![]() |
Reprezentativna HC produkcija
Snimam neki HC (gitarski, ne XXX:hyper: ), a nisam previse naslusan istog. Ima li ko kakvu preporuku za referentnu im produkciju. Dobio sam neki Madball, ali mi je ono previse shminkerski za moje vidjenje, vise mi kao neka 'skandinavska' varijanta. Ima li sta muski, sa urlanjem, dranjem, ubivanjem.......?
|
Re: Reprezentativna HC produkcija
biohazard, body count , ovaj u stvari nadji jugdment night ost ... odlican spoj hiphop-a i hardcore-a , onako bas je lozacki :] ali veoma kvalitetno , cak u jednog pesmi rollins repuje , eto black flag :]
|
limp bizkit, u svakom slucaju, sad da li su komercijala to je druga prica, al imaju produkciju na nivou...pogotovo prvi album
|
Limp Bizkit - Significant Other. Po meni, najbolja HC produkcija.
@balthazaar ne znam da li si mislio na ovaj album, ovo je drugi.. prvi je 'three dollar bill' koji nije ni blizu po produkciji.. |
Quote:
evo ja ceo dan radio neki death metal.. ludilo! a ritam kucan.. 32-ke.. 64-ke jeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
Samo napred, he, he
Trebalo je videti moje matorce juce kad su culi te krike:scared: . Al' dobar mi je band, uploadovacu neki delic kad bude gotovo |
Quote:
mislio sam na onaj gdje je stvar *nookie*...je to prvi? edit: evo nadjoh, album se zove significant other...i cini mi se da je drugi :) |
HC... hmm pa teško, pojeo ga je new metal, srodiše se i spojiše se. Ako su ljudi zadrti ljubitelji starog, nenašminkanog HCa, drži se Biohazarda, Rage'a, BodyCount'a i sličnih stvari. Ja sam radio nešto što je modernije i na granici je ta dva sveta, i pritom redovno slušao i analizirao System of a Down (čika Rubin), SLipknot (lažem, njih sam skoro otkrio i odlepioo!), RaMMStEIN (skupo je skupo!), i poprilično mnogo Deftonse, KillSwitch engage i slično.. vidiš, stvarno, koliko je numetal pojeo Hc... užas
|
ako mozes, preslusaj jos ova dva:
25 Ta Life - Friendship, Loyalty, Commitment Hatebreed - Perseverance da bi cuo malo drugaciju perspektivu...ovi su predlozi malo meki :), za moj ukus pop muzika... ma samo drzi prljavo i kompresovano, kratke ehoe i reveb nekad samo er, i neces pogresiti. |
De nisam znao da ovdje ima metalaca....
Sad bih vam baš uploadao djelove pjesama jednog benda koji obožavam, ali zadnja dva albuma tolko zvuče nu-metalski da zbilja nisu nizašta-a nekada bili melodic death metal... Šteta. |
Quote:
|
Deftones je zakon!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
uvek, ali uvek me preseče Change(in the house of flies) i my own summer.. auuu kakav sner... ko cepanje drva, i mnogo mnogo gusto pakovane emocije...stravično.. |
Quote:
|
pokusaj naci na netu, grupa se zove Step Wolves (mislim da je tako nesto) a pjesma je VIBE. isto tako poganjaj grupu Methods of Mayhem ali ni malo vise naginju na rapcore. ali svaka preporuka za prvu pjesmu, cuces, ROCKS!
|
ako te interesuje bas madball - produckcijski najskuplji i najbolji album je hold it down iz 2000. - tape, 9098i, i matt henderson - sta ces vise u zivotu!!?!
posle toga usledio je jos jedan ep u istoj varijanti (nyhc) - dok ih ovaj kreten zeuss nije unistio sa poslednjim albumom (legacy) uz pro tools, trigerovanje i l2....fuj! |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Evo, dajte neki komentar (cini mi se da je vokal opet preglasan:( )
Svaki savet wilkomen;) Ima samo 15s, zbog autorskih prava i tako tog |
namudi malo nogu... da ima i dubinu i tacku da ebe kevu.. ostalo mi sve skroz ok... jedino to sto ne zvuci fancy, a mora da zvuci fancy :)
|
Quote:
BTW, I ne treba da bude fancy, naprotiv |
kako ne bre? ko offspring... da se prime ljudi :)
|
vidim da se tu iz HCa preslo i na melo punk i ska pa...
http://www.fatwreck.com/audio_track/...riple_Rock.mp3 a najinteresantnije je sto je pevac i snimatelj i producent |
Quote:
|
Super zvuchi!
