Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Goran ?impraga (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Zgode i nezgode (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23135)

LACKY 26-05-2008 12:59 AM

Zgode i nezgode

Kada vec pricamo o svemu i svacemu, otvaram ovaj tread u cast smesnih stvari koje su nam se desavale kroz posao. Kako nama samima tako i sa klijentima.
To jeste studijske sale i anegdote.
I sam sam vec zapoceo o ovome sa onom pricom o Tifinom producentu, tako da mislim da svi imate ponesto zabavno da ispricate.

dvuckovic 26-05-2008 03:28 AM

Re: Zgode i nezgode

Prosle godine sam snimao lika koji je svirao jedan etno instrument, gostovao na nekoj pjesmi....I kao, snimamo, njemu bas ne ide, nikako da se sastavi, ne valja mu ritam, nikako da prosvira...i krecu standardne price, mozda mu treba malo da se opusti, bla, bla...jos 20 tejkova, nece nikako....pocinjem da kapiram da nesto tu bas i nije u redu, udjem kod njega u sobu i vidim da slusalice stoje na podu...

Rhino 26-05-2008 09:05 AM

Na podu? Vrh:rotfl:

LACKY 26-05-2008 10:44 AM

Sta ce covek, ti ga tamo posadio da svira,on svirao i misli verovatno ovo mora tiho da se slusa da nebi uslo u snimak.

roginator 26-05-2008 10:50 AM

snimao dvije djevojke ( seke ) ... i sad jedna u vocal room-u i uhvati je trema i pocne se izmotavat, 20-30 puta ponovo..ovo ono, kad prilazi njena seka do NS 10ki, naginje se na zvucnik i kaze ( u zvucnik)...seka nemoj se bojat, pametna si ti i mozes ti to ..( BTW radilo se oblizankama)... :banghead:

master29 26-05-2008 12:47 PM

Ja cu vam ispricati jednu staru pricu,koju pretpostavljam da ljudi iz ovih krajeva znaju.Al ajd ovako,mnogo je interesantno:Nekada davno u Beogradu je postojao studio mislim da je naziv bio"Plava Supa"elem vlasnik studija inace moj dobar prijatelj Dr...n Vuk...vic poznat po kasnjenju od 3-5 sati,totalno konfuzan ali vrhunski majstor u Plavoj shupi snima guslara.E sad namesti mu on mikrofone,slusalice i pusti ga da se rasvira i namesti.U jednom trenutku mu zvoni fon i on se javlja nekom liku.Posle par trenutaka odlazi do nesretnog GUSLARA i kaze mu"ajd rasviraj se jos malo sad cu da se vratim"Tako i bi,guslar svira,sat,dva....pet....dvadeset sat nema Dra..na.Ovaj se usrao,nema sta da jede,studio zakljucanu havariji totalno.Sutradan Dra..n,zove na studijski telefon,javlja se guslar a dragan mu kaze:"Jbt tek sam se sad setio das sam te zaboravio u studiju.evo prvim letom se vracam iz Minhena nastavimo sa radom.Ima jos puno,puno anegdota vezanih za naseg prijatelja.Ja mu znam caku pa ga pozovem 5-6 sati ranije da usnimi nestojer toliko uvek kasni,neki put i nedodje zaboravi se skroz.Nesretni guslar je pobegao glavom bez obzira ui nikada se vise nije pojavio.Sto se tice Dr..ana,ekstr je prosao,nije dobio gusle po glavi.Pozz

Dexxy 26-05-2008 12:55 PM

:banghead::banghead::rotfl::rotfl:

master29 26-05-2008 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 205744)
:banghead::banghead::rotfl::rotfl:

Zato aki ikada budete radili sa D.V. Drzite kljuceve od studija u DZEPU.Da ne bude da vas nisam upozorio!!!!!
:D:D:D

