![]() |
Bad Copy - timjah
rmx jedne timbetove pesme.. sprchkao tu neshto na brzaka bla bla.. nije ni bitno..
u sv sl, sve je svirano, nije mixano, i semplovan je samo glas iz jedne poznate pesme, ko pogodi koja je i ko je peva, dobija bambija.. :D elem, ostatak se moze reci da je dignut, al nema bash neke veze sa pesmom.. eto poslushajte pa mi sudite. https://www.yousendit.com/download/Y...cGs1bmhFQlE9PQ poz p.s. ne ochekujte hardkor repchinu, jer nije. p.p.s. ko pogodi shta se chuje na kraju pesme dobija dva bambija. :? |
Re: Bad Copy - timjah
|
moram priznati da mu je glas bio pretanak da legne dobro preko onih 'kilo basa' u originalu,zvucalo mi slabo,neubedljivo i trapavo...(iako ne smatram da reperi moraju da imaju dmx/mystikal glascine i sl da zvuce dobro,u ovom slucaju mi je bas zasmetalo)...a i cela ideja matre je bila prilicno reciklirana...
al sad mi je sve skroz kul u ovom rmxu... rmx je do ja*a stavise...stvar je evoluirala od dosadne do veoma slusljive...al si ga opravio svaka ti cast...timbeta volis vise nego mene. btw kako je on zadovoljan? Quote:
|
na kraju pesme je ozone jel tako?:D gde je taj bambi:D:D
|
elem, cool je:)
|
Jel si konkurisao sa tim remixom? Ja se nesto razboleo, posle mi se nije ni radilo.. Imam 3-4 verzije koje sam zapoceo ali nisam dovrsi.
Skidam posle pa cu bacim koment. :) |
Quote:
Heat- Ocekivao nesto slicno kad ono kao zivi bubanj ,gitare ..kul skroz ,interesantno ..ne bih je poredio sa orginalom ..jeste da nema 'kilo basa' al je legla |
rekla sam 'zvucalo mi je' sto znaci da sam pricala o subjektivnom dozivljaju...
meni se ne svidja jbg Quote:
|
Quote:
juche (danas) :) neshto razmishljao.. kao aj skroz da je izmenim iz korena. puknem autotune na refren, pitch kao da odradim terce, pa autotune preko toga.. na bassu odsvirao glavnu liniju.. i setim se pesme koja ide iz A.. i kao u jbt kako bi aaaaa uletelo na refren.. ostalo je istorija hahahahahha.. poslao sam im, al je konkurs prosho pre 10 dana valjda... ma nebitno mi je skroz... Quote:
shto se samog timbeta tiche, meni se djasvi taj tip repa.. lezi mi jednsotavno.. a flow mu je skroz laid back.. sheta po bitu levo desno napred nazad.. Quote:
poz hvala svima na komentima.. btw, iva drago mi da ti se djasvi.. pusa |
ja znam daj meni bambija!
|
ako znash reci sada ili zauvek cuti.. :)
|
niko nishta vishe? :(
|
meni je super rmx, totalno druga dimenzija !
si poslao timbetu da cuje? |
yep..
btw, hvala na komentaru... :) |
Odlican je RMX. Bolja je pesma u tvojoj verziji... Mozda mi je uvod kod njih bolji al kad krene stvar stvarno bolje lezi glas u tvojoj verziji...
:wink: |
Ovde vec sve recheno, dobar rmx
|
Quote:
RM |
hahahah... hvala ljudi... nisam se neshto trudio oko uvoda, jer im je bio bitan groove kolko sam skapirao.. intro moze kasnije da se doradi..
retromane? pa i tebi se svidja? :) poz |
ok miks, mo?da malo mračan za moj ukus, ali prolazi.
|
rmx il mix?
mix nije ni radjen.. samo nabacano.. vish da ima reverba tone na drumovima..? poz |
remix, valjda :)
nije mi smetao reverb, nekako mi je le?i uz ovakve instrumente. |
heheh.. ok.. hvala na komentaru.. :)
poz |
Odlicna fora.
Da je vokal "na nivou" onoga sto svira iza, bilo bi extra. Muzikalno mi je skroz. Kad doteras malo te neke sitne tehnicke detalje, bice super. Samo nemoj mnogo da se zagubis u mixanju, pa da odlutas od muzike. Malo dotegni i ne diraj nista ;) |
ma nisam ni mislio.. samo ocu da malkice dotegnem i da vokal odradim kako valja.. al jbg, u pitanju je mp3 sa svim kanalima vokala.. tako da jako malo i mogu tu da uradim.. samo bih malko promenio refren da bude pevljiviji.. da bude ono shto sam zamislio..
nego, oggy, shta kazzesh na bass? :) eto ga blade.. :D poz |
Pa onako...
"U funkciji" je. Zvucno nista posebno, fali mu mesa, definicije, sve ono sto ne moze da ima bass te klase, ali ako znas sta zelis, naravno da mozes da dobijes rezultat i sa njim. |
nema mesa jer sam ga bacio kroz ampeg hahahahahah...
siguran sam ja da zvuchi gore od mm-a, al u odnosu na ove danashnje washburne i fendere.. blade je za klasu iznad, i to za soma jevreja manje |
Sve je super energija je kvalitetna!!!
