Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sviranje MIDI filova koristeći samplove - ISKUSTVA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23957)

Strikan 14-08-2008 03:18 PM

Sviranje MIDI filova koristeći samplove - ISKUSTVA

Htio bih prilikom reprodukcije MIDI fileova koristiti samplove.

Ima li netko prijedlog koji SW to mo?e odraditi (govorimo isključivo o PC aplikaciji)

master29 14-08-2008 03:32 PM

Re: Sviranje MIDI filova koristeći samplove - ISKUSTVA

Quote:

Originally Posted by Strikan (Post 212945)

Ima li netko prijedlog koji SW to mo?e odraditi (govorimo isključivo o PC aplikaciji)

Imam ja predlog,da naucis da sviras a ne da gledas kako ces ta sranja pretvoriti jos u veca sranja.sorry ali vas je previse koji gurate diskete jos trazite da vam neko pomogne u prevari......Nadji nekog profesora i na ucenje,pozz

master29 14-08-2008 03:33 PM

Usput,evo ti pravo mesto za tvoje potrebe

http://www.yumidi.com

Strikan 19-08-2008 08:11 AM

Puno ti hvala na odgovoru, ali ja bih volio da mi ipak netko odgovori tko ima imalo mozga u svojoj glavi.

OFF 19-08-2008 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by Strikan (Post 213329)
Puno ti hvala na odgovoru, ali ja bih volio da mi ipak netko odgovori tko ima imalo mozga u svojoj glavi.

Ne znam da li na ovom forumu sve skupa mozemo jedan mozak da sastavimo, tako da slaba vajda

:mad:

master29 19-08-2008 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by Strikan (Post 213329)

Pa sto ne koristis mozak nego guras fajlove u aranzer ko retard....lepo si rekao,a izgleda da ga ti nemas cak ni malo cim ne znas da sviras pa se bavis prevarom...po meni.....Sve mi je u muzici ok,ali to guranje ko kad baba gurne zube u vilicu da bi mogla da zvace mi je katastrofa.....mnogo ce ti ljudi na ovom forumu odgovoriti slicno,jer se uglavnom bave muzikom a ne prevarom....dao sam ti link pa ga retardirano iskoristi..Klikni na njega ko na sledeci midi files koji budes pustio...pozz

kejkz 19-08-2008 06:38 PM

eeee, dosta.

Na ovom delu foruma niko ne moze prozivati nikog, pa makar bio ratni zlocinac. Dakle, ako nekog zelite prozivati iz bilo kojih razloga, licne ili opste prirode, prozivajte mene. A ako nastavite ovako, popicete jedan lepi ban, pa se razmislite.

to vazi za master29 i za Strikana, podjednako. A i za ostale, koji se ukljuce. Sem za offa, on je fin decko.

PS da ste imali mozga, ne bi se bavili muzikom.

silicon science 19-08-2008 07:15 PM

@ KEJKZ - E stvarno kakav si to chovek, ne mogu ljudi ni da se vredjaju k'o svet od tebe. Vec duze vreme zelim da ti kazem da svako sochno vredjanje TI PREKIDAS i uskracujesh ljudim to malo zadovoljstva da se istresu jedni na druge... Treba te biti sramota, a kad smo vec kod toga, nisi bas neki poznavaoc tih tema na kojima si moderator, znas malo oko tih asio drajvera i tako to i to je to... A predstavljas se za nekog majstora koji resava probleme i testira kojekakve kompjutere, i kao imas MAC sa novim OSX-om, mosh misliti kao da je to nesto bitno... I krivo mi je sto sam ti onda kad si bio kod mene u gostima uopste i skuvao tu kafu i taj sok (mada se ne secam da sam te njime ponudio) i sto te nisam sa vrata oterao kuci... Treba te biti sram svog miroljubivog i kulurnog karaktera, el ti jasno:rotfl: :rotfl:

idvi 19-08-2008 07:20 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213384)
eeee, dosta.

Na ovom delu foruma niko ne moze prozivati nikog, pa makar bio ratni zlocinac. Dakle, ako nekog zelite prozivati iz bilo kojih razloga, licne ili opste prirode, prozivajte mene. A ako nastavite ovako, popicete jedan lepi ban, pa se razmislite.

to vazi za master29 i za Strikana, podjednako. A i za ostale, koji se ukljuce. Sem za offa, on je fin decko.

