Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Arturia Brass (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22135)

Inovative_kg 23-03-2008 04:59 PM

Arturia Brass

Ima li neko iskustva sa ovim VSTi paketom, kakav je saxofon u odnosnu na SaxLab?

Hvala unapred:)

Inovative_kg 24-03-2008 04:56 PM

Re: Arturia Brass

Dobro, kad vec niko ne koristi ovo, mozete da mi kazete sta vi koristite za brass sekcije (znam da su emulacije duvaca bzvz, j.g nemam pare da snimam live:D )..

balthazaar 26-03-2008 08:47 PM

Za neki džez odlično može da posluži onaj Garritan Jazz And Big Band ..ima dosta veliki izbor...pogotovo truba i trombona..mada ima i saksofona...velika mu je mana što je i suviše pokušano da se emulara orkestriranje trubača, tako da je monofon, pa ako hoćeš sekciju - moraš sam da je praviš...to jeste malo sporo, ali mislim da mogu da se dobiju zanimljivi rezultati...

Postoje i Chris Hein Horns, koje ja doduše nisam probao, al čuo sam da ih hvale...

Takodje, ima i nekih Akai Sample CD-ova za koje sam čuo da ih ljudi koriste...ja mislim da se ovaj koji ja imam zove Super Brass Studio, ili nešto tako...nisam siguran....

Možda bi ti najbolje bilo sve da imaš, pa da kombinuješ....

Rhino 27-03-2008 03:26 PM

Akai psychic horns, meni to ok radi..

Inovative_kg 27-03-2008 07:53 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 197016)
Za neki d?ez odlično mo?e da poslu?i onaj Garritan Jazz And Big Band ..ima dosta veliki izbor...pogotovo truba i trombona..mada ima i saksofona...velika mu je mana ?to je i suvi?e poku?ano da se emulara orkestriranje trubača, tako da je monofon, pa ako hoće? sekciju - mora? sam da je pravi?...to jeste malo sporo, ali mislim da mogu da se dobiju zanimljivi rezultati...

Postoje i Chris Hein Horns, koje ja dodu?e nisam probao, al čuo sam da ih hvale...

Takodje, ima i nekih Akai Sample CD-ova za koje sam čuo da ih ljudi koriste...ja mislim da se ovaj koji ja imam zove Super Brass Studio, ili ne?to tako...nisam siguran....

Mo?da bi ti najbolje bilo sve da ima?, pa da kombinuje?....

Pucas u kontakt pa onda sviruckas ili postoji neki poseban AKAI sampler?

Tribal_kg 27-03-2008 10:50 PM

Akai diskove konvertujes preko CdXtract-a ili recimo Extreme Sample Converter-a u neki od formata koji podrzava sempler koji koristis. Ovi programi mogu da konvertuju u sve vrste fajlova tako da ces moci da ih ucitas u Kontakt. Konverteri su mali i nema neke filozofije. Takodje mozes da obradis semplove u njima pa da ih takve exportujes. Sampletank ima mogucnost da ucitas Akai cd pa da ti on konvertuje ali meni se to nije nimalo svidelo.

balthazaar 28-03-2008 12:37 PM

Quote:

Originally Posted by Inovative_kg (Post 197098)
Pucas u kontakt pa onda sviruckas ili postoji neki poseban AKAI sampler?

sa garritanom dobijaš kontakt plejer , jer je on i pravljen u kontakt formatu

a, što se tiče Akaia, to je ovako ko što Tribal kaže, samo što ja koristim Awave Studio i onda pravim soundfontove....ekstra varijanta je imati onaj DirecWave sempler (VSTi) za koji ne treba konverzija - on odma učitava semplove raznih fomrata, između kojih je i Akai...ne znam može li da uzima direktno sa CD-a, al znam da sa hard diska može da prima biblioteke bez konverzije...

Inovative_kg 28-03-2008 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 197248)
sa garritanom dobija? kontakt plejer , jer je on i pravljen u kontakt formatu

a, ?to se tiče Akaia, to je ovako ko ?to Tribal ka?e, samo ?to ja koristim Awave Studio i onda pravim soundfontove....ekstra varijanta je imati onaj DirecWave sempler (VSTi) za koji ne treba konverzija - on odma učitava semplove raznih fomrata, između kojih je i Akai...ne znam mo?e li da uzima direktno sa CD-a, al znam da sa hard diska mo?e da prima biblioteke bez konverzije...

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 197138)
Akai diskove konvertujes preko CdXtract-a ili recimo Extreme Sample Converter-a u neki od formata koji podrzava sempler koji koristis. Ovi programi mogu da konvertuju u sve vrste fajlova tako da ces moci da ih ucitas u Kontakt. Konverteri su mali i nema neke filozofije. Takodje mozes da obradis semplove u njima pa da ih takve exportujes. Sampletank ima mogucnost da ucitas Akai cd pa da ti on konvertuje ali meni se to nije nimalo svidelo.

Hvala obojici, odlucio sam se za Garritan, cimanje mi je veliko da konvertujem AKAI, bla bla....Ionako vec imam kontakt, tako da mi je lakse ovako...Poslusao sam neke demo snimke sa Garritan web stranice, zvuce ok, mislim da ce mi biti sasvim ok za moje radove:)

HeatMan 29-03-2008 02:26 PM

halion mislim da ti chita akai semplove.. i giga studio valjda.. znam da sam u jednom od ta dva dizao akai.. ali se ne secam bash najbolje..

btw, chime da dizem emuove semplove? za emulator x i one stare mashine..?

balthazaar 29-03-2008 02:44 PM

pa, soundfont ti je emu-ov format...sad ne vjerujem da je to isto u slučaju toga što ti tražiš...u svakom slučaju probaj Awave Studio ili CdExtract

All times are GMT +1. The time now is 10:03 PM.