![]() |
MAC vs PC..... udri, braco
Evo idealnog mesta..........
evo, da pocnem: Iphone bi bo dobar da ima xp na sebi, kako sad vecina korisnika da prebacuje multimedijalne sadrzaje kad ima PC kuci |
Re: MAC vs PS..... udri, braco
MAC vs PS? hm.. ps..
;) |
Quote:
Eto koliko ga volim:rotfl: |
Mac je skuuuup. PC može svako da priušti.
Point PC. |
Re: MAC vs PC..... udri, braco
Mac je skuuuup. PC mo?e svako da priu?ti.
GLUPOST ja sam prije godine i po na ebay.de kupio Dual g4 1.42 (1,5 GB ram, scsi karta, 160 + 80 GB disk )za 599 eura +shipping cca 60 ETo svako si moze priustit dual G4 1.42 (2MB cash po procu) na ebayu idu po 700 eura....MAXIMUM masina koja sora tog maca po snazi stabilnosti.......a da je pc kosta puno vise....... cca 1000 eura bez monitora..ajde pa nije svaki PC kompjuter za posao ...nesto su i PC digitroni( word excel, internert , unreal)...oni koji znaju ....znaju o cemu govorim..... 7 godina na atariu, 8 na pcu i zadnje 2 na macu..... nije da pc nije dobar ...ali .....probajte pa ce te razumjet...... |
Quote:
|
A da li se neko zapita kako bi tek PC radio sa svim legalnim softwareom i nada sve licenciranim XP, optimizovanim za DAW, sa naravno, Intel inside
:rolleyes: |
Quote:
meni je fascinantno kako su ljudi koji koriste PC-e realni i jedva cekaju da se rijese STARE krame, dok mac fanatici kupe tu staru kramu i jos su sretni :) |
Quote:
Ja radim na PC-ju jer nemam para(bar ne jos) za Maca.Jedan jedini razlog! A argument po kom nema softvera(piraterije) za Maca je bespredmetna.Ima i za njega i te kako.Koliko pirata imamo a koliko malo muzike pravimo to je sramota ziva...(prvi ja) Jedino sto me stvarno nervira su pametovanja o PC konfiguracijama i izivljavanje o tome koja je bolja ili kako se sta slaze a svi znamo da je najbolje rjesenje(za PC) kupiti brand racunar i biti miran sto mu cijenom izadje kao i Mac te snage. Neko je ovdje uporedio Mac i PC kao Opel(PC) i Wolksvagen(Mac).Da ne ulazim sad u balkanski socijalni aspekt posljednje autofirme... Meni to prije lici na Audi(Mac) i Hyundai(PC).Ako lupam popljujte me. I molim vas,zasto se svi ljute kad Slowstar potencira Maca.On barem zna a znaju i Timbaland,Kipper,C.Brothers,Pharell,Basement Jaxx,Marius de Vries,Bjork,Brian Eno,Flood,Deep Dish,Chick Corea,Herbie Hancock,itd.,itd.(pa do sutra) Sve sam luzer nema sta... Da li mi znamo nesto sto oni ne znaju? Da li oni ne mogu da priuste dobar PC sa puno RAMA,brzim hardom,najnovijim soketom K-palac(Venice,San Diego,Zavidovici,...)...? (nasrah se) Ako ovo za PC nije slatki limun,na znam sta je...:o |
Quote:
" fan boys " ... vec rekoh ... posto mi je brat vec dugo u marketingu , lepo mi je objasnio . Postoji cela marketinska taktika kako se pravi " lovable brand " da " ovce " ( ja se izvinjavam ako se neko pronadje u ovome , ne mislim ni na koga na forumu ) i pored toga sto daju pare firmi , nose njihove kackete i osecaju se povlastenim i posebnim sto koriste proizvode od tih firmii brane tu firmu kao da su malte ne akcionari ili suvlasnici iste . Najpoznatije su Nike , Coca Cola , Mac .... i do skora Google . Drawback kod npr Googla je sto je uzasno bio simpatican ljudima jer