![]() |
Wavelab 6.1 i Waves 9r17
Nije da mi je neki problem, ali evo par cudnih stvari koje ne mogu da resim...
Posto skoro sve radim u C5 tek sad sam primetio da mi Waves 9 ne radi kako valja u Wavelab-u. Imao sam r12, i pluginovi su se otvarali ali je Wavelab pucao kad se zatvori plugin (dakle select None, a i close). Onda ja stavim najnoviji r17, ima tu jos nekih novih pluginova, i sad nema pucanja u Wavelab-u ali je Waves GUI potpuno crn. Znaci radi plug, mogu cak i paramateri da se nabadaju na slepo, ali je sve crno. Citam da su ljudi bas dosta problema imali sa W9, meni hvala bogu sve dobro radi tamo gde treba, u C5, ali me bas interesuje zasto ne radi u Wavelab-u. I Cubase 5 i Wavelab 6.1 su iz 2009. godine, a ako Waves 9 radi dobro u C5 onda znaci da nije problem u grafickoj karti, driver-ima i sl. Stvarno nemam pojma zasto se to desava bas u WaveLab-u. Da, probao sam i s reinstalacijom WL6. |
Re: Wavelab 6.1 i Waves 9r17
Naleteo sam na nekog ko ima potpuno isti problem.
Bas kao i njemu, prva dva plugin-a, Aphex Vintage Mono i Stereo mi se vide normalno, a sve ostalo je crno u Wavelab-u 6.1. Quote:
|
Sad sam uradio update driver-a na grafickoj, i dalje je ista situacija.
U C5 sve odlicno, u WL nista... |
Instalirao Sound Forge 11, i rade Waves bez problema kao u C5.
Bas svasta s tim WaveLab-om 6.1 :shock: EDIT Jos zanimljivije, posto je Forge izmenio default VST folder WaveLab se skroz zbunio, i nakon vracanja istog, nije se povratio tj. ispovracao... Znaci uopste vise nije ni u stanju da skenira plugin-ove kako valja. Ocigledno je vreme da se nakon 6-7 godina ponovo vratim Sound Forge-u! A i vreme je da malo odspavam! |
možda ovo pomogne:
Quote:
|
Au to nikako, necemo da mesamo dve verzije :D
Ja sam prvo skinuo r12 pa stavio r17 i u C5 je sve super... Sto mi je najvaznije... A ovo za WaveLab, moze biti do samog WaveLab-a. Mozda ne komunicira dobro s graphics driver-om, a mozda je crack nesto zeznuo. Probacu jos sa brisanjem plugins.set! |
Nebitno dali je r12 r 17,krivi su samo crakovi.Kad tad nece vise nista da radi kako treba.
|
Pa jeste, ali gomila ljudi sa kupljenim Waves se zali na probleme sa grafikom. Mnogo gore nego sto ja imam.
|
Ja kosristim isto wave zadnju verziju 17 za sad nemam nikakvi problem.Doduse korsitim Cubase 7.5 full verzija.Wavelab i nekoristim.
|
Da, u C ni ja nemam problema... Citam da je cak Waves preporucivao odredjene graficke karte (mada nemam pojma koje)...
Mislim da je problem negde u komunikaciji izmedju WaveLab-a i graficke obrade u Win. Waves koristi nesto sto WaveLab ne koristi kako bi trebalo, da li sam driver, ili onaj Visual C++, OpenGL, sta ja znam nisam programer. Dakle ne bih rekao da je crack glavni uzrok. |
Ajd probacu ja preko wave lab 6.1 dali ce da imam problem sa waves 17.
|
Prilicno sam siguran da ako kupis waves (sto naravno neces uraditi :)) da ce sve da ti radi kako treba u wavelab-u ! :wink:
|
Nece, ljudima se raspadao original Waves 9 i u WL, i u PT, itd. Proguglaj forume.
Promenili su nesto u grafici od v9... |
Evo ja probo i na wavelab 7 Elements sto imam radi sve kakotreba.
