Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Koju akusticnu gitaru da kupim? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22671)

disco violence 23-04-2008 04:01 PM

Koju akusticnu gitaru da kupim?

Pozdrav!
Pazario bi akusticnu gitaru za oko 250 eura, posto bas i nisam neki ekspert reko ajd da prvo cujem neki pametan savet.Gitara mi treba cisto za moju dusu. Hvala.

Oggy 23-04-2008 04:07 PM

Re: Koju akusticnu gitaru da kupim?

Stedi jos malo...
Oko 400-500 evra ima da se kupe pristojne akustare. Ovo ispod je krsh koji je za sve, samo ne "za svoju dusu" ;)
U klasi koju sam ti spomenuo mozes da razmatras Yamahu i Takamine. Licno bih (kao sto i jesam) uvek dao prednost neozvucenoj akustari iz 2 razloga.
Bolje zvuci, dobijas bolji komad za istu lovu jer u ozvucenoj placas i elektroniku.

Max 23-04-2008 04:14 PM

Ja imao jako pozitivna iskustva sa Ovationima

http://www.thomann.de/gb/ovation_cc241_celebrity_cc.htm

Trenutno imam kod sebe pozajmljenu , za najlon zicama i prelepo radi .....

E sad , za sta tebi treba .....

Pozdrav

disco violence 23-04-2008 05:12 PM

Taj ovation se cini ok. interesuje me da li se i koliko rastimava i koliko su mu zategnute zice?

Max 23-04-2008 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 201239)
Taj ovation se cini ok. interesuje me da li se i koliko rastimava i koliko su mu zategnute zice?

Nemam pojma , ima stimer u sebi .....

Nije preterano akustican , ako bi da ga ozvucavas ......

Definitivno obidji par radnji pa poslusaj sam .....

Ja imam sa najlon zicama .... i samo kad ga utaknem u preamp , super zvuci ..... opet kazem ne znam za sta ti treba ....

U svakom slucaju , stoji ono sto te je Oggy posavetovao , a ja sam samo na to dodao da nije lose probati i taj ..... zaletis se u radnju ......i gledaj sta ti najbolje pashe ......

Sto se mene tice , par Stagg ova koje sam probao su odlicno radili , ako naletis na komad ....

Pozdrav

opustenzy 23-04-2008 06:21 PM

Nadam se da mogu da pomognem posto sam zavrsio muzicku akademiju odsek gitara.
Da li se prica o klasicnoj gitari (plasticne zice) ili akusticnoj (metalne zice)?

Ako govorimo o klasicnim gitarama za usnimavanje su medju najboljima
ovation, godin, wasburn (original), ili rucni rad neki tipa mijo bockaj ili milan sabljic.
Za akusticne gitare najbolje se usnimavaju Washburn D10 S, ma u principu svaka koja je malo skuplja od 400 evra i ako ima dobre zice fantasticno radi.

Reinhardt 24-04-2008 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 201223)
Gitara mi treba cisto za moju dusu.

uzmi prvu koja ti se svidi,
gitara za svoju dusu se ne kupuje na svidjanje drugih..

Mitjovan 24-04-2008 11:05 PM

Apsolutno mirna srca mogu da preporuchim Da capo akusticne gitare u Maricevom muzickom servisu. www.maric.co.yu

Do 200 evra mozes da kupish akustaru koja je najopustenije u rangu Yamaha do 500 jura...

Mogu se razlikovati od komada do komada (kao u ostalom 90 posto gitara iz serijske proizvodnje) pa probaj vishe i vidi koja ti lezi...

Pored mene znam josh 3 ljudi (od pocetnika do 3 puta nedeljno tezgarosha) i svi su zadovoljni.

Na kraju krajeva, to je samo moje misljenje, uostalom evo ti link za neku improvizacijicu koju sam svojevremeno snimio u ok uslovima (Rode NT1000, Presonus Blue tube) pa ti sam odluci..:)

http://rapidshare.com/files/11016113...blues.mp3.html

Nadam se da sam pomogao! POz:grin:

opustenzy 24-04-2008 11:12 PM

Ne slazem se da je da capo u rangu yamahe.
Kod marica je sve skuplje 20%
Ako ces samo za svoju dusu onda mora da ti odgovara u ruci, da ima prav vrat i da te se svidja zvuk.

dragutinos 24-04-2008 11:16 PM

Ja sam pre nekog vremena uzeo Applause ne ozvucenu. Ako ti se dopada Ovation, Applause je pravi izbor za malo para.

Oggy 24-04-2008 11:16 PM

Vidjao sam ja i korektnih gitara od 150 evra. Moj prijatelj se zaleteo pa je i kupio uprkos mome odgovaranju. Lepo se svirala, pristojno zvucala par meseci...
I onda spektakl...
Drvo se potpuno pokrivilo, nestade i izgleda i zvuka i svirljivosti...
Dakle.
Da Capo gitare nisam nikada svirao, ali verovatno imaju odlican razlog zasto kostaju 200 evra.

Mitjovan 24-04-2008 11:22 PM

Quote:

Originally Posted by opustenzy (Post 201387)
Ne slazem se da je da capo u rangu yamahe.
Kod marica je sve skuplje 20%
Ako ces samo za svoju dusu onda mora da ti odgovara u ruci, da ima prav vrat i da te se svidja zvuk.

Pazi, ja imam Da capo gitaru i svirao sam ih nekoliko, a do sada sam svirao 2 Yamahe cenovnog ranga 300-450 evra.