Potpisujem sve iznad...i jako me rastu?i kad se maknemo od teme cijelog foruma...i kad malo samodopadno odgovaramo na neka pitanja..nekad nije bilo tako..dapače primjer mnogim forumima sa različitim temama(ne samo audio) o toleranciji i razumjevanju svakog..:ups:

Po meni pitanje ko pitanje..i sam sam mnogo puta bljuznuo glupost.
Upitao bih gosp. Master29 dali on zna da samplira midi file i čime to cini(koji soft..itd) ako zna...pa i on je to morao naučiti..od nekoga...!Molim bez uvrede..nije mi to namjera:)
Pozdrav!

silicon science 19-08-2008 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 213396)
Potpisujem sve iznad...i jako me rastuži kad se maknemo od teme cijelog foruma...i kad malo samodopadno odgovaramo na neka pitanja..nekad nije bilo tako..dapače primjer mnogim forumima sa različitim temama(ne samo audio) o toleranciji i razumjevanju svakog..:ups:

Upitao bih gosp. Master29 dali on zna da samplira midi file i čime to cini(koji soft..itd) ako zna...pa i on je to morao naučiti..od nekoga...!Molim bez uvrede..nije mi to namjera:)
Pozdrav!

Stvarno, kakav je to rechnik:confused: Ja ovakvu nekulturu dugo ne videh na forumu:rotfl:

master29 19-08-2008 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213384)
eeee, dosta.

Ako mislis da sa ista ne pravilno rekao ti me banuj...ja nikoga prvi nisam uvredio...izneo sam svoje misljenje

master29 19-08-2008 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 213396)
Potpisujem sve iznad...i jako me rastu?i kad se maknemo od teme cijelog foruma...i kad malo samodopadno odgovaramo na neka pitanja..nekad nije bilo tako..dapače primjer mnogim forumima sa različitim temama(ne samo audio) o toleranciji i razumjevanju svakog..:ups:

Pozdrav!

Ne bih ja tu nista gurao.hahahahaa boga mi ni ucio.......:D:D:D

kejkz 19-08-2008 11:22 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 213393)
@I krivo mi je sto sam ti onda kad si bio kod mene u gostima uopste i skuvao tu kafu i taj sok (mada se ne secam da sam te njime ponudio)

e sve sam ti oprostijo, ali to ?to mi ne skuva kave, za malo se ne ubih. Da si mi srolao ne?to, oprostio bih ti ali ovo..ne znam, imao sam drugačiji dojam,od sada sve nosim sa sobom.

silicon science 19-08-2008 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213460)
e sve sam ti oprostijo, ali to što mi ne skuva kave, za malo se ne ubih. Da si mi srolao nešto, oprostio bih ti ali ovo..ne znam, imao sam drugačiji dojam,od sada sve nosim sa sobom.

E pa samo da si pitao:banghead: A i bili su i stariji ljudi tada sa tobom, nije u redu, da ne bude posle: ovi mladi nemaju postovanja prema nikome. Al dobro, doci ces ti valjda jopet nekad za N.S. pa ces videti... Ima da pojedes 5 pljeskavica posle tako toga da da:wink:

kejkz 19-08-2008 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213428)
Ako mislis da sa ista ne pravilno rekao ti me banuj...ja nikoga prvi nisam uvredio...izneo sam svoje misljenje

E ne mogu sada, ajd sutra, kada mi se um razbistri, sada je stvarno dockan. Mada, jebe? ga, svako traći svoje mesto pod suncem, pa pusti druge, makar ne znali ?ts rade, da traće svoje. A od mene ima? pivo, ako izdr?i? koliko i ja. Vidimo se...

kejkz 19-08-2008 11:28 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 213461)
E pa samo da si pitao:banghead: A i bili su i stariji ljudi tada sa tobom, nije u redu, da ne bude posle: ovi mladi nemaju postovanja prema nikome. Al dobro, doci ces ti valjda jopet nekad za N.S. pa ces videti... Ima da pojedes 5 pljeskavica posle tako toga da da:wink:

Ajd nek bude pet piva, te pljeske mi te?ko padaju na stomak. A za NS nema frke, tu sam ja uskoro, čim se vrnem iz Nemačke, moram svratim makar na koji dan.

silicon science 19-08-2008 11:30 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213463)
Ajd nek bude pet piva, te pljeske mi teško padaju na stomak. A za NS nema frke, tu sam ja uskoro, čim se vrnem iz Nemačke, moram svratim makar na koji dan.

