Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Preporuka??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27923)

Hepek 04-06-2009 10:55 AM

Preporuka???

Pozdrav svima, novi sam na forumu i zanima me da li mi neko moze preporuciti neke kvalitetne klavire,sintove i sl, neto bolje od korg paketa ili hypersonika...:wink:

Inovative_kg 04-06-2009 12:37 PM

Re: Preporuka???

Klavir - Synthogy Ivory, Galaxy II, PMI Old Lady ( moji favoriti , mada i The Grand zavrsava posao jako lepo )

E-piano - Native Instruments Elektrik Piano ( meni malo mrsav, al' zna lepo da uskoci ), Lounge Lizard ( jako lepo radi ), Scarbee ( najbolji )

Synth- Atmosphere, Albino III

Bass - Trilogy, Chris Hein bass ( nadji i Warwick ekspanziju - bruka )

Bubanj - Superrior drummer 2 ( ludnica )

Duvaci - First call horns, Arturia brass II

Hepek 04-06-2009 01:51 PM

Hvala puno sad cemo to ici naruciti na Rp..:grin:

Hepek 04-06-2009 02:03 PM

Zanima me isto preporuka Kompresora, reverba i Eq..pa ako neko ima volje da mi preporuci, znam da ste dosta pisali o tome, ali...:confused:
Muzika kakvu radim moze se poslusati na:

www.myspace.com/hepee

Inovative_kg 04-06-2009 04:45 PM

Kompresori : Waves API i SSL kolekcija, takodje V Comp, Stilwell Rocket
EQ : Waves API 550, Q10 ( 8,4.....), Sony Oxford EQ
Reverb : Altiverb, Waves IR1, CSR .

balthazaar 04-06-2009 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 247661)
Pozdrav svima, novi sam na forumu i zanima me da li mi neko moze preporuciti neke kvalitetne klavire,sintove i sl, neto bolje od korg paketa ili hypersonika...:wink:

Teško se tebi onda može bilo šta preporučiti....ti oćeš nešto,a ni sam ne znaš šta oćeš...učitaš preset , pa ti se ne svidi...i odma bi nešto kao bolje...bez ljutnje, ali potrudi se malo...korg paket i hypersonic su par najboljih ultimate rešenja i sa njima možeš da dobiješ gotovo sve što ti padne na um...svašta bih ti ja mogao preporučiti , ali to tebi neće pomoći - prvo odluči šta ćeš, pa se potrudi to da dobiješ...pitanje je - jesi li ti bolji od korg paketa i hypersonica? Kad ti postaneš "bolji" i iscrpiš sve njihove mogućnosti nemogućnosti...tada traži nešto bolje...a ovako ćeš stalno tražiti nešto "bolje"....

Inovative_kg 04-06-2009 09:33 PM

Sad sam slusao tvoju muziku... Ovde imas jako dobrih synthova, bubnjeva, efekata.. Sta ce ti preporuke :D ? Meni su ovi reverbi bash lepi...

Inovative_kg 04-06-2009 09:35 PM

E,da, probaj Sampletank 2.5 , on ti je ultimativno resenje, imas mnogo dobrih stvari tamo...

balthazaar 04-06-2009 09:55 PM

Evo da ne bude da ja samo gunđam i tako ružno dočekujem novog člana foruma :) I ja sam preslušao nešto od muzike sa spejsa i isto mogu reći da sasvim dobro zvuči....what da fak do u wunt?:D:):)

Hepek 05-06-2009 06:13 AM

Evo ja vec pomislio prvi put na rumskom i odmah me napali ljudi:D :wink:

Hepek 05-06-2009 08:54 AM

Evo jos jedan link,isto moj projekt, pa bih volio cuti misljenja...:grin:

http://www.myspace.com/rottoband

akordeonista 05-06-2009 11:02 AM

Evo i ja preslusao i svidja mi se kako zvuci! Ko je pevacica? Cime si je snimao, sta uopste koristis od opreme? Svidja mi se kako zvuci glas!
Sta si koristio kao reverbe na glasu?

P.S.: Preporuka za synthove, probaj Native Instruments FM7 (emulacija Yamahe DX7) ili FM8 (jos unapredjenija varijanta), Pro53, B4II (Hammond orgulje). Ne znam da li ti treba tako nesto ali meni se jako svidja East West - Colossus, tu imas gotovo sve instrumente od orkestarskih preko gitara do klavira (usput, klavir nije bas nesto ali su ostali instrumenti dosta dobri).