se borio protiv velikog Yahoo ..... i bio je jako lovable brand , dok nije toliko ojacao dosao do Yahoo a i presisao ga ..... sad vise nije toliko simpatican :) Tako je isto i sam Mac om . Da se ne lazemo , minimum 80 % trzista pokriva Bill Gates i finansijski gledano Mac firma je za njega patuljak . Ali upravo zato Mac pravi takvu kampanju , da posto je manje korisnika , oni preko reklamne kampanje ubedjuju ljude da su " posebni " zato sto koriste te proizvode . Ljudi podlozni takvim kampanjama nose kackete , majce , prave avatare sa imenima svojih firmi i ponose se sto su njihovi korisnici . U sustini , marketing je cudo .... :) Pozdrav |
Hvala na objašnjenju! Evo još jedne, a vi recite je li predrasuda ili istina:
PC možeš da apgrejduješ svaki čas. Mac ne možeš - šta su ti prodali, prodali su ti. Point PC. |
Quote:
U USA postoji nekoliko jacih produkcijskih scena ..... NY , LA , Nashvil ..... U zavisnosti od toga sta vecina koristi i ostali kupuju isto ..... ne radi se o posebnoj proveri software a i kompjutera ..... jednostavno to tamo njima nije skupo i ne razmisljaju puno o tome .... u Nashvill u se uglavnom radi na Nuendu i svi prelaze na Nuendo .... u NY i LA se radi na PT i Logicu i svi prelaze na to ..... jer se suvise vremena trosi na prenos ako ti neko donese projekat na Logicu , da ga ti prebacujes na Nuendo . Ljudi tamo , kad hoce da se bave muzikom jednostavno vide sta im je u obliznjem studiju i kupe to isto , jer im je odnos plata prema ceni kompa kao kad bi kod nas taj MAc kostao 250 e ....... ko bi se onda pitao mnogo o kompu ???? Kao sto niko ne raspravlja o alesis midiverbima koji sad kostaju 50 e .... Sa trece strane , Logic je sa finansijske tacke gledista naj isplativiji program .... ne iz raznih gluposti kako on zvuci bolje ili losije ..... nego se za cenu Logica dobija najbolji paket pluggova .... razmislite sta valja u nuendu .... korus ..... i ????? Na Logicu su jako dobri kompresori , odlicni dileji i vrlo upotrebljivi eq ovi ...... zato , kad bi ovde morali svi da kupuju legalno , gomila bi presla na logic , prosto i jednostavno ..... Radio sam napolju , radio i ovde sa jacim UK producentima , pricao opusteno sa njima i svi imaju isti stav ..... ako radi , ne diraj :) Pozdrav |
Quote:
Quote:
|
PC mo?e? da apgrejduje? svaki ?as.
Mac ne mo?e? - ?ta su ti prodali, prodali su ti. Point PC. GLUPOST ...opet ja :D :D :D :D :D no hard feelings:punch: http://www.sonnettech.com/ brdo firmi radi upgrade.....za maca ovo je jedan primjer od kojih sam i ja kupovao...inace nema potrebe za upgrade maca...kad kupis jednom kupio si posteno sto ne mogu reci za PC u svim slucajevima.... sto se tice SW imam orginalni Logic PRO 6.... da je skup.... IDIOTARIJA TOTALNA...znaci prije godinu i PO dao sam 299$ za orginal zapakiran u bigBOX sa svim autoriziranim plugovima i USB kljucem kome taj komplet nije dosta za radit NEK SE IDE lijecit mislim da je sada oko 250$ a to je oko 180 eura + shipping juce probah UAD1...plugovi u Logicu....su .....ma sta da vam pricam ...ode uad...van iz maca....... "volim fajt oko MAC vs pc""":rotfl: :mrgreen: :rotfl: :D :) ;) |
i jos jedan primjer ...