Meni samo smeta taj vocoder efekat koji se javlja u refrenu....nekako se slozi da zvuci ko vokoder , mozda ga i ima.... Ali nahvise se istakne kad pustis stvar i odes i slusas iz druge sobe,tad bash upada... I jednom delu kao da se malo ubrza izgovaranje reci malko se sguzva, ne znam dal je tako odpevao ili je sabijeno zbog tempa??? Ostalo super Pozz |
tako je odrepovao.. rmx je radjen u tempu same akepele.. inache to za vokoder efekat znam.. inache je autotune.. probao sam malo da eksperimentishem od rep deonice da napravim pevanje (sve sa tercama).. zato zvuchi kao vocoder.. jer ima vishe vokala (razlichtih) u refrenu..
poz i hvala na komentaru.. :) |
Evo sad chuh da i na originalu je tako zbijeno otpevo!
Cujem i da si slagao glasove, i da se zato stvara vokoder efekat, jer autotune isuvise cisto i tacno slozi intervale pa vise zvuci ko instrument sto isto cini i vokoder.... Medjutim posto si pesmu bazitrao na skoro ''Bluesy" osnovi nekako mi taj vocoder koji stvara malo smeta, jer ostalo je sirovo jako .... Mislim da bi taj efekat bolje lego kad bi bila sint matrica.....mozda da svedes na osnovni glas i jos jedan (terca ili...)ovako deluje kao da je citav akord od glasova... Medjutim na kraju gde se javlja zajedno sa onim efektom koji mutira glas dobro zvuchi... pozz |
na kraju je ok.. al opet su isti efekti.. osim shto sam digao glavni vokal za 2 note.. pre toga je bio obichan sxov freq shifter.. sad imam potpuni zabod, ne mogu da se setim jebenog naziva pluga.. uhh.. al kazem ti.. sve je ovo radjeno za otprilike sat ipo cimanja.. mrzelo me tada vishe da se igram sa glasovima i da bilo shta dosnimavam/menjam.. kao shto ej i beat preglasan na pochetku.. tako da to sve mora se menja, al ako bude bilo potrebe.. tj ako bude proshao rmx na album.. ako ne prodje, boli me dupe.. hahah..
poz |
Slusam na sluskama , nemam pojma kakav je original .... ali ovo je skrooooz ok :)
Ja bih bolje ushaflovao bas .... jer je bubanj super ushaflovan , ali to sam ja :) Dobar trip ;) Pozdrav P.S. to sto " ispada " ( za ekipu koja bi da kvantizuje :) ) to se zove laid back ..... a u saflu je normalan .... Timbe je ovde pokidao ( mada ja nemam neko previsoko misljenje o njemu ) a ti si super ispratio .... |
Sve je ok, samo mi se ne svidja to sto si umnozavao njegov glas u refrenu...
I bass nije skroz po mom ukusu. Inace, sve ostalo - super! E da, i kraj je zanimljiv... |
imash u drugom postu na threadu kakav je original.. poslushaj.. nie losh.. bass sam hteo josh da dosnimim par linija.. da ne bude dosadan, kad je sve ostalo drugachije.. al je uglavnom pao copy/paste zbog mog (smorenog) stanja u tom trenutku.. :)
upravu si za laid back.. al nisam hteo da zamaram ljude sa repom i sranjima.. :) hvala zex na komentu.. poz |
Quote:
hvala na komentu |
Pa u pesmi kaze kilo basa, mozda si ukrao koji gram....
:rotfl: |
a jbg.. ti sad cepidlachish korenjak.. nisam mogo roknem kilo basa.. ne bi bilo u fazonu matre.. :)
poz |
shala narafski, al svaka cas' skvajeru
vec sam ti reko da mi sa dja svi tvoji mixevi poslacu ti nesto sto sam raducko da cujes kad malo zgotovim, da mi kazes koju kritiku Evo upali mi se glava od sluski i ako idu oko uveta, noc je pa ne smem da pustim monitore..... Drndam neki snare evo vec 3 sata, stigo sam do 5-og plug ina na njemu i tek sad mi lici na ono sto sam teo.... veselo pozz |
postoji pravilo.. ne ide u pesmu? menjaj ga. shta god da je. ako ti treba previshe vremena za bilo shta, batali.. osim ako ti nije to ideja.. da ga napravish drugachijim..
uglavnom mi je dobosh veoma suh.. :) samo transient shaper, comp i eq na njemu.. malo reverba, i to je to.. osim ako necu da pravim neshto skroz drugachije.. elem, shibni da chujem kad zavrshish, da ne spamujemo.. btw, hvala na komentaru.. drago mi je da ti se svidja, al opet ponavljam.. nije smixano.. :D poz |
Super sale! Originalnu pjesmu ne znam, ali ovo što si ti odradio mi zvuči odlično! Nisam neki fan čitave te Bad Copy spike al ok...Dobro si odradio sve...nemam neku primjedbu...osim , eto , možda si mogao malo prljaviji fazon bubnjeva da sprovedeš...
|
Quote:
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 08:38 AM. |