Ides u Nemachku bole te... Ozbiljno, javi se kad svrnes do N.S.:wink: Odemo da maltretiramo Everlasta i Miku Tehniku da nam kuhaju kafe i prave sendviche i seku lubenice:D :da:

kejkz 19-08-2008 11:32 PM

va?i, čim se svrtim sa oktober festa, evo me tu negde, kod vas.

silicon science 19-08-2008 11:37 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213466)
važi, čim se svrtim sa oktober festa, evo me tu negde, kod vas.

E pa tad nece biti lubenica jebiga. Ides na Oktobefest:shock: Hedonisto. Respect

master29 20-08-2008 12:41 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213462)
E ne mogu sada, ajd sutra, kada mi se um razbistri, sada je stvarno dockan. Mada, jebe? ga, svako traći svoje mesto pod suncem, pa pusti druge, makar ne znali ?ts rade, da traće svoje. A od mene ima? pivo, ako izdr?i? koliko i ja. Vidimo se...

Za pivo sam na sve spreman:rotfl::rotfl::rotfl:cak i da midi files izdrzim.pozz

kejkz 20-08-2008 01:10 AM

E onda ćemo to re?avati u narednom periodu, a ima se i gde :)

master29 20-08-2008 01:19 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 213525)
E onda ćemo to re?avati u narednom periodu, a ima se i gde :)

kad god hoces,moze i kod mene ima piva na vagone:wink:

korenjak 20-08-2008 10:14 AM

:shock:
A?
ko e reko pivo?

master29 20-08-2008 02:02 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 213545)
:shock:
A?
ko e reko pivo?

mos pivo za sve,cek samo da izadjem iz gipsa....da mogu da se krecem,pa svi kod mene na pivo:wink:

HeatMan 21-08-2008 01:02 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213369)
Pa sto ne koristis mozak nego guras fajlove u aranzer ko retard....lepo si rekao,a izgleda da ga ti nemas cak ni malo cim ne znas da sviras pa se bavis prevarom...po meni.....Sve mi je u muzici ok,ali to guranje ko kad baba gurne zube u vilicu da bi mogla da zvace mi je katastrofa.....mnogo ce ti ljudi na ovom forumu odgovoriti slicno,jer se uglavnom bave muzikom a ne prevarom....dao sam ti link pa ga retardirano iskoristi..Klikni na njega ko na sledeci midi files koji budes pustio...pozz

pa baba ima invaliditet, choveche.. isto kao i ovaj lik.. imaj malo srca.. :rolleyes:

Tribal_kg 21-08-2008 07:17 PM

Napali ste coveka, a mozda i nije klavijaturista. Bila je pre tema kad je neko pitao slicno jer je hteo da koristi za karaoke.

master29 21-08-2008 07:24 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213757)
Napali ste coveka, a mozda i nije klavijaturista. Bila je pre tema kad je neko pitao slicno jer je hteo da koristi za karaoke.

Necu zbog PIVA obecao sam kejkz-u:D:D:D

Tribal_kg 21-08-2008 08:06 PM

Neces ponovo da vredjas? Ne znam sto tebe to tako pogadja. I ja licno mrzim kad odem negde i vidim lika kako "svira". U jednoj ruci pivo, u drugoj kuca sms, a boga pitaj cime svira, al' jbg nije ni to razlog.. Svako radi svoje..

master29 21-08-2008 08:13 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213760)
Neces ponovo da vredjas? Ne znam sto tebe to tako pogadja. I ja licno mrzim kad odem negde i vidim lika kako "svira". U jednoj ruci pivo, u drugoj kuca sms, a boga pitaj cime svira, al' jbg nije ni to razlog.. Svako radi svoje..