Tako da govorim iz licnog iskustva i sopstveno misljenje, koje ce naravno momak uzeti sa dozom rezerve kao i sve druge!
Neka svakako uzme gitaru, proba i cao! :grin:

Mitjovan 24-04-2008 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 201389)
Vidjao sam ja i korektnih gitara od 150 evra. Moj prijatelj se zaleteo pa je i kupio uprkos mome odgovaranju. Lepo se svirala, pristojno zvucala par meseci...
I onda spektakl...
Drvo se potpuno pokrivilo, nestade i izgleda i zvuka i svirljivosti...
Dakle.
Da Capo gitare nisam nikada svirao, ali verovatno imaju odlican razlog zasto kostaju 200 evra.

Ok, neka kupi onda gitaru od 500 evra za svoju dushu i sviranje gajbi! :D

Stvar je u tome sto vashi licni standardi nisu adekvatni covekovom pitanju... Neko hoce da svirucka akustaru gajbi i vi odjednom predlazete da ustedi josh toliko para koliko je spreman da potrosi i kupi nesto bolje.
To nije odgovor na njegovo pitanje...Bez uvrede naravno!:wink:

Evo, sad sam proverio na sajtu 120 - 130 jura. E za te pare nema bolje nikako :wink:

opustenzy 24-04-2008 11:32 PM

Quote:

Originally Posted by Mitjovan (Post 201390)
Pazi, ja imam Da capo gitaru i svirao sam ih nekoliko, a do sada sam svirao 2 Yamahe cenovnog ranga 300-450 evra.

Tako da govorim iz licnog iskustva i sopstveno misljenje, koje ce naravno momak uzeti sa dozom rezerve kao i sve druge!
Neka svakako uzme gitaru, proba i cao! :grin:

Slazem se da su yamahe malo precenjene ali mislim da treba da odvoji 400 evra za gitaru koja ce ga sluziti dugo. Vredi pogledati kod dzindzera na zelenom vencu.

:)

OFF 24-04-2008 11:38 PM

Svojevremeno sam sa prijateljem obisao ceo BG i sve radnje sa akustarama.... veellliikih razlika ima u isoj cenovnoj klasi. Na kraju smo pazarili nekog Fendera, secam se da je kostao 750dm. Gitara je odlicna bila i ostala (nije Martin, ali jbg).... Mogu da se raspitam koji model tacno bi, ali svakako prosetaj i do Mitrosa i probaj kog Fendera

STUDIOTON 24-04-2008 11:44 PM

kolega koji radi sa mnom kupio godin multiac nylon gitaru .. VRH,prelepo

http://www.thomann.de/gb/godin_multi...sa_natural.htm

http://www.thinmanmusic.com/SOLIDACACS.jpg

opustenzy 24-04-2008 11:50 PM

eh godin.. to kosta.
A ovo ona slici je plasticna varijanta (zice).

Mitjovan 24-04-2008 11:52 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 201223)
Pozdrav!
Pazario bi akusticnu gitaru za oko 250 eura, posto bas i nisam neki ekspert reko ajd da prvo cujem neki pametan savet.Gitara mi treba cisto za moju dusu. Hvala.

A mozda nesto ovako?
http://www.thomann.de/gb/martin_guit...y_cash_d35.htm

:D

analog 25-04-2008 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 201393)
Svojevremeno sam sa prijateljem obisao ceo BG i sve radnje sa akustarama.... veellliikih razlika ima u isoj cenovnoj klasi.

Treba imati i u vidu da veliku razliku mo?e napraviti kvalitet ?ica koji se nalazi trenutno na gitari u prodavnici.. To je naročito osetljivo na jeftinijim modelima jer neki proizvođači stavljaju malko bolje ?ice po defaultu, ?to opet ne znači da je bolja gitara, ako zvuči bolje sa boljim ?icama..
Na kraju.. nikada ne mo?e? biti 100% siguran

ZlaSarma 26-04-2008 08:10 PM

Ja posedujem Ovation .Kupljen kod Dzindzera za 390e pre par godina.
Ne gubi stim.Tonira po celom vratu.Pretvrda sa 11 zicama.Aktivno ozvucena.
Ima manje telo i samim tim je tiha u odnosu na full akusticnu gitaru.

Jedino sto mi smeta kod nje je preuzak vrat a meni su prsti vremenom odebljali i teze mi je da hvatam neke akorde.Ali ne bih je prodao nikad.Osim ako neko ne plati 500e :)

Da se sad ne pravim preterano pametan mogu samo sledece da kazem.
Ako kupujes za svoju dusu pusti dusu da izabere gitaru. :rolleyes:

Odluci koliko tacno para imas za kupovinu gitare.Obidji prodavnice i pogledaj oglase.Probaj gitare u tom cenovnom rangu pa onda napisi modele koji su usli u uzi izbor.
Ovako je presiroko pitanje.
Video sam u oglasima Takamine sa plasticnim zicama(ne zelim da je nazovem klasicnom gitarom jer to sigurno nije)+ozvucena+kofer za nekih 200e

vly 04-05-2008 12:07 AM

Evo ja da unesem dodatnu zabunu :wink:

Gledaj i oglase,i obrati paznju na polovne neozvucene akustare.Ako si malo strpljiv,moze neka zaista dobra da se nadje za jako male pare(50-150 e)

Cena im je mala zato sto svi kupuju ozvucene zbog tezgi i sl. a medju njima se nadje dobrih komada.
Ja sam tako nasao matoru Hofner akustaru za 50 e,a zvuci bolje od 90% ovih koje se prodaju za 400-500 e.

Pozz

All times are GMT +1. The time now is 11:47 PM.