Hepek 05-06-2009 11:23 AM

Sad ne znam na koji projekt mislis, na ovom prvom(www.myspace.com/hepee) je jedan vokal, a na ovom jdrugom je druga djevojka.
Na prvom mi pjeva djevojka Sarajeva(vokal mi je poslala tamo snimljen koji je jako lose snimljen sa puno suma...,pa sam morao da se dobro potrudim oko njega.)
A na drugom sam sam snimao vokale,(djevojka je iz Bihaca)
Oprema je jako skromana:
- majk- shre 57
-Monitori Krk rp6
-M audio fast track zvucna karta
-Reverbi. uglavnom se vrtim oko cubasovi reverba, i onog Korgovog sto dodje u onom paketu..:grin:
Ako te zanima koji sam reverb tacno koristio na kojem vokalu,pitaj, pa cu pogledati, davno sam to radio pa se ne sjecam tacno. :wink:

balthazaar 05-06-2009 11:41 AM

moj ortak koji evo godinama pravi muziku i probo je gomilu vsti-jeva...od besnijihih do manje besnijih...kad se domogo hypersonica samo njega koristi ;) a, ti bi da ga mijenjaš :)

Hepek 05-06-2009 11:52 AM

Pa nisam rekao da bih ga mjenjao,to je jedina stvar koju koristim i crpim, mozda nisam dobro formulisao pitanje :ups: :wink: ali eto trebaju mi neke nove stvari, malo za promjenu, ako si slusao Zero 7, onakve mi klavijature trebaju, makar slicno tome :confused:

balthazaar 05-06-2009 11:54 AM

daj neki primjer

pa ću pokušati da ti objasnim sa čime i kako to da dobiješ - ako budem umio - naravno ;)

Hepek 05-06-2009 11:58 AM

je li primjer neke pjesme???:)

balthazaar 05-06-2009 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 247769)
je li primjer neke pjesme???:)

pa može i pjesme, a može i tih farbi , ako negdje ima demo..samo da može fino da se čuje o čemu se radi...daj više primjera za to što bi htio da dobiješ...za klavir, sint i sve što ti duša ište...koliko si, inače, vješt sa programiranjem i dizajnom farbi?

Hepek 05-06-2009 12:07 PM

Ja ti ne sviram klavijaturu, jako malo i slabo je sviram pa tako da ti ne mogu objasniti koja je to klavijatura..., ali evo ti link jedne pjesme pa poslusaj klavijature( imas je kroz cijelu pjesmu pa):wink:

http://www.youtube.com/watch?v=MFd4x...eature=related

balthazaar 05-06-2009 12:15 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 247771)
Ja ti ne sviram klavijaturu, jako malo i slabo je sviram pa tako da ti ne mogu objasniti koja je to klavijatura..., ali evo ti link jedne pjesme pa poslusaj klavijature( imas je kroz cijelu pjesmu pa):wink:

http://www.youtube.com/watch?v=MFd4x...eature=related

Ako misliš na ovaj e-piano....pa ovo je klasična farba...ovo imaš i u hypersonicu , a i u korg m1...ovdje je poenta da je dobro smješten u miksu i prilagođen...sa hajpersonikom ćeš definitvno dobitni nešto ovako...samo podesi fino boju e-piano-a i smjesti ga dobro u miks...lejeruj više klavira, kombinuj sa akustičnim klavirom, kombinujs sa bells-ima, probaj sa reverbima i dobićeš nešto ovako....nemoj se zadržavati samo na ponuđenim patchevima...isprogramiraj svoju boju...

Hepek 05-06-2009 12:22 PM

Ok...:wink:
Evo pa preslusaj sta radim, i kako, pa ces vidjeti na cemu sam..:D

www.myspace.com/hepee

http://www.myspace.com/rottoband

Inovative_kg 05-06-2009 06:11 PM

Sto se ove klavijature tice , ja bih ti preporucio Lounge Lizard, mali je (6 mb ). Imas mnostvo preseta.. Uzmi neki od njih, ja ti preporucujem mellow rhodes ili wurlitzer 2 ( pre bih njega ). Stavi malo phaser-a i reverba, vrlo blag chorus ( za reverb takodje imas presete od rooma do hall-a ).. Nakon svega blagi EQ i trebalo bi da je to to. Sto balti kaze, zezaj se, pravi svoje boje, tweakuj presete.. Layeruj vishe klavira, bellova.. Mozes npr. da layerujes ovaj e-piano iz Lounge Lizarda i onaj Atmos piano iz Hypersonic-a .. Pozdrav :)

Hepek 08-06-2009 06:17 AM

A preporucio si mi ovaj Scarbee , nabavio sam ga i radi mi samo kao plugin, mogu ga staviti na insert, a nemam ga kao Vst da ga mogu svirati sa klavijaturom (midi).