Vidis da nista ne pisem na tu temu,podrzavam midi files i sve sto je vezano za bez ruke svirace....ziveli sms-pivo umetnici:wink::wink:

master29 21-08-2008 08:14 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 213760)

Drugo nisam nikoga uvredio,bar se nadam samo sam decku odgovorio posto je rekao da sam bez mozga.....Pozz

Tribal_kg 21-08-2008 10:31 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213761)
Vidis da nista ne pisem na tu temu,podrzavam midi files i sve sto je vezano za bez ruke svirace....ziveli sms-pivo umetnici:wink::wink:

Ziveli. :beer:

sinisaBL 01-11-2008 02:45 PM

e citam i nesto mislim:) ja mislim da ti play stop retardi (mislim u globalu ne konkretno na covjeka koji je poco post jer nije ni rekao da li on to radi)i nisu toliko retardi.ajd bog im je uskratio da ne znaju da sviraju pa sta sad nece se covjek ubiti.po meni je stvar u drugom pravi retardi su oni koji to slusaju a jos placaju.pa jeftinije mu je da sam pusta midi ili mp3 player nego da placaju DJ-a za to:)

pozdrav

akordeonista 01-11-2008 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by sinisaBL (Post 223393)
e citam i nesto mislim:) ja mislim da ti play stop retardi (mislim u globalu ne konkretno na covjeka koji je poco post jer nije ni rekao da li on to radi)i nisu toliko retardi.ajd bog im je uskratio da ne znaju da sviraju pa sta sad nece se covjek ubiti.po meni je stvar u drugom pravi retardi su oni koji to slusaju a jos placaju.pa jeftinije mu je da sam pusta midi ili mp3 player nego da placaju DJ-a za to:)

pozdrav

Covek, u stvari, placa za pesmu, tj. pevanje a ne za svirku!:) :banghead:
Pa jos ako "muzicar" najavi da je za tog nekog, eto kompletnog ugodjaja!!!:banghead::banghead::banghead:
Samo, ne primaj to k` srcu, svako radi ono sto najbolje zna!

sinisaBL 03-11-2008 03:55 PM

odlicno to si sasvim u pravu placa se samo pjesma tj vokal je bitan.e onda zasto brate ne pjevaju bez sinta stace im.mikrofon u ruke i pjevaj na suho:) .jer svi oni redom tvrde da su prvensveno pjevaci tj zabavljaci pa onda nek zabavljaju narod bez muzike kad je bitna samo pjesma malo se pjevusi na suho koji vic isprica itd i eto nam zabave:)

Mogli 03-11-2008 07:01 PM

Quote:

Originally Posted by sinisaBL (Post 223393)

pozdrav

Vidi, evo konkretno ja pustam midi fajlove, pevam i uzimam pare. Cela stvar je jako jednostavna - nema para za ceo bend, cesto se trazi samo jedan covek koji peva, tako da je bolja varijanta slusati pustaca fajlova koji dobro peva, nego slusati opasnog klavijaturistu koji ocajno peva....Gledao sam na moru grupu Zana kako rade na matrice, Zeljka Samardzica i jos mnoge druge i ako cemo realno, nikakve tu razlike nema, osim sto su te matrice kvalitetnije...Meni samom su ti midi fajlovi grozni i cudim se kako to neko moze da slusa, ali na kraju krajeva, bas me briga. Nadji tezgu gde mozes ti svirati sa bendom, ja da pevam sa vama, a da gazda ispostuje sve nas i eto mene!:grin:

Maiv 04-11-2008 10:58 AM

To su si muzicari sami krivi jer spustaju cijenu do besvjesti. Ja znam dosta odlicnih, akademski obrazovanih glazbenika u zg koji su osudjeni da sviraju za "kikiriki" jer se njihov trud cijeni manje nego prosjecnog smetlara. Uvijek se mjesto njih mogu naci neki nadobudni klinci koji ce svirati za besplatno pa onda gazde i idu na to, sto se tice kvalitete to je tak svejedno.

sinisaBL 04-11-2008 11:38 AM

Maiv to si u pravu potpuno.a i prethodni post.sto se tice da nalazim tezge to ne radim vise mislim na kafane i bogu hvala nebi nikad vise.a tacno je da je postalo da vise UOPSTE nije vazno da li se svira ili pusta matrica ili ko kako svira ili na cemu ili preko cega bitno je da nesto krci iz zvucnika i neko pjeva preko toga.u stvari ni pjevac vidim nije toliko bitan da sad pjeva kao Saban.NAJBITNIJE I JEDINO STO TREBA ZNATI JE POGODITI PRAVI REPERTOAR ZA ODREDJENU MASU ILI GOSTE.i to je apsolutno sve.a kako se svira i pjeva i da li se pusta itd je sasvim nevazno.eto doskoro su ovi sto fajlove pustaju kobajage stiskali dirke da bi eto koliko toliko prikrili da ne sviraju.ali sad i to nema veze ma znaju i gazde da se vise ne svira gledam kolegu nekidan ide pjesma on masi plijesce rukama i pali cigaru i pije pivo a forspil pici uveliko.koga je to briga.vazno je da je pogodjena pjesma''zorka motorka'':) .ovo ne pisem sto imam protiv onih koji tako rade naprotiv.super nek ljudu zaradjuju dok ima ovaca za sisanje i gazda kojima to nije vazno.gazdi je bitno da je kafana puna gostima da je pogodjen repertoar a decku koji ih zabavlja da je ispostovana dnevnica i svi zadovoljni:) .

