![]() |
Lexicon PCM Native Reverb
Meni na prvo slusanje od par minuta na brzinu radi extra...Probao sam ga na Win 7 32bit..
|
Re: Lexicon PCM Native Reverb
Mislim da će mi ovo postati omiljeni reverb!
Ako ne i jedini... |
|
isto sve kao i na 96 i 91 hardveru
|
Quote:
Mozes li uplodovati primer?:) |
radi i na 64bit win7
|
extra !!! sta rec.. hall broj 1 i to je to! :)
|
Jako je tesko spoznati da li je isto jer je skoro isto .. to skoro znaci da ipak ima male razlike u korist hardu .. mozda 5 do 10% razlike
evo primera OVDE Takodje mislim da ta razlika nestaje u mixu,tj nije ni bitna .. |
pozdrav drugari..Ivane hvala na testu.Sta se radi,nisam te dugo cuo..reverb je ok za ljude koji ga dobiju dzabe vrh..ali tvoj primer 2 je ipak za mene velika a ne mala razlika..jer u produkciji je ta razlika znas i sam koliko novca...veliki pozz..:)
|
Uuzivate li uzivate, vi PC useri :mad:
|
treba kao Slowstar da nabavis i po kog apotekara, da se nadje za ove situacije:D
|
Quote:
Pozdravljam te |
P.S. U miksu razlika moze da bude samo veca, ne i manja, jer kumulativno se vise sitnica cini finalni miks losijim...
|
Quote:
Moj skromni glas, to je kao u sexu, malo moze da prevagne da bude veliko, a to nije kvantitet nego kvalitet...:grin: |
Dobar ovaj plug.. Odlican na 1 cackanje!
|
Koliko je te?ak za CPU?
|
Quote:
|
jedno pitanje oko instalacije:
ako odaberem c disk > program files > lexicon > recimo ovako.... ili d disk (sve jedno)... da li rucno moraju da se kopiraju dll u steinberg vst folder? ili moj instaler ne radi kako treba |
Sve je ok, takav je installer, prilikom instalacije ga uputi na vst plugins folder i to je to... Pozz
|
Ja sam instalaciju preusmerio na stainbergov vst folder i plugovi rade u CuBase-u, ali ne i u Wavelabu!
Ne znam za?to :banghead: |
mislim da je negde pisalo da jedino u Wavelab-u ne rade. Probaj verziju 1.04, mozda ona radi.
|
Efekt-editing pojedinačnih semplova navikao sam da radim u Wavelabu, pa mi ova mana ni malo nije prijatna.
Inače, za informaciju vi?e, ni Adobe Audition, te SONY Sound Forge nisu dru?eljubivi sa ovim paketom... Samo CuBase! |
Meni prilikom pokretanja setupa prijavljuje gresku da mi je ostećen tako nesto...a pokusao sam vise njih, je li se jos nekom mozda desilo to, ili da zna neko u cemu je problem.Potrosio sam zadnja 3 dana gigabajt adsl-a na njega:banghead:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sinoc sam nasao ispravnu verziju i radi, hvala za odgovore.
Pozdrav. |
Quote:
Pitanje izbora, menjas naviku, ili stanje na racunu, pa ti vidi... :wink: |
Izvini, brate!
Ba? sam ovih dana razmi?lj'o da'l da prodam tatinog keca iz osamdes' prve i pazarim polovnog UAD-a. Ili da zavrnem nekako gazdu za kiriju i ozvaničim konačno taj XP. Ili, da pređem na Linux? Ili, da... ...recimo... ...promenim hobi? :rolleyes: |
Quote:
Razlika: plug in na kraju reverba postaje mutan (odvratan), a hardware ostaje "svilenkasto" čist. ?to je preset kraći (room), manje se čuje razika. Eto, mo?da sam gluh, mo?da nije tako, ali to se čuje i na smeću od komp zvučnika, a kamoli ne u studiu... pozdrav svima |
Quote:
Zakljucak je i kod mene isti .. pored krajeva koji nisu isti, kod mene se i stice efekat jako blagog chorusa u samom reverbu u native verziji koja mi jednostavno uvlaci dry .. dok na hard verziji dry je i dalje u prvom planu,bas onako kako ga i stavim .. a reverb pliva oko njega .. pokusao sam i sa editom u native da postignem kvalitet harda ali bezuspesno Pri prvom slusanju i uporedjivanju zaista je delovalo isto,ali kada bolje poslusas cujes razliku koja u mixu recimo nije zanemrljiva ipak .. Dakle radi se o tome da je native verzija nesto sto je totalno promenilo pricu o soft reverbima, jako slicno uradjeno i POTPUNO iskoristljivo .. ali sa velikim zaljenjem moram da kazem da je skoro isto .. a to skoro je kako kaze moj drug i prijatelj Nokash u produkciji mnogo novca |
Mnogo dobrih izdanja u zadnje vreme...
Lex,SPL,Softube,Abbey:shock: |
Da. Neznam sta im je :)
|
Quote:
|
Quote:
To koliko je iskoristivo je opet upitno... naravno da je ako se igra? s softwerom, ali mislim da je i TC PWCore DVR2 ili VSS3 kudikamo iskoristiviji, iako su software-ski izvađene i zapakirane u VSTPlug in (s powercore-om). Nisam slu?ao original TC 6000, ali u TC Powercore 6000 pluginovima ne čujem "jeftine" krajeve kao u Lexiconu plugin verziji... |
Quote:
|
Quote:
Ima nekoliko dobrih preseta, ali daleko od toga da svi kidaju i da su zasenili svaki verb do sada |
Quote:
Mozda probam preko VMWAre Fusiona pa javim. |
Quote:
|
Ako Ivan (koji i nije bas pocetnik) nije zalio izdvojiti jedan radni dan da bi pravio uporedne testove i dokazao da (ipak) postoji razlika, to nesto govori. Sama cinjenica da je software verzija vrijedna poredjenja sa hardverskim burazerom daje veliki optimizam ljudima koji jos ne cuju te nijanse i zasad nemaju ambiciju da zarade tu dodatnu veliku kolicinu novca. A ruku na srce, ni cijena ovog plug-a nije maciji kasalj...
|
Quote:
Meni je i dalje 2C Aether najbolji algoritamski reverb uopsteno, odnosno, najbolje sluzi mojim potrebama..Kod lexicona mi se najvise svidja hall algoritam, ali sto se tice plate algoritma (za perkusije), tu mi je najbolji Classic Studio Reverb Plate od IK Multimedia. To je moje subjektivno misljenje .. Pozdrav .. |
All times are GMT +1. The time now is 12:00 PM. |