Pogotovo gospodo profesionalci,desice vam se sigurno neki miks sa njim.Pozz

HeatMan 26-05-2008 07:57 PM

kljuchevi od njegovog studija? teshko.. pre bih poneo pajser za svaki sluchaj...

evo zanimljivost kod mene.. budim se oko dvojke uz zvonjavu telefona.. zovu me klijenti u fazonu: "moramo hitno da snimamo, imamo snimanje spota za sat i po.."

ja odgovaram, najnormalnije: "pa nismo se nishta dogovorili.. aj dodjite posle snimanja ako vam je hica, jbg.."

oni: "ne ne.. dolazimo sad.."

i oni dodju 40 minuta pre no shto moraju biti u klubu tash na snimanju NJIHOVOG spota.. i ja onako, polako sve.. razvlachim se..
dok mi nisu rekli da snimaju spot ZA TU PROKLETU PESMU KOJU SNIMAJU KOD MENE!

e sad, ne lezi vraze, ni tekst im nije dovrshen, jerbo su ga pisali u kolima na kolenu.. :? i sad.. aj ja da pomognem, dovrshim im tekst, ali lik koji je doshao sa njima ne moze da otpeva to.. a lik je inache menadzer tash kluba, i bez njega u pesmi ne moze da se snima spot..

i tu se deshava akcija.. ja kazem klijentu, aj snimi ti preko ovog lika da ga "podebljash" (tj da smanjim menadzera kolko god mogu, samo da zvuchi nekako).. i on kao "ok, aj idem samo do wc-a".. ode do wc-a i nema ga.. chujem da se dere.. dodjem do klonje, kad on kreten se zatvorio unutra, i ne moze da se otvori.. stara zgrada, slegla se i vrata su sva kriva i bravu kad zakljuchash, zakljuchao si je i nema dalje.. posle chupanja i guranja repe (vrata) lik je izleteo, snimio na keca celu strofu i odemo na kraju na snimanje.. sa kashnjenjem od oko 45 minuta.. zvuk ide, kamera ide, svetlo savrsheno.. sinhronizacija usana otuzna. neznaju svoj tekst jer ga nisu chak ni oni kompletnog napisali..

na kraju, spot nije ni proshao.. :?

mislim da idalje mrzim taj dan svog zivota..

LACKY 27-05-2008 01:10 AM

1 Attachment(s)
Evo jedna moja dogodovstina: 90, godine snimamo album jednom poznatom(necu navesti ime a videcet i zasto) interpretatoru narodne muzike.
U to vreme je u poznatom sarajevskom studiu 1(gde je generalno snjimljena vecina izdanja, Neve itd. uglavnom jedini ozbiljan studio u Sarajevu) je osnovni reverb(vec vise godina) bio EMT 250 (bicu slikovit zarad jednostavnos).

LACKY 27-05-2008 01:18 AM

1 Attachment(s)
U nasem studiu (gde smo doticnom baji snimali materijal) smo imali Lexkon PCM 70 (kojeg smo tada papreno platili 4500 maraka), no sada to nije ni vazno.
Posto je bili zimsko doba(a mi smo u tom prostoru imali jezivih problema sa centralnim grejanjem) mi smo pazarili sledecu napravu(mislim ne identicnu ali jako slicnu ovoj).

LACKY 27-05-2008 01:28 AM

To jutro sam ja dosao prvi u studio, i poceo da pripremam za mix. Posle mene je (potpuno slucajno navratio gospodin pevac). I kako je usao u studio prvo sto je rekao: A kupili ste novu spravu za glas. Ja potpuno bez razmisljanja krenem u zajebanciju: Ma da juce je stigla. A on zatim: A hoces li je meni ukljucit'? Ja: P a znas treba da se poveze, a sad me mrzi. Zatim mi on prilazi i vidim da mi gura ruku u dzep. Ja iznenadjen reakcijom ga pogledam i gurnem ruku u svoj dzep, i izvadim iz dzepa 100 maraka. U potpunom soku ga pitam: Sta je ovo? On kaze: Ajde znam ja da ces ti pripazit' svog jaran!
Meni u trenutku samo prtrca kroz glavu, da sam predaleko otisao. Ali da nema povratka, jer ako mu kazem da sam ga zajebavao, ovaj put ce da me prebije. Jer kada sam ga porosli put zajebavao za kravatu, jedva sam zivu glavu izvukao.
Ta ko da sam svo vreme mixa morao da drzim radijator upaljen.

