![]() |
Nesto i od mene...
http://download.yousendit.com/AA945EF34E2DFBE6
Nisam radio mix... hehe:mrgreen: al poslusajte ideju... |
Re: Nesto i od mene...
DaBear aj molim te poslusaj i daj svoj komentar... plz
|
Quote:
sta da kazem...ako kazem nije dobar zvuk, ima mnogo reverba, tanki bubanj, itd - kazaces: "pa vidis da sam napisao da nije miksano!" A pesam kao pesma - vise je crtica, ideja, koja ne mora ni da znaci da je dobra doke se ne potrosi malo vremena na njoj... Stil - ? Za koje slusaoce je napravljena pesma? Itd...koja vrsta muzike ? treba mnogo vise od ovoga da bi se nazvalo pesmom / matricom / track-om itd... |
Zamislio sam ovo kao neki hip-hop... i da... treba jos mnogo da se radi do finalnog proizvoda...
Nego imam jedno pitanje... Sta mislis o matricama u kojima se ponavlja deo od 4-5 sek ponavlja kroz celu pesmu. Eventualno se bubanj malo promeni kod prelaza i to je to. Da li mislis da takve pesme mogu da izvuku raznovrsni i dobro izaranzirani vokali? |
Melodija koja se proteze kroz pesmu malo smara tj. trebao bi napraviti neki brejk gde je nece biti. Probaj malo da se poigras sa ritmom-odredjene udarce npr. dobos promenis u nekom delu pesme. To isto vazi i za melodiju-stavi neki drugi zvuk na istu temu posle odredjenog vremena. Ne bih da zvucim kao da ti solim pamet, ali mislim da bi na te stvari trebalo da obratish paznju.
|
Quote:
Pa naravno...sav hip hop se zasniva na 2 ili 4 takta koja idu u krug. ali vokali prave razliku i male sitnice koje se dodaju / izbacuju na delovima pesama da akcentiraju strofe / refren. Samo ako si zamislio kao hip hop, glavna linija je prejaka a bubanj slab i poradi na groove-u, jer nije bas nesto...ima mnogo da se radi.. |
ok. :) Hvala na odgovorima!
Pozdrav |
evo ja kao reper da ti kazem :)
sta znam,nije losa ideja,onako,reperski recheno ali nije to to..Nije ostavilo neki extra utisak na mene.Mislim da se vise ni gansta rep ne radi ovako mrachno :D:D Sta znam...poslusaj chamillionare-a,njegove stvari su vrh..Posebno poslednji album.Scot Storch je sad zakon..:cool: Inace,jel se bavis repom ili je ovo uletelo kao razonoda?:) Ne znam koliko repera ovde ima ali sigurno nema mnogo.. @DaBear: Mogao bi malo da napises nesto o produciranju hip hop muzike..Ne znam da li si i koliko cesto radio sa reperima ali sigurno mozes neki dobar savet da nam das.Obracam ti se jer me ne zanima neki prljavi underground zvuk vec nesto moderniji zvuk..:banghead: poz |
All times are GMT +1. The time now is 10:14 AM. |