Maiv 08-06-2009 07:20 AM

Ako hoces zvuk koji vuce na zero7 onda ce ti Lounge lizard definitivno dobro doci.
FM8 - ako znas programirat fm sintezu super (ja ne znam:ups: ali trudim se:D)
Atmosphere - za padove, zvona itd.
Probaj ako vec nisi i Zebru i Rapture

pozzz

Hepek 08-06-2009 07:41 AM

Lounge lizard cu danas isprobati i ove ostale, od tog programiranja pojma nemam :confused:. I hvala ti :wink:

Hepek 08-06-2009 07:51 AM

A moze li mi neko objasniti send efekte kako da ih koristim, ja sve idem na insert pa tako komp brzo iscrpim?

lesha 08-06-2009 09:17 AM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 247965)
A moze li mi neko objasniti send efekte kako da ih koristim, ja sve idem na insert pa tako komp brzo iscrpim?

http://www.cubasewiki.com/index.php?...e_send_effects
http://en.wikipedia.org/wiki/Aux-send

Hepek 08-06-2009 09:41 AM

Dobro znam kako ga staviti, ali kako se ponasaju na pojedinim instumentima, mene nekako to zbunjuje, nije mi isto kao na insertu kada ga koristim??
Npr otvorim jedan fx kanal, stavim reverb na gitaru koja je panoramisana L i kada taj isti reverb stavim na drugu git koja je R, nije mi vise R vec ode na L???

akordeonista 08-06-2009 09:48 AM

Mislim da te gitare koje saljes na FX kanal ostaju tu gde jesu ali se efekat cuje i L i R jer njemu nisi menjao Pan.

Hepek 08-06-2009 09:56 AM

Da ostanu one na svom mjestu, ali ako mjenjam panoramu na tom reverbu koji je L; isto tako se mjenja pan za R reverb, tj ide za za ovim L....:banghead:

DeMa 08-06-2009 03:30 PM

Evo ti nesto

Je da je na njemackom ali pogledaj sve.
ako imas jos pitanje javi.

http://www.musotalk.de/video-worksho...-send-effekte/

pozz
Denis

Inovative_kg 08-06-2009 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 247960)
A preporucio si mi ovaj Scarbee , nabavio sam ga i radi mi samo kao plugin, mogu ga staviti na insert, a nemam ga kao Vst da ga mogu svirati sa klavijaturom (midi).

Naravno da mozes, ucitava se u kontakt player.. Imas detaljno uputstvo uz Scarbee :)

akordeonista 08-06-2009 07:04 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek
Da ostanu one na svom mjestu, ali ako mjenjam panoramu na tom reverbu koji je L; isto tako se mjenja pan za R reverb, tj ide za za ovim L....

Pa naravno! Ako ti je isti preset (duzina reverba, boja, jacina itd.) i na jednom i na drugom kanalu, ne vidim razlog zasto bi ga davao posebno na jedan i na drugi kanal, to se obicno (bar mi se cini tako) radi na Delay-u koji se sinhronizuje sa tempom projekta. A ako bas zelis posebne reverbe, onda moras otvoriti 2 FX kanala na koja ces slati te gitare.

Hepek 09-06-2009 06:56 AM

Evo ti nesto

pozz
Denis[/quote]

Dobro je ovoo, jos samo pitanje koji to efekti ne idu na send, ili se svi mogu stavljati, od komp pa na dalje..??

DeMa 09-06-2009 01:12 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 248062)
Evo ti nesto

pozz
Denis

Dobro je ovoo, jos samo pitanje koji to efekti ne idu na send, ili se svi mogu stavljati, od komp pa na dalje..??[/quote]

Pa eto svi efekti!!!!!!!!
kako ime samo kaze, Flanger, Delay, Chorus Efekti poput toga.

Insert efekti su ti EQ, Cop, Limiter. To je klasicno postavljanje efekta i Comp ili eq.

Stima da nema pravila Paralelna kompresia preko senda je moguca ali to su vise cake promjeniti sound, u smislu sound design.

Sve je dozvoljeno ako doro zvuci!!!:):)

pozz
Denis

Hepek 19-06-2009 07:08 AM

Ljudi hoce li mi neko reci da li kada otvaram kanal za send efekte,kada ga planiram stavljati na mono kanal, moram otvoriti mono fx kanal za efekt i obrnuto za stereo, da otvorim stero fx kanal za stero trake???

All times are GMT +1. The time now is 09:43 AM.