za par 100 eura kupis orginalni logic ..a manje vise svi znaju kakve su kvalitete plugovi u njemu.... i evo test: moj dual 1.42 ghz vozi: 64 mono audio kanala na svakom kanalu upaljen, EQ (channel EQ-najbolji u logicu), 64 na svakom kanalu upaljen Limiter ili compressor, 64 dva delaya , dva Space designera (IR reverba) 3 platinum verba... nekoliko mod FX cca 10 i SVIRAM 16 polifoni ES2 ...definitivno najbolji Plug sint EVER I oba proca u maxu ne prelaze pola svakog procesora.................. ,a uad kosta cca 400 eura i jedva svira 15 svojih boljih plugova... PA CEMU ONDA RASPRAVA....ONO GORE JE MOJE PRETJERIVANJEI ZNATIZELJA DI JE KRAJ...NISAM USPIO:banghead: :banghead: :banghead: NIJE MI SE VISE DALO TRPAT;) |
Mene zanima postoji li razlika u zvuku?Da li je neko radio test da se npr pusti par kanala da se saberu u Logicu na MACu i isti ti fajlovi na PC Logicu, da se saberu pa da se cuje.Ja dok ne cujem ne verujem nikome...
|
Quote:
Pomenuh samo da su pluggovi koji su kupljeni sa logicom bolji od onih koji su kupljeni sa Nuendom .... mada korisnici Nuenda cesto ni ne koriste pluggove iz Nuenda Quote:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ...... odmah daj ovamo tog prokletog loseg UAD a :rotfl: :rotfl: ne valja to nista .... daj ovamo :) ........ he he he ....voleo bih kad bih mogao ovo da shvatim ozbiljno , ali si mi ulepsao dan !! Quote:
Pozdrav |
ej maxonja krivo si shvatio i uhvatio ..nije tebe islo ono SKUPI LOGIC IT NEGO ONE PRIJE:
UAD JE SUPER KAD POTROSIS BRDOOOOOO PARA ..BASIC SUCKS...a za brdo para ...ja odo po hardware ;) |
hebo prosiri ono vs ovo...ajmo radit mjuzu;) :D :D :D :D
|
Quote:
a da prodas sv hardware onda ...... ili da ga poklonis , jos bolje ....... uzas svaki od ti eq je samo jedan eq !!!!! Auuuuuu ..... a zauzima toliko mesta .... i strujeee ....he he he Prestani bre da zezas Roginator :) Imas usi , dobro cujes , imas mnogo opreme, po tvojim postovima se vidi da si naslusan i da imas sluh da cujes sta je kvalitetno u spravi , a sta nije .... i dobro znas sta znaci samo jedan hardware ili plug ... glede zvuka ..... naspram plagova koje mozes da palis pokanalu i sl .... ne nasedam :) Pozdrav |
eto kad pisem sporo ..... u pravu si onda kupi hrdware .... ziveo !!!! :D
Pozdrav |
ma MAX pajdo ja sam samo testirao svoj stroj i software
ja ionako priznam smo 5 plugina!!!! 1. TT bantan 2. XLR 3. 6.3 BANANA 4. 5 Din MIDI 5. ZENA :D :D :D :D moza ne bas tim redosljedom ;) |
he he he .... ne zapostavljaj zenu :)
Ima onaj baner na GS ..... od Manley ( firme , ne naseg drugara ) gde prikazuju leziste za lampu i lampu ..... i kaze .... this is the only plug !!!!! :D Pozdrav |
Sve je u sekvenceru.....
Ima i onih koji su i dan danas na Emagic Logicu 5.5.1( ja sam ga nedavno instalirao i jako mi lepo radi kao midi sekvencer:) ) jer vole taj workflow i rado bi presli na Mac i zadnju verziju Logica ali opet,nije to sport ( $ ) za svakoga ali ako se zaradjuje od muzike onda verujem da vredi ulozene novce:) Ljudi gledajte oglase , iMac 24" za 1500 EUR... http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18657 Pa samo 24" monitor Samsung kosta otprilike 1000 EUR:banghead: .... Nqravno ,ovo je za one koji imaju eksterne audio interfejse,UAD,POCO.... |
na ovom forumu definitivno ima ogroman broj ljudi koji su VEOMA jaki na recima ali kad se pomene nesto konkretno, svi su nezainteresovani.
