![]() |
JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl.
Ima li tko note za orkestar (conducter score... gdje su svi instrumenti poredani jedan ispod drugog....) od John-a Williamsa ili nekog drugog velikog filmskog skladatelja?
Ako ima..... :D jooooj, nek mi se mooolim ga, javi pa ... cemo vec nesto smisliti. A ako nitko nema, zanimaju li koga iste pa da zajedno narucimo? |
Re: JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl.
Quote:
|
Probaj da nadjes midi fajlove.
|
Quote:
|
Hal Leonard je izdao sve njegove scorove kao dirigentske partiture. Nije jeftino...Mislim da ces tesko nac neku skeniranu varijantu
|
Aha. Kapiram. Tebi treba za orkestar. To je nesto tipa Ennio Morricone.
|
Quote:
|
Ok.
Na ovoj stranici su njegove note za orkestar iz filma Patriot. Kosta 48$ + 8$ postarine. Ja sam bas pozeljela Patriota jer mu je to novije djelo za koje kazu da nije mogao skladati prije 20 godina..... Jos sam se dvoumila izmedu E.T-ja, ali ipak je ovo novo i predivan je rad. John Williams je doista najveci filmski skladatelj i od njega VRIJEDI uciti. Promatrati njegovu orkestraciju, odabir instrmenata, udvostrucenje u kojim odnosima i kad.... jedva cekam..... sve to vidjeti. :D Ja predlazem da ako je vise nas zainteresirano mozemo podijeliti troskove i kupiti to zajedno, a onaj tko se zeli zezat sa fotokopiranjem i uvezivanjem (jer mora biti lijeeepo uvezeno, zar ne :wink: ) i slanjem na adrese onih koji su podijelili troskove - dobija original. To je moj prijedlog... http://www.sheetmusicplus.com/a/prod...ub4=&more= Njegovi ostali radovi http://www.johnwilliams.org/reference/sheetmusic.html P.s. Probala sam pronaci sve legalne i druge izvore za ove note... ali nema. |
Slazem se da je John Williams veliki filmski muzicki stvaralac. Video sam da je pravio muziku za dosta filmova i cim na uvodnoj spici procitam njegovo ime znam da se necu razocarati u muziku tog filma.
|
Quote:
|
Koje kompozicije je John Williams komponovao?Ime sam mu upamtio po temi iz Schindlerove liste.
Ovo pitam zato sto vidim da se prvenstveno interesujete za njegove metode orkestracije-mene interesuje konkretno muzika koju pravi.Na osnovu Schindlerove Liste se da zakljuciti da nije kompozitor koji koristi holivudske shablone(tipa napeti strings kod tenzionih scena u filmu ili pak mnogi holivudski kompozitori prave sasvim "obicnu" muziku koja vrlo brzo pada u zaborav i slicno).kakav je Williamsov stil-da li se njegova muzika slusati kao samostalno delo kao npr.Vangelisovi soundtrackovi ili striktno prate film ? |
Quote:
|
Quote:
Moj omiljeni filmski skladatelj je jos i Basil Poledouris i njegovo djelo za Conana 1. dio. To je nesto predivno. |
Quote:
|
Anita, sto mislis o Holstu? Hornerova tema iz Braveheart jako lici na Holsta...
|
NIsam znao da je komponovao za Sindlerovu listu. Ja bas slusam malopre tu pesmu i mislim o tome kolko je dobra. Znaci on je to uradio. Ima li negde spisak njegovih dela posto imam dosta filmske muzike pa da preslusam.
Svidja mi se u Vangelisova tema za Blade Runner, ali ne ona svima poznata, nego pna sto traje oko 4:52 sad vi vidite, valjda je jedina. Ne znam tacno koja je na disku. |
John Williams cini mi se Rat Zvezda - komponovao, Terminatora 2 itd.
Joooj ljudi bez love sam moram priznati, ne znam ali nemam ni k od kinte za upad u varijantu, iskreno sam mislio onako ali ovako nemogu nikako, sorry :( |
Quote:
u stvari evo ti sve sto je radio: http://www.imdb.com/name/nm0002354/ |
|
Quote:
E da, i ja bih se ukljucio u nabavljanje onog score-a... Nema boljeg nacina proucavanja orkestracije od ucenja od majstora iste... |
Quote:
|
I ja sam zainteresovan za tu kupovinu, samo ideju moramo malo vi?e konkretizovati, tj. koje ta?no delo. Do sada je u postu nabrojano 10 stvari.
Ina?e, ja imam poprili?an broj partitura, pre svega XX vek. Lutoslavski, Crumb, Schonberg, Stravinski, Varese... ako to nekome zatreba... Imam skeniranu odli?nu knjigu "Nauka o muzi?kim oblicima" autori Skovran-Peri?i?. Uskoro ?e pro?i kroz scan i D. Despi?:Muzi?ki instrumenti (ubedljivo najbolja knjiga na srpsko-hrvatsko-bosanskom o ovoj materiji) Pozdr. |
Quote:
BTW. I ove partiture sto imas.... hm. :wink: |
About John Williams: The Patriot - Deluxe Score Only
Composed by John Williams. For orchestra. Format: full score. With full score notation. Movies. 40 pages. 10.5x14 inches. Published by Hal Leonard. (HL.4490192) http://www.sheetmusicplus.com/a/prod...ub4=&more= About John Williams: Adventures On Earth - From "E.T." - Full Score Composed by John Williams. For flute I,II, piccolo (flute III), oboe I, oboe II (English horn), Bb clarinet I,II, bassoon I,II, contrabassoon (bassoon III), F horn I-IV, Bb trumpet I-III, trombone I,II, bass trombone, tuba, timpani, percussion I (B.D., S.D., sus. cymb.), percussion II (triangle, tam-tam, piatti), percussion III (glockenspiel, xylophone, vibraphone, chimes), harp, piano/celeste, violin I,II, viola, cello and contrabass. From the Motion Picture "E.T. (The Extra-Terrestrial". Format: full score (spiral bound - parts not included). Movies. Series: John Williams Signature Edition. 64 pages. 11.8x14 inches. Duration 10m. Published by Hal Leonard. (HL.4490009) http://www.sheetmusicplus.com/a/prod...ub4=&more= Hm... E.T. ima 64 stranice, a Patriot 40. Mislim, sto se ucenja tice.... mozda je bolje imati vise primjera. A mozda je i glazba iz E.T.-ja ljepsa... Sto vi mislite? |
e eto i mene onda ako nas bude vise pa se podeli lova zasto da ne uletim, imam 10 evra jebi ga :roll: :)
|
Quote:
|
Ok. Konkretna pitanja...
