Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Zoran Vračević - Vrač (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Ritam programiranje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14929)

tom 28-07-2006 12:46 PM

Ritam programiranje

Cime to radis?

Hardver,softver,banke zvukova,EQ,kompresija.

DaBear 28-07-2006 11:51 PM

Re: Ritam programiranje

Quote:

Originally Posted by tom
Cime to radis?

Hardver,softver,banke zvukova,EQ,kompresija.

Pa kako kad...uvek koristim (jos uvek!) Akai S6000, jer imam stotone sampling CD-a na internalnom dosku i stotine ZIP-ova sa samplovima od zadnjih 15 godina...
Programiram MIDI u Pro Tools-u. Teram sve u MIDI-ju dok PT ne pocne da umire (na starom PT MIDI se gusi ako ga opteretis...kaka!) onda prebacim sve u audio trake pa njih seckam. Takodje importujem loops i kojesta iz starih sessiona...skoro sam pazario PC u racku, pa sad prebacujem sve samplove u Kontakt 2 na njemu...

Nemam gotove setape za bubnjeve, UVEK biram nove zvukove za svaki miks...i vrlo cesto samplujem sa ploca...

DADDY Z 29-07-2006 11:02 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear
...Nemam gotove setape za bubnjeve, UVEK biram nove zvukove za svaki miks...i vrlo cesto samplujem sa ploca...

:da: ...semplovanje ploca mi je omiljeno..mada je to danas skroz zaboravljeno

Rhino 29-07-2006 12:15 PM

Quote:

Originally Posted by DJ Z
:da: ...semplovanje ploca mi je omiljeno..mada je to danas skroz zaboravljeno

Pa i nije bash ipak:D Jeste da ga je sve manje i manje, ali ima dobrih zaboda josh uvjek. Ima to neki svoj smek bem li ga:)

ProkDu 29-07-2006 12:38 PM

He,he, evo ja sam pokupio ploce od prijatelja i bunario semplove do skoro, i definitivo menjam nacin razmisljanja. Jer za nas koji nemamo cime da snimamo ziv bubanj, a i ne znamo, ono sto smo nasli u rudniku moze ponakad da bude plemeniti metal (da, skidao sam uglavnom sa hard rock, heavy metal ploca). :D

DaBear 29-07-2006 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by ProkDu
He,he, evo ja sam pokupio ploce od prijatelja i bunario semplove do skoro, i definitivo menjam nacin razmisljanja. Jer za nas koji nemamo cime da snimamo ziv bubanj, a i ne znamo, ono sto smo nasli u rudniku moze ponakad da bude plemeniti metal (da, skidao sam uglavnom sa hard rock, heavy metal ploca). :D

pa ovi crnci sto rade hip hop i rap, dupe bi dali za ploce od Smaka, Dugmeta, grupe Septembar itd....!!
Moj drug Ogi je sad zavrsio album sa tonom nasih starih samlova (Bisera Veletanlic, na primer!!) ima tu mnooogo materijala za "plasenje"////

ProkDu 29-07-2006 06:36 PM

Quote:

pa ovi crnci sto rade hip hop i rap, dupe bi dali za ploce od Smaka, Dugmeta, grupe Septembar itd....!!
Moj drug Ogi je sad zavrsio album sa tonom nasih starih samlova (Bisera Veletanlic, na primer!!) ima tu mnooogo materijala za "plasenje"////

Mog'o bih jos na tu temu ali ne bih zeleo svoje ideje ovde da pisem, pa da postanu necije tudje. ;)

DaBear 29-07-2006 06:43 PM

Quote:

Originally Posted by ProkDu
Mog'o bih jos na tu temu ali ne bih zeleo svoje ideje ovde da pisem, pa da postanu necije tudje. ;)

pa naravno....keep it to yourself!!
Ni ja nisam pomenuo moje favorite od kojih skidam zvuke!!!:mrgreen:

SHIVA 30-07-2006 02:54 PM

Quote:

pa naravno....keep it to yourself!!
Ni ja nisam pomenuo moje favorite od kojih skidam zvuke!!!:mrgreen:

Doista impresivno! Vjerovati da je kradja tudjih semplova i drzhanje toga u tajnosti u stvari kljuch uspjeha. Vjerujem da se to zanimanje u stvari zove iluzionist!

DaBear 30-07-2006 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA
Doista impresivno! Vjerovati da je kradja tudjih semplova i drzhanje toga u tajnosti u stvari kljuch uspjeha. Vjerujem da se to zanimanje u stvari zove iluzionist!

pa samplovi nisu cele pesme...sve zavisi kako ga uglavis / iskomponujes.
Fatboy Slim sampluje ko lud (i dalje na 2 S900!!!!), svi hip-hoperi...
A normalno je da svi kriju poreklo sampla..nekad mozes da se provuces i da ne primete odakle je pa nemora da se plati za to!!!

All times are GMT +1. The time now is 02:46 PM.