Simpraga 27-05-2008 01:29 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 205883)
Ukljucivao ga je kao grejalicu ???

:rotfl: :rotfl:

Pozdrav

Premestam zbog preglednosti.

Dexxy 27-05-2008 01:30 AM

Nemoguce :confused:

Simpraga 27-05-2008 01:30 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 205885)
Kod pokojnog Tahira su gurali glavu u ugradnu rernu,tvoji su josh hajtek
:rotfl::rotfl::rotfl:

Takodje.

LACKY 27-05-2008 01:35 AM

Veruj mi da je moguce, nije urbana legenda, desilo se licno meni.

slowstar 27-05-2008 01:36 AM

Poenta o "Plavoj Supi" koju sam btw ja krstio, jednog dana u "petici" kada smo razgovarali o Dr....ovom studiju, je DELIMICNO tacna....Dakle nije guslar, nego harmonikas (nazalost, sada pokojni) poznat po dobrom sviranju "Sumadijskog nacina". Drugo TOM PRILIKOM D.V. nije otisao u Minhen, nego u "Sumatovac", pa u Radio Beograd, Minhen je bio drugom prilikom. Elem, proveo on ceo dan u radiju i Sumatovcu, skoknuo uvece i do "petice"
da vidi sta se radi, a u stvari njega tamo i cekao Dragan Aleksandric, koji mu je "ocitao" zbog kasnjenja, i tek negde pred ponoc, D.V. se na pominjanje doticnog harmonikasa setio gde je, i spasao ga od smrzavanja, jer je bila ili kasna jesen, ili zima, a "plava Supa" nije imala nikakvo grejanje.
Stos sa Minhenom, je bio sledeci:
Ja sedeo u foajeu, bas pored telefona, zavrsio nesto za TV, pa bio na odlasku, a D.Aleksandric doveo desetak ljudi da rade neki folk L.P. Cekali oni tako D.V-a jedno sat, sat i po, kada zazvoni telefon pored mene, ja dignem, a ono D.V. "Ej stari, kako je"? ja mu kazem "mani kako sam, ubice te Aleksandricevi, cekaju skoro 2 sata", a on ce: "Stari, kazi im da udju i provezbaju, a ja krecem"...Ja ga pitam: "dobro, a odakle se javljas"? a D.V. kaze: "Iz Minhena" - Ja sta cu, prenesem Aleksandricu, covek se uhvati za glavu, i razidju se...Eto, tako je to bilo iz "prve ruke"

Dexxy 27-05-2008 01:41 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 205894)
Veruj mi da je moguce, nije urbana legenda, desilo se licno meni.

Strasno :banghead:

LACKY 27-05-2008 01:43 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 205895)
Poenta o "Plavoj Supi" koju sam btw ja krstio, jednog dana u "petici" kada smo razgovarali o Dr....ovom studiju, je DELIMICNO tacna....Dakle nije guslar, nego harmonikas (nazalost, sada pokojni) poznat po dobrom sviranju "Sumadijskog nacina". Drugo TOM PRILIKOM D.V. nije otisao u Minhen, nego u "Sumatovac", pa u Radio Beograd, Minhen je bio drugom prilikom. Elem, proveo on ceo dan u radiju i Sumatovcu, skoknuo uvece i do "petice"
da vidi sta se radi, a u stvari njega tamo i cekao Dragan Aleksandric, koji mu je "ocitao" zbog kasnjenja, i tek negde pred ponoc, D.V. se na pominjanje doticnog harmonikasa setio gde je, i spasao ga od smrzavanja, jer je bila ili kasna jesen, ili zima, a "plava Supa" nije imala nikakvo grejanje.
Stos sa Minhenom, je bio sledeci:
Ja sedeo u foajeu, bas pored telefona, zavrsio nesto za TV, pa bio na odlasku, a D.Aleksandric doveo desetak ljudi da rade neki folk L.P. Cekali oni tako D.V-a jedno sat, sat i po, kada zazvoni telefon pored mene, ja dignem, a ono D.V. "Ej stari, kako je"? ja mu kazem "mani kako sam, ubice te Aleksandricevi, cekaju skoro 2 sata", a on ce: "Stari, kazi im da udju i provezbaju, a ja krecem"...Ja ga pitam: "dobro, a odakle se javljas"? a D.V. kaze: "Iz Minhena" - Ja sta cu, prenesem Aleksandricu, covek se uhvati za glavu, i razidju se...Eto, tako je to bilo iz "prve ruke"

Slowstarova prica je da umres od smeha(pogotovo sto poznajem coveka o kome se radi), ali je jako tesko ovako tastaturom to preneti i pogotovo ako neznate coveka.

LACKY 27-05-2008 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 205897)
Strasno :banghead:

Ajde da budem manje zagonetan(pa sta kosta, neka kosta). Doticni gospodin je u to vreme vozio Mercedes 500 SEC sa austrijskom registracijom na kojoj je pisalo "SHERIF".

Dexxy 27-05-2008 01:57 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 205899)
Ajde da budem manje zagonetan(pa sta kosta, neka kosta). Doticni gospodin je u to vreme vozio Mercedes 500 SEC sa austrijskom registracijom na kojoj je pisalo "SHERIF".

Aaaa to onaj iz americkih filmova sto vozi policijski auto na kom pise sherif :banghead::rotfl:

master29 27-05-2008 02:20 AM

Posle je vozio onu Simku.vrh vrhovaje bila

LACKY 27-05-2008 02:24 AM

Mastere pobrljavio si, covek nemisli na Vuksu.

master29 27-05-2008 02:56 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 205909)
Mastere pobrljavio si, covek nemisli na Vuksu.

Nego:confused:

master29 27-05-2008 03:40 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 205910)
Nego:confused:

Kasno palim,tako mi i treba kad necu sve da citam.sorry:banghead:

paki 27-05-2008 07:30 AM

Ima jedna zgoda i nezgoda koja se desila u Radio Sremu u Rumi gde sam 90-tih radio kao tonac.Neke druge radio stanice je nekada prisvajaju ali se sigurno desila tamo.
U to vreme isao je neki kviz,pusti se pesma i slusaoci pogadjaju ko je izvodjac.Kada je krenula pesma legendarnog Bore Spuzica KVAKE,jedna slusateljka je trazila pomoc spikera jer nije mogla da se seti izvodjaca.Spiker,fini covek u godinama joj je rekao da bi asocijacija bila "nesto za cega se uhvati svaki dan" a slusateljka je kao iz topa odgovorila:"da nije MILE KITIC mozda?":rotfl: Pola sata prekida programa jer je tonac bio pod mixetom,spiker pod stolom a cela redakcija na patosu:) .Jos je Kvaka najvise profitirao jer mu se izvrtela cela strana LP-a.

roginator 27-05-2008 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 205884)
U nasem studiu (gde smo doticnom baji snimali materijal) smo imali Lexkon PCM 70 (kojeg smo tada papreno platili 4500 maraka), no sada to nije ni vazno.
Posto je bili zimsko doba(a mi smo u tom prostoru imali jezivih problema sa centralnim grejanjem) mi smo pazarili sledecu napravu(mislim ne identicnu ali jako slicnu ovoj).

hehe :rotfl: :rotfl: :rotfl: bar je imao topli sound vokala :D :D :D

iatros 27-05-2008 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 205899)