Imam ponudu da kupim veoma povoljno MAC G4 a nemam nameru da bacam novac.Predlazem da napravimo test, da se pusti par kanala kroz PC Logic(koji ja imam) i ako je raspolozen neko sa MAC Logic om da uradi to isto.Ja mogu izvuci par kratkih fajlova(gitara,bas,bubanj,klavir).Mozda nije bas extra transparentno, al cemo dobiti bar neku sliku o tome kako sabira MAC platforma a kako PC i imali neke bitne razlike.Jel zeli neko da ucestvuje? |
Radili smo to, fajlovi su identicni, tj. faze im se ponistavaju, dakle i sabirnice su identicne ...
http://www.rumski.com/forum/showthre...test+sabirnica |
Quote:
|
bez obzira sto ne nadjoh Logic PC vs Logic MAC medju onim fajlovima,hvala decki, divni ste:)
upravo ste mi ustedeli par stotina evrica Sad mi nesto zao, a bas sam se primio na kupovinu. jos da se nekako manem ideje o kupovini Great rivera, koji zaista zvuci fenomenalno,bar na mom glasu. Jos samo tome da se oduprem i izlecen sam... |
je li ko od vas probao BeOS na PC-u?
|
Ja sam probao STEAM...ATARI EMULATOR:D :D :D :D
bome radi odlicno |
BeOS je bio toliko stabilan, da je to bilo cudo.
na zalost, prekinut je razvoj. |
.....
|
Quote:
|
Quote:
Danas, koliko znam, nije vise neki veliki problem stabilnost operativnih sistema kada rade na proverenom hardveru i sa proverenim i ne preterano kompleksnim aplikacijama... eto... cak i ako XP instaliras na neki PC s kojim nema problema u radu pod XP, dodas sve upgrades itd... to moze raditi godinama bez gasenja... znaci stabilno... E sad, dolaze apetiti korisnika... kada se "prevazidje" word pad, calculator, sound recorder i paint, i kada se zeli JOS, pocinju problemi... Hocu da kazem... kada bi, pretpostavimo, Nuendo bio portovan na BeOS, pitanje je da li bi bio stabilan, ili da li bi uopste radio pod nekim opterecenjima koje ocekujete... Tako da je BeOS bio i ostao lepa prica, i koliko vidim, razvija se i dalje, ali mnogo smanjenim tempom... Nije ni lako ni jeftino koncipirati i razvijati operativni sistem, a najteze je "progurati ga" na trzistu... bez ogromne podrske firmi koje proizvode softverske aplikacije, i hardverske periferije... to je prakticno nemoguce. Sto se tice cene razvoja operativnog sistema... pa pre neku godinu je neko, neiskusno, i prilicno laicki, postavio pitanje kupovine Linux kernela, po sistemu,... platim sta treba i kome treba, i onda prodajem taj Linux kernel, svima koji hoce da kupe... (inace, nemoguce je po licencnim uslovima, ali covek je to tako zamislio....) Elem, to nije bio toliko znacajan dogadjaj, da pojedinci nisu krenuli da racunaju vrednost ulozenog rada u razvoju Linux kernela po standardnim softveraskim "cenovnicima" (IBM se dosta bavio cenom linije koda, dibagingom,... tako da su cenovnici dosta dobro sredjeni i poznati su ... tako da se ova ekspertiza mogla prilicno precizno obaviti)... iako je Linux ogromnim delom rezultat volonterskog rada... ali ogromnog broja programera... vise hiljada ljudi su u pitanju... znaci, sracunali su, kada bi sav taj rad bio placen, koliko bi to para trebalo za sve godine od pocetka razvoja Linuxa... do danas.... Tako su na kraju dosli do neke sumanute cifre... ne secam se koje... ali se secam da bi se cak i jedna ekonomski razvijena evropska drzava ozbiljno zamislila da li bi imala para da "kupi" Linux kernel, cak i kada bi imala "od koga" da ga kupi... neke milijarde "necega" su bile u pitanju, izvin'te sto se ne secam... Ovo poslednje navodim najvise kao primer da, ne postoje bez razloga SAMO tri-cetiri operativna sistema koji su aktivno u upotrebi... od kojih su barem dva slobodna, i delo volontera, a ostali su uglavnom komercijalni... mnogo je to rada i para cak i za neku bogatu drzavu.... pozdrav bogi |
....
|
Quote:
Vrh su mi ove price! :banghead: |
Quote:
ispada da je uad carobni stapic, samo mahnes njime i dobijes ultra-mega-giga zvuk !! ma daj molim te, mani me takvih prica :banghead: |
.....
|
....
|
na logicu sigurno moze da se uradi nesto. a takodje i sa uad-om nista.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:10 AM. |