1. Kako cemo si poslat lovu? West unionom je naknada previsoka, pa mozda bolje u omotnici zakamufliranoj staviti novce unutra. Vidim da su davormen i arto iz novog sada pa bi bilo pametno da se oni dogovore i posalju u jednoj posiljci zajedno da ne trose na postarinu... ako zele tako. Takoder bi bilo dobro poslati dvije kopije u Novi Sad pa si vi razmjenite..... ako je to ok? 2. Kako ste to zamislili... u smislu fotokopije, uveza i slanja ili skenirati knjigu? Sto se tice same originalne knjige i ona je u spiralnom uvezu znaci prakticki taj original nije nista drugaciji od kopija. Meni nije problem fotokopirati i uvest... i poslat.... A moze i netko drugi ako ce to napraviti lijeepo (prednja stranica u boji i lijepo uvezeno i sve to.....), pa je taj onda zaduzen za slanje ostalima itd. Da smo bar u istoj drzavi, ovako nam troskovi radi postarine skacu.... ali dobro. .... ako nas ima 5-oro (Pure, Eon, Davormen, Arto i ja).. onda je 10E (tocnije 9,2 E ali mozemo zaokruziti na 10?..) po svakom dobra podjela.... (ne racunajuci troskove postarine medusbno svima i kopiranja...... - mislim, ak cu ja to slat onda ne racunam te troskove... ak bude netko drugi... mozemo povecati ak ce trebati...) Kad cemo to realizirati? |
Jeste da sam pionir u svemu ovome, ali i ja sam se zainteresovao za ovu partituru. Izgleda da je nesto veoma korisno pa cu i ja da uletim. Jel dovoljno 5? ili da izdvojim vise. Izracunajte koliko bi svi trebalo da daju a da bude podjednako pa cemo toliko svi dati.
Samo da napomenem. 48$ je 40?. Ne znam da li se racuna plus postarina. Onda ispada 48? ili 55$. |
Quote:
Ako nas je 6-ero..... to je onda po osobi = 48E/6 = 8E po glavi. I samo se nadajmo da nece udariti pdv i carinu..... :x Imamo Zagreb, Beograd, Nis, Novi Sad i Banja Luku. A jesmo se nasli.... :D Trebamo se nekako raspodijeliti da se u jednu drzavu salje jednom pa unutar nastavlja jer inace ce nas slanje kostati koliko i sve ovo uopce. Onda, tko je za? |
Quote:
Vidi ti to sta je sve poznato komponovao Williams :shock: : Indiana Jones,Ratovi zvezda,Supermen... Zaista vanserijski kompozitor :idea: |
Znaci li ovo da je John Williams bolji kompozitor od Jean Michel Jarre-a :cry:
Sto se mene tice Anita, evo ovde da ti odgovorim, sto se mene licno tice ja bih uzeo onu partituru koja ima lepsu i zgodniju melodiju za sviranje, znaci da je nesto sto cu rado svirati tj. nadam se da cu bar nesto pokusati. Tako da moje misljenje i ne uzimate u obzir nego vi vidite vama profesionalcima sta vise znaci, a ja cu se zadovoljiti bilo cime. Sto se mene tice poslacu jos nekom, nije problem, nije skupo slanje u istoj zemlji, kod nas oko 100 dinara. Kako cemo za fotokopiranje i to isto kosta. |
Quote:
BTW Da li si nabavio Beijing koncert?-dolazi na 2 dvd-a :D |
Quote:
Kako bi mi ziveli bez zena, NIKAKO rekose svi jednoglasno :) @milos A da znam da je neki John 8) |
Quote:
Upravo zato je korisno znaci za proucavanje orkestracije... da vidimo kakve odnose koristi, gdje smjesta koji instrument, koju boju daju odredene kombinacije instrumenata itd... Naravno, ti mozes izvuci melodije i svirati ih na kojem instrumentu zelis... Quote:
Znaci, vecina je glasala za Patriota. Narucujem patriota! Javite se od vas koji narucujete tko NEMA cd od patriota da znamo za koga sve treba prziti. |
Ovo ce uskoro biti nase!!!! Juhuuuuu.... :D
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Ins...HL-4490192.jpg Stvarno.... ne znam jesam li sretnija sto smo se uspjeli organizirati ili sto stizu te noteeeeee..... :D :D :D |
Quote:
|
He he. Bas da vidim sta bi to moglo da bude. Fala bogu da znam da citam note :lol: pa da mi posluzi necemu.
Da se pohvalim, nidem na casove klavira i preso sam C i D dur :lol: :wink: |
Anita, zelim ucestvovati u kupnji tih partitura.sad svakako imam Partiture kao predmet.
|
Quote:
Ovde smo se organizovali i uskoro ti sti?e "pismo". |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:28 AM. |