![]() |
Fw400 na fw800 problem?
mozda sam locirao problem, ali ne znam da ga objasnim.
elem, posedujem nov macbook pro i novu m-audio profire 610 karticu. desava mi se u toku rada, odjednom nestane audio out. provalio sam da kad u kontrol panelu kartice promenim sample rate na npr. 48khz, pa vratim na 44, zvuk se pojavi. da stvar bude ludja, napajanje za kompjuter mi je uboden u shteker koji je izgleda na istoj fazi na kojoj je i svetlo za klonju, tako da kad god neko upali svetlo ili ugasi, meni nestane zvuk i onda moram da chachkam sample rate kao sto sam objasnio. kad komp radi samo na bateriju, to se ne desava. da li je ups resenje? |
Re: Fw400 na fw800 problem?
Quote:
|
Quote:
I ja kako sam kupio interface sa FW konekcijom slicna stvar mi se desava. Imam studijske monitore koji mi idu preko nekog stabilizatora struje, i koristim ga samo za njih. E sta se desava: dok interface i drugi par monitora rade. Iskljucim prvo na prekidace jedan pa drugi monitor, pa zatim taj stabilizator (koji nema nikakve veze sa audio interface-om) i sta se desi-skuca mi drajver od muzicke-interface-a, tj. izgubi se out. Samo sto i njen prozor ne moze da se otvori pa ne mogu menjati ni sample rate niti sta drugo, vec moram restartovati racunar i onda sve radi ok. Isto mi se desava i kada iskljucim klavijaturu, kartica tj zvuk se izgubi-tj skuca drajver. Moram da napomenem da mi i taj audioi interface ide u struju, preko power kondicionera-stabilizatora(drugog), ali dzaba. Ranije sam imao USB 2.0 audio interface i nikada, ni jednom nisam imao problema slicnih ovim, cak ni kada iskljucujem klavijaturu (jer je i ona povezana sa kompom putem usb) a kamoli struju koja nema cak nikakve veze sa interfaceom..mislim da je nesto u vezi sa FW...ali sta... |
i jel ima nekog rešenja za ovo? Mrav je ovaj dao skoro 2k eura za jabučara i kartu i ne radi mu stabilno, a treba mu za koncertne nastupe...
koja je uopšte alternativa ovoj karti sada? Šta je u tom nekom cenovnom rangu do 500e, da ima minimum 2x stereo out, a da RADI stabilno sa MacBook-om?? |
RME Babyface
|
da li je moguce da ova moja kombinacija ne radi kako treba ili je mozda kvar u pitanju? ipak je to mnogo love za tu vrstu petljancije
|
RME ovaj nije FW
|
Quote:
Sve u svemu, taj FW je cudljiva zverka... |
rec iz usta, htedoh spomenuti moto, oni se lep slazu sa jabukama, uzgred @mrav, probaj da upalis interface pre ili u istom trenutku u kome palis laptop. Glupo, ali nekad ima veze. A u klonju stavi baterijsko osvetljenje. :grin: Mozda bolje dobar surge arest nego UPS, ovde nema problema sa prekidom struje, nego sa mogucim pikovima kada se drugi uredjaji pale gase... Gadna stvar. Ja sam tako spalio originalno napajanje za motu-a. Neki cudan loop u struji adapter- FW- laptop-adapter, ocigledno postoji problem elektricarske prirode.
|
Quote:
|
Ovde sada postoji sansa da se pomesaju dva problema, elektricarski u mrezi i elektricarski unutra. Treba ponoviti, koliko god glupo bilo, dokazano u praksi i previse puta, sledece:
1. Ispravnost napajanja - ne stedite na napajanjima i proveravajte na 6 meseci sa unimerom, ne treba previse verovati software ocitavanju Razlog no.1 za crkavanje i USB iFW periferija 2. Ispravnost spoljnog napajanja za FW/USB ako ga ima 3. FW/USB bracket kada se prikljucuje na plocu, ako se ukljuci i na sekund na pogresan prikljucak, spaljuje kontroler, a verovatno pravi stetu i uredjaju i ploci. Glupo, ali puuuuno ljudi ne obrati paznju. FW na USB adapter stvarno nije napravljen za audio. To je kao da kipujes pesak iz kamiona u epruvetu... Nikako preporuka. I da, sam FW chipset moze da zajebe sync. i da pravi manje probleme, ali sigurno nije odgovoran za krupnije spomenute kvarove. |
Quote:
Mislis napajanje na racunaru? Kakve to veze sada ima??? Nije se to desavalo kada sam imao drugu kartu na USB..a bilo je isto napajanje.. |
Po meni je ovde problem u napajanju samog racunara, zapravo u naponu u mrezi preko goga se napaja racunar. Savremene sprave su jako osetljive na promene napona u mrezi. Imao sam dosta problema sa tim stvarima u studiju, posebno u zimskom periodu kada se popale razne grejalice i TA-peci u susedstvu. Jednostavno, digitalni procesori posasave i na audio izlazu se pojavi sum ili se sasvim izgubi zvuk.
Mozda bi ceo sistem, racunar i karticu, trebalo probati na nekom mestu sa pouzdanijim naponom u mrezi ili, pak, preko nekog UPS-a (pozeljno, on-line UPS-a), posebno kada se ima u vidu da sistem radi kada se racunar napaja iz baterija. Veliki pozz i srecno. |
kupio sa APC surge protector i nije pomogao. kupicu i ups, pa ako ne pomogne, probacu sa nekom drugom karticom, pa ako ni to ne pomogne, evo dajem rec: macbook pro leti u publiku na prvom sledecem koncertu.
imam toshibu koja je bila ultra stabilna, vraticu se njoj, pogresio sam, nadam se da ce mi oprostiti. |
Mrave, nemoj kupovati bez razloga. Najbolje je da probas da li je problem sa strujom na nekom UPS-u. Stojim na raspolaganju, Ja imam APC Smart 1500, pa mozes na njemu da probas. Osim toga, u isto vreme ces izaci iz svoje prostorije i ceo sistem probati na drugom mestu.
Javi se na PP, ili Arthura upitaj za moj telefon. Veliki pozz i samo polako. Svaki se problem da resiti. :) |
Quote:
A ja bas hteo devojci da kupim na poklon neki apple notebook..:( Nasao sam neki polovan ali kao nov za 28000-MacBook 2.1 2,16GHz 2GB 160GB. E sad ja se bas ne razumem u apple notebook-ove, pa ajde da pitam kada je vec bilo reci o appl, da li je to ok cena za ovaj model i vredi li ga kupovati ili je ipak bolja neka toshiba i sl...nova do tih para..? P.S. Mrave nemoj da ga bacis u publiku, dobaci do mene, ja cu ti dati i neku kintu. :D |
Quote:
|
Imao sam more slicnih ili istih problema o kojima sam ipisao na forumu dok nisam kupio RME Babyface.
Problemi bilo koje vrste su nestali zauvek a ja uzivam i u live nastupima a i u radu sa desktop racunarom.Najtoplija preporuka za miran san! |
resio sam problem!
menjao sam se za fast track pro usb kartu. odjednom mi je zivot postao laksi. fw800 i fw400 iz nekog razloga nisu kompatibilni. mozda je do novog osx...nemam pojma, vise me ni ne zanima. hvala dobri ljudi |
All times are GMT +1. The time now is 01:00 PM. |