Sta reci nego konj...al? i prije nego sto si rekao, najprije bih na njega posumnjao! :D

Danny Lou 27-05-2008 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by paki (Post 205916)
Ima jedna zgoda i nezgoda koja se desila u Radio Sremu u Rumi gde sam 90-tih radio kao tonac.Neke druge radio stanice je nekada prisvajaju ali se sigurno desila tamo.
U to vreme isao je neki kviz,pusti se pesma i slusaoci pogadjaju ko je izvodjac.Kada je krenula pesma legendarnog Bore Spuzica KVAKE,jedna slusateljka je trazila pomoc spikera jer nije mogla da se seti izvodjaca.Spiker,fini covek u godinama joj je rekao da bi asocijacija bila "nesto za cega se uhvati svaki dan" a slusateljka je kao iz topa odgovorila:"da nije MILE KITIC mozda?":rotfl: Pola sata prekida programa jer je tonac bio pod mixetom,spiker pod stolom a cela redakcija na patosu:) .Jos je Kvaka najvise profitirao jer mu se izvrtela cela strana LP-a.

jos jedna dobra radijska fora: nazvao lik u program i predstavio se kao Derim, i odmah je uslijedilo pitanje voditeljke: " DERI-ME, koja ti je muzicka zelja?" :rotfl:

joj 994 post... hvata me trema... :D

master29 27-05-2008 01:34 PM

Jel to hitna sluzba?Pita muzicar sluzbenicu 94.Ona kaze jeste.E ako ste hitna,hitno mi treba 1000e za novi kompjuter.Jes da je off al je ekstra.Pozz

Arthur 27-05-2008 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 205968)
jos jedna dobra radijska fora: nazvao lik u program i predstavio se kao Derim, i odmah je uslijedilo pitanje voditeljke: " DERI-ME, koja ti je muzicka zelja?" :rotfl:

joj 994 post... hvata me trema... :D

ovo je izgleda verzija dogadjaja sa Zlatne zice (BKTV), okrenuo lik koji se predstavio kao Jasim, da bi ona simpaticna voditeljka izgovorila - Jasime, izvoli :banghead: a frajer je navodno odgovorio samo "nista, samo sam to hteo da cujem"

idekius 27-05-2008 08:12 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 205991)
ovo je izgleda verzija dogadjaja sa Zlatne zice (BKTV), okrenuo lik koji se predstavio kao Jasim, da bi ona simpaticna voditeljka izgovorila - Jasime, izvoli :banghead: a frajer je navodno odgovorio samo "nista, samo sam to hteo da cujem"

Tacno tako!!! Gledao bas tu epizodu, igrom sluchaja!!! "Ovde Jasim, iz Novog Pazara...", a nije bilo izvoli, vec: "Dobro Jasime..." :rotfl::rotfl::rotfl:

La notte 27-05-2008 09:20 PM

Prje 10-12 godina dosao kod mene neki alternativni bend u usponu na snimanje.
Rekli su da su nedavno snimali u jednom digitalnom studiju (tako su se onda zvali studiji koji su snimali na ADAT-e), ali da nisu nista uspjeli napraviti jer je tonac imao problema sa sinhronizacijom (Dogadjalo se povremeno da se adat-i raspadnu).
Posto sam ja tada jos uvijek radio na magnetofon (MS16, 1") rekao sam im da kod mene nema s tim problema. Postavim mikrafone za bubanj, gitarsko pojacalo i vokal, bas gitara direktno u pult i velim im da zviznu jedan tejk za probu.
Kad ono, katastrofa! Nakon tri takta svaki ima svoj tempo. Bubnjar pokusava ulovit gitaristu (gitarista je sef benda), basista lovi malo jednog, malo drugog.... U glavnom, do kraja pjesme se nisu nasli!
-Jesi snimio?
-Jesam
-Ajde da cujemo
Dotrce oni veselo u reziju, ja pustim i gledam njihovu reakciju.
Gitarista zamisljeno slusa i negdje na pola pjesme kaze:
-Stari moj, i ti imas problema sa sinhronizacijom. zar ne cujes da su ti se svi kanali raspali!!!!
-pa, ne mogu se raspast kanali na magnetofonu.
-Oces reci da sam ja gluh?
Rekao sa im da cu podesit meg i da cu ih nazvati.
Normalno, nikad ih nisam nazvao.:)
I tako se sve sretno svrsilo. Jos su neko vrijeme vjezbali, a potom tiho nestali bez i najmanjeg (zvucnog) traga

