Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   danas izasao CUBASE4 !!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15421)

Patalo 20-09-2006 09:45 PM

danas izasao CUBASE4 !!!

www.steinberg.net

kejkz 20-09-2006 09:53 PM

Re: danas izasao CUBASE4 !!!

Vrlo zanimljivo, sve ?to mi nikad nije trebalo sada je u novoj verziji :)

dacko 21-09-2006 08:11 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz
Vrlo zanimljivo, sve što mi nikad nije trebalo sada je u novoj verziji

Upravo tako... :D

ProkDu 21-09-2006 09:13 AM

3 Attachment(s)
Ovo su navodno 'procurela' dokumenta iz kojih se vide da nisu uspeli ba? sve da implementiraju u novoj verziji. Da jesu, bilo bi odlično. Pogotovu 'Univerzal Part Editor'.
Koliko sam tra?io, nisam mogao da nađem da je implementiran sidechain-ing. :banghead: Odlicno je to ?to napokon podr?ava drag and drop plugin-ova tj. menjanje redosleda istih. :)
... i da, novi dizajn, ko je spomenuo Ableton. ;)

Moritz 21-09-2006 09:24 AM

Kako si dosao do ovih dokumenata? zanimljivo ......Ubacili su dosta korisnih funkcija i cini mi se da tek sada postaje vrlo ozbiljan program za produkciju. Istina da ga Logic sije u rutingu i da je fleksibilniji ali mislim da C4 moze da mu stane na crtu. Opet se postavlja pitanje da li nekome treba sve ovo :confused:....izgledi da ce Cubase GS iz '91 ponovo da zaigra na mom racunaru su veliki :)

SHIVA 21-09-2006 09:29 AM

Ja mislim da ima par zgodnih inovacija...

- A silence detection function makes sure that a plug-in only processes audio when there's actually a signal present. This helps to reduce overall CPU load.
Ovo bi trebalo prilichno olakshat zhivot!!!

- a fully customizable Track Inspector. Not only can each item in the Track Inspector be hidden or shown as desired, but the order and visibility of items can be changed and stored individually for each track type.

- Cubase 4 solves the problem by letting you do things like exempt selected notes from the quantization operation or automatically generate random mistakes.
Jupiiiii....

- Drag & Drop copying, moving and swapping of insert plug-ins
A ovo me veseli najvishe od svega!

Arthur 21-09-2006 10:40 AM

pa nije ovo bas toliko siromasan upgrade - prvo mi je zanimljiv taj VST-3 standard, bilo bi veoma gotivno da to zazivi; u okviru toga svidja mi se i taj "capsule" project file, jer je ovo meni cest problem, seljenje projekata i arhiviranje istih.. znam, lenj sam ;) i pise da su ipak malko ozbiljnije promenili routing samih plug-inova..
u svakom slucaju, ukoliko nije duplo "tezi" za resurse kompjutera, bice veoma dobrodosao! :da:

kejkz 21-09-2006 12:48 PM

Sve je to lepo i krasno, ali 900 evra :( sačekaću Cubase 4 Studio... taj mi vi?e odgovara...

Moritz 21-09-2006 01:31 PM

To je list price, nikada ni jedan proizvod ne kosta tacno toliko uvek je manje, pre racunaj izmedju 700 i 800.

Klarinetista 21-09-2006 02:13 PM

http://tuxic.wordpress.com/2006/08/3...-known-as-sx4/

ProkDu 21-09-2006 04:10 PM

Quote:

Activating/Deactivating Busses
A typical issue with current virtual instruments is their audio output bussing system and how they're connected to the mixer after loading. Especially virtual samplers with multiple outputs often occupy more mixer channels than need. The VST3 interface offers the possibility to deactivate unused busses after loading and even reactivate those when needed. This cleans up the mixer and further helps to reduce CPU load.
Quote:

Routing Possibilities
Plug-ins can be connected to the host environment in many different ways: Future VST3 Instruments can have audio inputs. As an example, a synthesizer that offers a built-in vocoder will be able to directly receive an audio signal to control the effect. A VST3 plug-in may have multiple MIDI inputs at the same time.
Dovoljno za početak. :D

ProkDu 21-09-2006 04:26 PM

Ko će da se opkladi da će u Nuendu 4 biti implementiran sidechain-ing? Naravno, pod uslovom da izađe tek za 2 meseca. ;) Toliko im dajem za rešavanje problema. :rotfl:

Max 21-09-2006 04:40 PM

To mi je sve vreme nejasno ......

Uglavnom je Nuendo njihv prvenac ..... Cubase uvek prati ..... mozda je ovo probni balon ????

U svakom slucaju , puno lepih promena

Pozdrav

lesha 21-09-2006 05:00 PM

http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=113

kejkz 21-09-2006 08:25 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
To je list price, nikada ni jedan proizvod ne kosta tacno toliko uvek je manje, pre racunaj izmedju 700 i 800.

