![]() |
preporučite bluza
Ljudi, preporučite mi dobre bluze....evo npr. šta mi se dopada...BB King - Thrill is Gone, Peter Green - A Fool No More, Eric Clapton - Old Love, Gary Moore - Midnight bluez...znači onaj malo sporiji bluez....
|
Re: preporučite bluza
Odlicna tema, bravo Balti. :wink: Taman i ja da obnovim svoju skromnu kolekciju Blues-a.
Meni se celu noc vrti jedan cd, Gary Moore - Ballads And Blues 82 - 94 1994. Preslusao sam ga ja mislim 1000 puta. Odlican je. |
al evo...niko ne priča ništa...:ups: :( :(
|
pink floyd - welcome to the machine album.. :)to mi je uvek prvo na listi, nakon toga ide the trill is gone (balti ga vec spomenuo), pa gary moore, johny cash (poslednji album) i pesma personal jesus.. to vam je svima poznato.. :) santana - blues for salvador (padanje u lokvu krvi), chris rea (auberge, mada to i nije bash bluzchina)..
trazi: muddy waters, john lee hooker, dire straits, jj cale i na kraju ry cooder (i ceo crossroads album) eto.. malo li je? :) |
Quote:
Moraću da te ispravim ;) što se tiče Pink Floyda ;) mislim da je album "Wish you were here" na kojoj je "Welcome to the machine"...mada možda se varam..Hvala Heat u svakom slučaju, mada znam ja za ta imena, nego sam ja htio da mi neko preppruči pjesme koje su "u duhu" nekih od ovih koje sam naveo ;) |
e, da kad već pominješ Pink Flojd...ja sam dugo posle besanih i ludih noći zaspivao uz "Echoes" ;)
|
au jbt... lapsus.. i to kod omiljenog albuma.. poslusshaj ovu santaninu pesmu, i od dire straits-a onu "band of brothers".. mislim da je to ta na koju mislim.. :? :) nisam skoro slushao dobru muziku.. :D
|
e da.. ne znam kolko moze u bluz da se svrsta, ali poslushaj od jetro thull-a (mislim da se tako pishe) albatros pesmu..
|
ooooo...ako mislimo na istog "albatrosa" ...to mi je jedna od omiljenih "kontemplativnih" kompozicija...al mislim da je to fleetwood mac (u kome je bio Peter Green :) ...mada možda ti misliš na neku drugu stvar?
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:49 PM. |