Braca 27-05-2008 11:51 PM

Aj malo i ja, u Nisu je bio privatni studio pre odprilike 28-30 godina, i tamo snimali momci iz Svrljiga (mali grad na 30 km od Nisa) u bendu je bio i jedan ponzati basista poznate Niske rock grupe,elem analogija teska u studiju, i sad trebalo je snimiti handclap. Naravno to tada nije bilo u Nisu i snimatelj nas dobar drug, se resi da snimi pravi handclap, uvede momke u studio, namesti mikrofon, poredja ih i kaze aj sad vezbajte dok ja namestim zvuk. Namesti on zvuk za 15 sekundi i pozove ga vlasnik studija koji je stanovao iznad i zadrzi se on tamo sat vremena, prica je u sledecem, vraca se snimatelj posle sat vremena jedan lik na staklu od studija govori mu, ej molim te samo malo da oladimo ruke pa nastavljamo. Idekius je upoznat sa pricom, ima i nastavak jer je isti snimatelj zbog boljeg zvuka bubnja pokrivao bubnjara cebetom, heheheheh

master29 28-05-2008 12:11 AM

Kod mene se svasta desavalo,imao sam prosle godine pevacicu koja je mogla samo u brushalteru da peva,tako sam je ubedio.Jedan poznati pevac nije mogao da peva dok nije boksovao po studiju.Okretao sam note coveku koji tvrdi da cita "prima vista"zamislite nista nije provalio nista a muzicki je znalaccccccccccc.
.Al sam ja njega provalio jer sam izmislio muzicki izraz za koji on tvrdi da je validan.Stavio sam tri mikrofona istoj pevacici,jedan spreda jedan pozadi i jedan sa strane posto je morala da igra dok snima pesmu.Kao to pomaze a to blage veze sa zivotom nema.Ubedjivao sam roditelje mlade zvezde da mora da ide na casove kod Darinke Matic Marovic,kad me ljudi nisu ubili a tvrdili su da im dete peva ko Snezana Djurisic,jooooooj sta sve nisam radio.Ja sam zlobni muzicar koji na Cubaseu podignem za pola tona traku odredjenim napumpanim likovima koji misle da su uhvatili boga za k..ac.I ubedim ih kako su non stop u falsu i da moraju da piju streptolete i ziva jaja jer od istih stvari nema sanse da falsiraju.Ajd uzdravlje

Aleksandar Filipovic 28-05-2008 01:52 AM

Franjo "Buca" Jenc, nekada trubac u RTB Jazz Big Band-u,veliki aranzer,nazalost nije vise medju zivima, tamo nekih 60-ih pregovara sa direktorom nekog hotela u Srbiji oko svirke za Novogodisnji docek.Direktor bas i ne bi da plati koliko mu Buca trazi i pita:"Pa ko to svira u tom tvom orkestru kad ste toliko skupi"? Buca odgovara:"Pa molim vas kakva su to pitanja?Sviraju:Pedja Shimpa,Mile Slina,Mica Ludak,Dragi Pichka i ja. Direktor vise nista nije pitao.:confused: Ostalo je istorija.

