali meni ok sljaka sve.Bafer je premali,nema sanse da normalno radis sa tako malim baferom.Digni ga na 512 a ako koristis uad onda Process buffer range stavi na small.Ako imas i poco idi na 1024 bafer.Kada nesto snimas koristi low latency mod.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Veci bafer daje vece kasnjenje ali zato imas Automatic Delay Compensation,Direct Monitoring i Low Latency mod pa mozes sasvim normalno da radis dok se kod premalog bafera javlja pucketanje,overdropovi i sto je najgore procesor kompa je uvek kada se radi projekat standardica velicine preopterecen.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:15 AM. |