![]() |
da li znate ovu temu?
Evo ovako...jedared sviruckah ne?to na klavijaturi i odsvirah dotičnu temu...Tema stvarno zvuči super...prosta, atmosferična...ba? dobro zvuči...samo ima jedan mali problem...ko god je čuo ka?e da nije moja :(...tačnije da sam je ukrao:) i da tvrdim da je moja...ALI niko ne zna ?ta je tačno!!!Ja stvarno ne znam! Mogu se zakleti da je svjesno nisam skinuo, jer ni ne znam uop?te čija je , niti kad sam je čuo...moguće je da sam je nesvjesno odsvirao...ne mogu da tvrdim...
zato...evo... http://dl.dropbox.com/u/538090/klavir.wav to je ta tema...poslu?ajte...samo nema "poznatio mi je i to"....bez čvrstih dokaza - ona je i dalje moja :) |
Re: da li znate ovu temu?
Poznato mi je! :)
|
To ti je varijacija na neku (ili bolje rečeno : neke) temu.
Samo ti to rabi. To se ne pika u otimanje tuđih ideja. Malo tačnije posloži harmoniju i navali da razradiš onoliko koliko ti treba za autorsko djelo. |
Quote:
ba? sam ti i ja htio reć.....na tren podsjeti na ne?to ali taman da prepozna? ode tema u drugom smjeru...koji opet daje na ?eto drugo. Mislim da je tako sa svakim catchy instrumentalom.... |
mislim da podseca na mesecevu sonatu, brze od iste naravno...
|
Quote:
Sve ostalo IZBRISI, bez razmisljanja i radi na ta dva takta. Oni su dovoljni za temu. Levu ruku malo promeni i malo spusti, promeni obrt. Onda ponovo uploduj. |
U tom stilu se radi dosta tema za filmsku glazbu, (pada mi na pamet Donnie darko i Amelie) ali definitivno nisi ukrao nikome temu...
|
Quote:
|
Quote:
Jedino sto znam da me nece poslusati.:D |
Quote:
Prvi dio je jako nalik Bethovenovoj 7 symphony, second movement... mm 51-66 :D http://www.youtube.com/watch?v=5V5k0Plh-jY (ovdje negdje oko 0:50 počinje ta melodija, samo nije na klaviru) Dalje si razvio temu u drugom smjeru. |
Dakle, oko 0:46
Znam da nije fora gledat Scarlett dok slu?a? Bethovena :wink:.. ali ostalo su live izvedbe s puno ?uma i ... Ovo je bio bolji izbor. |
Jeste...to je ta fraza...nije da nisam slu?ao 7 simfoniju, ali zasigutno mogu da tvrdim ne pamtim frazu odatle...al eto, podsvijest izgleda čini svoje :) Al dobro...ja sam ipak zadovoljan, jer mi se čini da je dovoljno drugačiji kontekst u kom je taj dio...
Vidjeću ?ta ću s njom...za sad sam siguran da treba osjetno da se uspori...nisam siguran ni da li treba klavir da je svira...mo?da neka polifonična boja sa sinta...Inače, taj primjer tu nisam svirao nego nacrtao, jer kad sam postavljao post nisam imao klavijaturu pored sebe, pa sam je ucrtao po sjećanju :) |
Quote:
|
Quote:
U ta dva takta treba promeniti obrt, malo spustiti tonalitet, malo usporiti, obrisati par tonova leve ruke, koji smetaju temi i to je to. Gotovo. Sa ostkom se uopste nema potrebe raditi bilo sta, osim da se obrrise, nije upotrebljivo. |
Quote:
da je odsvira? na sintiju mogo bi je "očistit" tih sličnosti. ja sam totalno za sinth:):) |
Quote:
|
|
da....ima taj momenat....eh..ne znam vidjeću ima li se ?ta uraditi da se ta sličnost malo izbjegne...ah...cavantina čuvena...remek djelo :)
|
All times are GMT +1. The time now is 05:17 AM. |