P.S. Gaza je uredno placena.

idekius 28-05-2008 11:54 AM

Nikome se nije desilo da pevachica GLASNO pusti gasove ( sa puc-puruc na kraju) prilikom usnimavanja vocala? Meni jeste... :( Davno to bese, ali ne bledi iz secanja :rolleyes:
Iz razumljivih razloga, ne mogu da imenujem :)

idekius 28-05-2008 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 206044)
Aj malo i ja, u Nisu je bio privatni studio pre odprilike 28-30 godina, i tamo snimali momci iz Svrljiga (mali grad na 30 km od Nisa) u bendu je bio i jedan ponzati basista poznate Niske rock grupe,elem analogija teska u studiju, i sad trebalo je snimiti handclap. Naravno to tada nije bilo u Nisu i snimatelj nas dobar drug, se resi da snimi pravi handclap, uvede momke u studio, namesti mikrofon, poredja ih i kaze aj sad vezbajte dok ja namestim zvuk. Namesti on zvuk za 15 sekundi i pozove ga vlasnik studija koji je stanovao iznad i zadrzi se on tamo sat vremena, prica je u sledecem, vraca se snimatelj posle sat vremena jedan lik na staklu od studija govori mu, ej molim te samo malo da oladimo ruke pa nastavljamo. Idekius je upoznat sa pricom, ima i nastavak jer je isti snimatelj zbog boljeg zvuka bubnja pokrivao bubnjara cebetom, heheheheh

Isprichaj ti, molim te, za "Pa sviram to sto lepo pishe -F-A-D-E, a ono OUT, jebem li ga sta je", a i isprichaj i ono za vracanje kusura... To su stari dogadjaji i moguce je da su verzije koje ja znam pretrpele izmene tokom prepricavanja :)

dejankuki 28-05-2008 02:10 PM

Idekiuse!! da nisi slucajno usnimio to, :rotfl::rotfl::rotfl:

A sto se tice ovog F-A-D-E OUT, da to nije bilo sa nekim muzicarem iz Knjazevca.... jer i ja znam tu pricu iz lokalnih krugova? A ovog iz Svljiga nam ko je...

UglyKid 28-05-2008 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by La notte (Post 206034)
Prje 10-12 godina dosao kod mene neki alternativni bend u usponu na snimanje.
Rekli su da su nedavno snimali u jednom digitalnom studiju (tako su se onda zvali studiji koji su snimali na ADAT-e), ali da nisu nista uspjeli napraviti jer je tonac imao problema sa sinhronizacijom (Dogadjalo se povremeno da se adat-i raspadnu).
Posto sam ja tada jos uvijek radio na magnetofon (MS16, 1") rekao sam im da kod mene nema s tim problema. Postavim mikrafone za bubanj, gitarsko pojacalo i vokal, bas gitara direktno u pult i velim im da zviznu jedan tejk za probu.
Kad ono, katastrofa! Nakon tri takta svaki ima svoj tempo. Bubnjar pokusava ulovit gitaristu (gitarista je sef benda), basista lovi malo jednog, malo drugog.... U glavnom, do kraja pjesme se nisu nasli!
-Jesi snimio?
-Jesam
-Ajde da cujemo
Dotrce oni veselo u reziju, ja pustim i gledam njihovu reakciju.
Gitarista zamisljeno slusa i negdje na pola pjesme kaze:
-Stari moj, i ti imas problema sa sinhronizacijom. zar ne cujes da su ti se svi kanali raspali!!!!
-pa, ne mogu se raspast kanali na magnetofonu.
-Oces reci da sam ja gluh?
Rekao sa im da cu podesit meg i da cu ih nazvati.
Normalno, nikad ih nisam nazvao.:)
I tako se sve sretno svrsilo. Jos su neko vrijeme vjezbali, a potom tiho nestali bez i najmanjeg (zvucnog) traga

i meni se jednom desilo da je zivi snimak "nekako van ritma".. :banghead:
tada nisam sumnjao da je u sinhronizaciji fora al' sad si mi otvorio ochi!! :shock:

All times are GMT +1. The time now is 09:58 PM.