![]() |
Ubrzano snimanje ???
Ovo je sad ozbiljno pitanje , posto mi se vec nekoliko puta ukazala potreba za tim ....
Zapravo , voleo bih da znam da li je moguce snimati zvuk , kao sto npr kamermani mogu da slikaju sliku sa recimo 2000 frejmova po sek , i onda kad puste 25 , sve je naravno usporeno ali se sve savrseno vidi .... Da li je moguce na neki nacin tako snimati zvuk ( digitalno ) ?!?!? Odgovori tipa " pa strechuj " i sl ... nepozeljni :D Pozdrav |
Re: Ubrzano snimanje ???
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Video sam na nekoj reklamnoj kampanji ( verovatno su snimali zvuk na filmskoj traci pri velikoj brzini ) gde ptica uzlece .... slika je sporija 20 x , a i zvuk .... Sad , kapiram da je traka isla brzo i kad su pustili u 25 fps da je i zvuk isao tako ..... samo me zanima da li to moze digitalno ...... ako nisu smislili , trebalo bi :) Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
A otkad se pojavio " jeftini " Fantom ( sto se vidi po navali nashih usporenih reklama ) sad i mi mozemo da snimamo putanje :) Pozdrav |
Quote:
Džaba sve to, nego - daire u ruke, haj'mo dlan o dlan, nek svadbena igra Šote traje noć i dan :D Valjda je fora da se sada promoviše tehnologija koja je postala relativno jeftina, pa da likovi počnu da snimaju svadbe brzim kamerama. Ono - kum povraća 20000 frejmova u sekundi i zvuči kao Godzila :) |
koji si ludak, meni treba da ubrzam da zvuchim ko satrijani bez artefakta, a tebi da usporish..
jbg, ko god da ti svira, daj mu vutru umesto spida.. poz |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Mislim da si sam sebi odgovorio u samom pitanju.
Koliko se ja razumem u tehniku uopste, to bi bilo moguce jedino sa nekim analognim snimacem ... tj. sa analognim zvukom. |
Quote:
Kamera se vise moze porediti sa digitalnim zvukom, analogni zvuk je drugaciji. Analogni zvuk je kontinualan, tj nema 25 ili 2000 odbiraka, vec ih ima beskonacno, tako da svaki najobicnije analogno snimljeni zvuk mozes usporavati do mile volje on ce i dalje imati dovoljno odbiraka da to zvuci veoma dobro. Nabavi neki stari magnetofon i vozi? :) Secas se kako zvuci kada se kaseta zaglavi u kasetofonu? Nema artifekata :) |
nisi me skapirao .... pitah za digitalno ......
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
RME, DDS |
Quote:
Doduse mozda bi bila fora trekovati varispeedovan bubanj - eto mi ideje za sledeci album :) pozz |
Quote:
Pozdrav |
Imas RME?
|
digi 9652 , ali se nikad ne zezah sa njim ( nisam ja bas talentovan za previse tehnicke detalje ) ... zato i pitam ....
Pozdrav P.S. uradih quick search .... kazu ljudi da 9652 nema to ... :( http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=4211 |
Pa, imas na njemu na drugoj strani control panela DDS, sluzi za varispeed. Probaj.
|
Quote:
A sta zapravo dds radi ? Pozdrav |
Mijenja sampling rate kartice.
Sad gledam na RME sajtu, izgleda da 9652 nema DDS, Fireface i 9632 imaju. Jbg. |
Quote:
|
Quote:
Ti u videu mozes da zamrznes 1 frem, i sta su dobio? Dobio si fotografiju, vrlo jasnu na kojoj mozes sve da vidis, kompletan ambijent, likove, scenu itd. Jedino sta nemozes da vidis je scenario(mada i to moze da se nasluti), mozes cak po fragmentu da zakljucis i akciju i jos mnogo stvari. Pa sama fotografija (1 frem) je sama po sebi umetnost. A muzika, pa i zvuk nema mogucnost belezenja jednog fragmenta, jednostavno zavisi od protoka vremena. Namerno sam uprostio, nadam se da sam bio jasan! Ali kada bi usporio makar za 2X zvuk, utisci se toliko menjaju, da nebio mogao nista da zakljucis, a kamoli da naprimer fragmentujes, to nebi moglo ni da se cuje. Ali zato muzika(ne i zvuk) ima jednu drugu mogucnost. Moze da se prenese zapisom. U Mozzartu, mozemo svi danas (i buduca pokolenja) da uzivamo, zahvaljujuci protoku vremena, te prma tome i mogucnosti zapisivanja. A zamisli da su Van Gogovi Suncokreti unisteni pre 100 godina. I da je ostalo zapisano(hronicara iz tog vremena), kako je bila jedna slika suncokreta slikara (koji i nije bas bio cenjen u nase vreme), pa znas malo je izgledala otkaceno. |
All times are GMT +1. The time now is 05:48 PM. |