|
Da, prilicno je haoticna situacija :grin:
Izgleda da su ljudi s Intel grafikom imali najvise problema. Npr. ne mogu da ucitaju vise od oko 32 Waves 9x plugin-a. A pazite sad jedno od resenja: Quote:
Ajd bas cu da napravim taj TXT. Mada nije bas za moj problem. EDIT Ma kakvi, u WL6.1 i dalje crno. EDIT2 Sad gledam WaveLab folder, moguce da je neki od tone DLL-ova zastareo pa ne radi dobro s Waves 9. Nesto sto ima veze s grafickim prikazivanjem plugin-ova. EDIT3 Postoji i tool koji pravi pojedinacne dll-ove umesto WaveShell-a, eto mozda cu i to da probam pa onda da stavim sve u poseban folder samo za WaveLab, da vuce odatle! EDIT4 Ne vredi ni sa pojedinacnim DLL-ovima. Jednostavno ili je crno u WL6.1, ili je crash. EDIT5 Inace, sad vidim da Waves garantuje podrsku za v9 samo za verzije WaveLab-a 7.2.1.600 - 8.0.3! V8 obuhvata 6.1.1 - 7.2.1.600. Bice da WaveLab 6 ne ume da koristi taj "OpenGL" u obimu koji je potreban v9. To sto mi radi sve u starom C5 je cista sreca. Mislim, neki novi Waves plugin-ovi imaju animirani interface itd. A da probam ja u Photoshop-u to da otvorim!? |
koliko sam ja skapirao u ovom uputstvu koje sam kačio, ne treba instalirati dve verzije nego samo krek od r12 preko aktuelne instalacije
|
Quote:
Kaze da onda u C ne radi dobro a to mi je ipak najvaznije. Videcu jos malo pa ako nema resenja nije bitno. EDIT Definitivno, mislim da to ne moze da se resi. Ja ocigledno imam dobru verziju OpenGL, i driver za grafiku (cim mi rade Waves 9 u svim drugim aplikacijama), ali WaveLab 6.1 AiR ne radi s verzijom OpenGL koju zahteva Waves 9. Prema tome, za nesto imam Sound Forge, a za nesto WaveLab i sve je OK... |
1 Attachment(s)
Ja sam se zbog ovih problema prebacio u SF i napravio sebi okruzenje slicnom Wavelab-u. Ako nadjete resenje za WL super ! :)
|
Ja sam sa ovim imao problema (i pitao sam ljude na forumu) ali sa CuBase 5***
U WL6 nisam nikada imao problem sa ovim. Sve radi O.K. Mada, kako sam definitivno pre?ao na PreSonus Studio One, sve ?pila kako treba, i nikada nikakav problem nisam imao u ovom daw sa bilo kojim i bilo čijim plaginom, pa ni sa W9rXX (osim par d?abnih, koji su mi i onako bili sumnjivi). Win7/64bit/SO64bit/jBridge32->64bit i sve O.K. |
Quote:
|
Quote:
Mozda bi kod mene upalilo ako bih stavio neki Windows generic driver, ljudi to isto preporucuju, ili barem najstariju verziju ATI driver-a. Ali: posto ATI driver ipak nudi mnogo vise podesavanja, sto je nekad neophodno, i posto ja za osam meseci nisam ni primetio da mi ne rade Waves 9 u WaveLab-u, necu to da radim :D Ionako sam od sinoc prakticno presao na SF (tj. posle dugo vremena sam opet na njemu). Ovaj Janov layout je extra resenje, bas sam zadovoljan. Ne znam ni zasto sam stavljao r17. Kao, zbog MetaFilter-a? EDIT Sad vec mogu da uninstalliram Wave Lab. Hvala jos jednom Janu za ideju kako da napravim "hibrid" WL & SF. Necu nista vise da cackam... Jedino Reveal Sound Spire cu uvek da update-ujem posto mi je to glavni synth. |
Ne znam, meni je malo kocnica da radim ovako u SF-u, ipak bih vise voleo da to radi u WL... Jer u Wavelabu mi se chain cini pregledniji, plus kad pritisnes render izrenda ti se pa ides na save as, ovde nema toga, ides na save as i cekas da se snimi, pa kad se snimi chain se automatski bajpasuje, a desilo mi se i da se ne bajpasuje sam od sebe pa sam dva puta lupio isti proces, ne znam, jos uvek nisam potpuno naviknut da radim u SF-u ovako, ali eto zamene bar za sada
|
Sve to stoji... Ali nije uopste tako losa situacija.
Ne moras da koristis Save As! Imas u preferences, General, Allow undo past Save - veoma vazna opcija. U praksi dakle, u SF je SAVE slicno sto i RENDER u WL. E sad, tacno je da ako iz nekog razloga pukne SF ili nestane struje, gubis originalni snimak. I tacno je da ako zatvoris file, gubis plugin chain (mora uvek da se snimi preset). Ja bih nastavio da koristim WL svakako da nema one gluposti s W9, ali posle jednog dana mogu reci da sam potpuno zadovoljan sa SF11. |
@Jan, zar nisi pre?ao na Studio One? Ako jesi, ne treba WL. Puno bolje opcije daje 'Project' u SO nego WL.
|
Quote:
Probao sam, ne odgovara mi |
Quote:
|
Quote:
|
Ali zasto prvo render, pa onda fade?
Imas u Sound Forge-u Insert - Volume Envelope! Pamti se zajedno sa Plugin Chain-om. Ako sam dobro razumeo na sta mislis. Znaci, mozes da Volume da stavis pre efekata a mozes i posle efekata. Namestis sve u jednom potezu. I onda Save As. Ja sam namestio hotkey Ctrl+Shift+S, jer mi je to najbrze... |
Quote:
Ja sam u tom segmentu, jedino zadovoljan kada radim u Sequoi. Ali, avaj, ona je katastrofalna za midi, pa onda, ... , ... Heh., uvijek ne?to fali. :shock: :) |
Quote:
Bas zato i radim u SF-u jer mogu da volume envelopu postavim post FX. Ali stvar navike mi je da idem na render (save as) pa da onda radim fejdove na obradjen audio, i kad sredim celi audio to je to, imam originalni mix i "master". Nisam uspeo da se snadjem da to uradim u Presonusovom projekt modu, da fejdove lako implementiram da budu post fx, ako neko moze da mi objasni bilo bi dobro :) |
Quote:
A jedan moj klijent iz USA je Samplitude-ovac i stalno pokusava da me privoli u sektu :) Verujem da mi MIDI ne bi smetao, ja sam zadovoljan i Reaper-ovim midijem, ni ne koristim MIDI skoro uopste, ja u glavnom miksam |
All times are GMT +1. The time now is 09:30 AM. |