To se zove HC! :) odmah sam se setio Biohazarda :) oldSchool! Bravo! |
Quote:
|
BTW poslednje sto je izaslo a jako je dobro je HATEBREED, album Supremacy pa potrazi. Oni su ti jedan od najpoznatijih HC underground bendova. Pravi njujorski HC. Mada ako ti se nije svideo MADBALL onda jbg. Oni si najpoznatiji predstavnici pravog izvornog NY HCa.
U svakom slucaju sjajno si odradio s obzirom da nisi naslusan te muzike. |
Hvala, moram se snabdeti sa ovim izdanjima koje preporucujete :)
E, sad, da li volim HC - isto kao i sve drugo sto snimam, ako bend zna sta hoce, nije problem |
Quote:
|
Ne bih da zvucim previse kriticno, ali ovde imas dosta ozbiljnih problema sa mixom.Prvo ,...skoro da nemas prvi plan, nema nista sto bi iskakalo iz zvucnika i dalo malo vise energije celom snimku (kontam da je ovo neki NY hc devedesetih stil)...pokusaj da izvuces gitare koliko toliko napred...mozda da stavis neki exciter da malo pobudi harmonike .Drugo ...kick zvuci malo metiljavo (izvini na izrazu al nista ukisnije mi ne pada na pamet)...slazem se sa sa Kvu-om....pokusaj sa drumagogom da zalepis preko neki sempl ili neku sintetiku da ti da malo direktnosti i onog sljampavog attack-a....steta je, jer ti hi-hat zvuci odlicno.....Generalno mislim da je mnogo energije koja mora da bude prisutna ( a mislim da bi i zazvucalo pomalo fency), izgubljeno sa losim kickom i povucenim gitarama...ako oni zakivaju pravo u celo.. ostalo ce da legne samo od sebe...
|
Ako, bre, treba biti kritican.....
Obraticu paznju na to sto kazes;) BTW. Da ne slusas na Adamima? I meni na njima tako deluje, ali..... |
Quote:
DA si mi samo video facu kad sam prvi put pustio... :o:o:o :rotfl::rotfl::rotfl: Ono je zesca katastrofa! JA ne znam sta je tim ljudima u glavama, kakve traume nose, ali im nije dobro... :rotfl::rotfl::rotfl: Tanak ti je malo kick OFF-e, ali nisi mnogo pogresio jer mnogo drugaciji ne bi prosao. Ja bih mu jos malo dao mesa, ali stvarno vrlo malo. |
Da, da u pravu ste za kick...... uradio sam konacan mix, sa momcima iz benda, pa je to malo namudjeno.... i vokal je smanjen, jer je glasno 'pevao':D
Ogi, da ti posaljem ceo mix, kad bude konkurs za Sunflower?:rotfl: |
Quote:
Secam se da je ovakve bendove nekad radio Kole (ex Rapid force, sad valjda sa Sladjanom Milosevic),tipa Dead ideas i sl., i ta vrsta zvuka kod nas nikad nije dobila neki produkcijski nivo...mada su im uzori iz USA , uglavnom dobro isproducirani.... stilski, ovo je 93-94, pitanje je koliko tu produkcija moze da osvezi i pomogne. |
1 Attachment(s)
Quote:
Pa zbog toga sam ti i rekao ono :D Evo ti da cujes jedan HC sa proslogodisnjeg konkursa :) Uvek se nadje po neko da nas prijatno iznenadi :rotfl: |
Quote:
|
:o
Dobro, ovde kick, bash ima masu:rotfl: |
Quote:
Odmah se oseti snaga pesme i emocija... :rotfl::rotfl::rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 04:35 AM. |