silicon science 04-11-2008 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by sinisaBL (Post 223811)
Maiv to si u pravu potpuno.a i prethodni post.sto se tice da nalazim tezge to ne radim vise mislim na kafane i bogu hvala nebi nikad vise.a tacno je da je postalo da vise UOPSTE nije vazno da li se svira ili pusta matrica ili ko kako svira ili na cemu ili preko cega bitno je da nesto krci iz zvucnika i neko pjeva preko toga.u stvari ni pjevac vidim nije toliko bitan da sad pjeva kao Saban.NAJBITNIJE I JEDINO STO TREBA ZNATI JE POGODITI PRAVI REPERTOAR ZA ODREDJENU MASU ILI GOSTE.i to je apsolutno sve.a kako se svira i pjeva i da li se pusta itd je sasvim nevazno.eto doskoro su ovi sto fajlove pustaju kobajage stiskali dirke da bi eto koliko toliko prikrili da ne sviraju.ali sad i to nema veze ma znaju i gazde da se vise ne svira gledam kolegu nekidan ide pjesma on masi plijesce rukama i pali cigaru i pije pivo a forspil pici uveliko.koga je to briga.vazno je da je pogodjena pjesma''zorka motorka'':) .ovo ne pisem sto imam protiv onih koji tako rade naprotiv.super nek ljudu zaradjuju dok ima ovaca za sisanje i gazda kojima to nije vazno.gazdi je bitno da je kafana puna gostima da je pogodjen repertoar a decku koji ih zabavlja da je ispostovana dnevnica i svi zadovoljni:) .

U chemu je problem onda :confused: :confused:

avant 18-11-2008 09:06 AM

Quote:

Originally Posted by Strikan (Post 212945)

Strikane javi mi se na spreco@net.hr
Mislim da ti mogu pomoći
Pozdrav:wink:

aleks 09-12-2008 02:34 PM

E stvarno mi nisu jasni pojedini muzicari. Pa bas bih voleo da vidim ko od njih (lil vas) svira samo rucni bas, sa harnmonikm na grudima i vezanom pedalom za bas bubanj na jednoj nozi, i veznim cinelama za drugu nogu.
Verovatno nema takvih. Svi ti dobri muzicari sviraju na masinama koje imaju dobre aranzere (sto ti je jedna vrsta fajla npr.), imitiraju (znaci lazu) prave instrumente itd. itd. I ja licno sam prisustvovao "koncertu" nekih "zvezda" koje celo vece prepevaju na matrice. I to oni rade za mngo vece pare nego neki jadnik u kafani gde rizikuje i zivot. I sta sad. Ako neko zeli da pusta fajlove sto da ne ako to zvuci lepo.
I ja imam dobar aranzer, i sviram preko 20 godina i smucilo mi se da ucim hitove koji traju 3 do 7 dana i da ispadnem neznalica i los muzicar ako odem da sviram i ne znam takvu "pesmu", a eto bas necije dete voli da cuje danasnji hit gde se pominju gace i brushalter:banghead: :banghead: .
I ne da cu vrlo rado da pustim fajl nego bih vrlo rado i platio da to ne moram da pustam i licno slusam ali i moja deca moraju da jedu 'leba.
Prema tome upravo iz ovih razloga ne treba kuditi fajl jer upravo zbog toga i postoji. I dobro je interesovati se da barem zvuci sto bolje.
Jedino ne odobravam da neko nakaci gitaru ili sax i odradi sam celu"tezgu" uz pomoc nekog citaca fajlova ili lap topa. E to me vec vredja:mad: .

All times are GMT +1. The time now is 11:16 AM.