![]() |
Pitanje za klavijaturiste koji sede...
Jedno možda glupo pitanje, ali sad sam nešto u fazonu sređivanja radne atmosfere na svirci pa mi sinulo i to da pitam...
Da li koristite neke specijalne stolice za sedenje ili je ono... varijanta daj bilo kakvu kuhinjsku...? :) Posebno me zanima ako možete da preporučite neku stolicu za svirku, da je udobna (:confused:), da može da se sklopi u što manje, a da i visina sedenja može da bude neka srednja... znači niža od visine šank stolice, a viša od neke obične. |
Re: Pitanje za klavijaturiste koji sede...
Ja sam odavno ocelavio, tako da mi se sede ne primecuju:D
Ja koristim neku pravljenu stolicu (by euromusic), lik sa BAnjice koji pravi i stalke za zvucnike. Meni dgovara zato sto ja ne mogu da izdrzim celu svirku na nogama a ni na klasicnoj kuhinjsko-klavirskoj stolici. Ova je podesiva po visinu, a ja namestim na skoro 'barsku' visinu i onda kombinujem sa stajanjem |
Ja retko praktikujem sedenje, ali u principu odgovara mi visina barske, kad se umorim, samo da odmorim bulju...
Ima u Stringeru Proelovih stolica, raznih varijanti, podesivih po visini, sa nekim preckama za noge, ili bez... |
Ja mislim da su cene od 30-60 evra, samo treba naci nekog ko ih radi ili dovozi u tvojoj okolini. Ja ima jednu rucni rad ( stalak za cinelu, daska a na njoj sundjer i eko kozom presvucena, ima tri visine podesavanje ) i imam jednu kupovnu to sam dobio u nekoj trampi, zapakovanu, pre 3 meseca i cena je bila 30 evra, iz muzickog centra u Osijeku je kupljena, isto ima podesavanje visine, kozna...
|
Kakve su vam mogućnosti sklapanja tih stolica?
.. to mi je dosta bitan faktor, jer nikad nemam dve svirke za redom na istom mestu.. pa onda stalno vuci tamo vamo... |
Odes na Proel-ov sajt pa pogledas malo, mozda pronadjes nesto za sebe!
|
Quote:
|
Momci, vi koji hoćete stolice, dobro pazite na kičmu i vratne pr?ljenove.
Ne valja ni stajati ni sjediti - pogotovu ako je jedna noga na volume pedali. To je moj usud, jer cijelu svirku provedem kao roda oslonjen na jednu nogu a druga je na papuči. A sada sam i ote?ao:ups:. Ovo su dva zla i od njih sam izabrao stajanje jer sam i prvi vokal istovremeno (razumljivo je onda stajati). Pred sobom imati jednu klavijaturu i sjediti je super. Ali, ako imate dvije, tri, onda je sjedenje na polubarskim stolicama vrlo diskutabilno radi polo?aja klavijatura (najvi?a, srednja, najni?a, ...). Inače, stolica ima, kako dečki napisa?e i kupiti, a mo?e se i dosta jednostavno napraviti. Nadam se da nisam oti?ao u OT. PoZzzz. |
All times are GMT +1. The time now is 04:58 AM. |