![]() |
Size Cakewalk Sonar 8 ... BRE :D
Eto, doslo vreme da se izbaci nova verzija Sonar Producera - osmica! Na predhodnim verzijama, najvise mi je smetalo opsta konfuzija kada se dodaje traka sa VSTijem. Dakle trebala je jedna traka za audio, pa jedna za midi, pa sakrivaj audio, pa trpaj u foldere pa...Moglo je i automatski, ali je zbrka bila i dalje prisutna. Na kraju sam se vratio na stari dobri Nintendo 3 :rotfl:
Kako kazu momci iz Cakewalka, novi Sonar ce imati 'dedicated VSTi Track' i tako smanjiti guzvu na panelima. Imace i mogucnost da automatski sakrije trake sa konzole, kada se sakriju njihove trake na editoru... Doci ce sa full verzijom Dimension plugina ( pre je bio LE, sad je PRO ) i jos par korisno-beskorisnih plugova. Sve u svemu, nadam se da ce srediti kozmetiku njihovog 'flagship' proizvoda, jer je upravo to ono sto je mene odbilo od koriscenja. Inace i predhodne verzije su imale novotarije u vidu raznih polu-potrebnih opcija, V-Vokala i sl, nova verzija ce imati znatno unapredjene alatke za rad, kao i poboljsani 'in place editing', tako da korisnik nece morati stalno da poseze za novom alatkom. Izgleda da ih je Cubase malo inspiriao ? |
Re: Size Cakewalk Sonar 8 ... BRE :D
Eto, stigao je Sonar 8 poodavno, a ja sam se malo igrao sa njime i ne vredi, nema sanse da sa njim radim brzo, jednostavno i direktno kao sa nuendom. Jedina njegova prednost je podrska za 64bit, ali i to je trenutno slab adut. Ima neke stvari koje bih pozeleo da i nuendo3 ima, kao npr podrska za sidechain (mada se i u nuendu to da uraditi), ali generalno... Ne bih se ja menj'o za nuendo.
|
sidechain je odradjen vec u 4-ci ... mada ni u sx3/n3 nije tesko to ...
|
Quote:
|
Stavljam ga na test ovih dana:)Kad sam jednom bio pokusao da radim sa Sonar-om smorio sam se...Al hocu da probam ovu verziju
|
Quote:
|
Quote:
|
@ psionic
Imas PM :) |
Quote:
|
Uh.. Ja cu morati da predjem na Nuendo samo zbog mixa.. Inace Sonar ostaje zauvek za sve ostalo :D..
|
All times are GMT +1. The time now is 07:36 AM. |