Juhu! :) uzimajući u obzir kako se ovde formiraju cene, sa 20% PDV-a i jo? 50 odsto poreza na monopol doći će to opet do 900...?alim se, nisam imao do sada prilike da kupujem za sebe, ovo će biti prvi put... pa se stidim
:zbunjen:
Ali zato su tu dobri drugari iz inostranstva i kreditne kartice...

Moritz 21-09-2006 08:32 PM

Quote:

Ali zato su tu dobri drugari iz inostranstva i kreditne kartice...
Naravno, i rodbina!!! :rotfl::rotfl::rotfl: cisto da se ne zaboravi ;).
Bas danas razmisljam o tome kako ni jedna jedina radnja u Srbiji ne drzi software u radnji, konkretno mislim na to zasto niko ne otvori muzicku radnju u kojoj ce neko moci da kupi npr. : Native Instr., Steinberg, E-magic, Korg, Spectrasonic, Waves...... Mozda je malo utopisticko razmisljanje ali kada bi se to pojavilo sunce bi nas ogrejalo i verovatno da bi vise ljudi razmisljalo o tome da kupi program jer ne mora da izvodi besne gliste i kojekakve gimnastike da bi nesto doneo od napolje jer ovde deru kozu...ovo je bilo u jednom dahu :rotfl:

Znam, sve znam i ne treba da mi se pojasnjava trenutno stanje u S(G)rbiji oko postotka legalnog softvera

OFF 21-09-2006 08:45 PM

[quote=Moritz]

Bas danas razmisljam o tome kako ni jedna jedina radnja u Srbiji ne drzi software u radnji, konkretno mislim na to zasto niko ne otvori muzicku radnju u kojoj ce neko moci da kupi npr. : Native Instr., Steinberg, E-magic, Korg, Spectrasonic, Waves...... Mozda je malo utopisticko razmisljanje ali kada bi se to pojavilo sunce bi nas ogrejalo i verovatno da bi vise ljudi razmisljalo o tome da kupi program jer ne mora da izvodi besne gliste i kojekakve gimnastike da bi nesto doneo od napolje jer ovde deru kozu...ovo je bilo u jednom dahu :rotfl:

crnjak:rotfl:

kejkz 21-09-2006 08:45 PM

Ja mislim da ima u Artistu u Beogradu. Mada nisam siguran, znam da kada sam jedno i?ao i pitao imali su, u to vreme je ba? iza?ao Cubase SX 3. Sigurno ima ljudi koji to mogu da potvrde. A mogu i ja po?to idem sutra za ne?to drugo.
Sla?em se u potpunosti sa svime izrečenim. Svi se vajkaju na pirateriju, a ponuda nikakva.

Moritz 21-09-2006 08:54 PM

Da stvar bude gora, potrebno im je (dilerima) mnogo manje para za startnu posiljku soft paketa nego za recimo buljuk Roland aranzera. Na kolicinu dobijaju popust i samim tim mogu ako nisu halavi da imaju konkurentne cene onima napolju. Nego trgovci ko trgovci uzimaj samo ono sto ide (ljuti kinez) i onda to k***njaju kako to niko nema pra da kupi i nikoga ne zanima :banghead: :banghead: :banghead:....odosmo u off topic al jbg mora se reci.
Npr. za Steinberg i Native Instruments nema dilera za Srbiju!!!.... ajmo deco sta cekate, limun?

MarkoM 21-09-2006 09:45 PM

ja potvrdjujem da je u artistu imao Cubase SX 03...

Ja sam ga i kupio :)

eto...i to najbolja cena u EU tada ...

ziveo Artist :)

OFF 22-09-2006 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by MarkoM
ja potvrdjujem da je u artistu imao Cubase SX 03...

Ja sam ga i kupio :)

eto...i to najbolja cena u EU tada ...

ziveo Artist :)

Za koga ti radis, bre? :D

MarkoM 22-09-2006 12:35 PM

... ;)

Hollywood 23-09-2006 12:18 AM

Ja bih kupio SX3 ili 4tku original kada bi bila kod nas.

ODMAH.

I jos kad bi bila neka akcija na kredit. Uf....

lesha 23-09-2006 02:37 AM

spremi kintu i prosetaj do artista.

Tiki the Boyler 23-09-2006 08:24 PM

ARTIST zastupa mnoge od nabrojanih firmi, pa naravno i Steinberg!
Znam da je iz ugla prosječnog srpskog home recording entuzijaste teško za povjerovati, ali u ExYu državicama se koristi dosta legalnog softvera!
E sad, to što ne možete da ga vidite na policama i nije nešto čudno! Naime, većina tih stvari ide direktno u ruke kupca! Samo stajanje na polici je poprilično beskorisno jer to svakako nisu stvari za koje će se neko poluslučajno zakačiti! Tu ionako svi imaju vodene verzije, tako da je princip prost: Pozoveš Artist i kažeš šta tačno da te čeka za nekoliko dana. Doneseš dinare, kune ili konvertibilne marke i legalan softver je tvoj! Voila!
Uskoro ćete znati cijenu i za 4! :)

Hollywood 23-09-2006 08:29 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
ARTIST zastupa mnoge od nabrojanih firmi, pa naravno i Steinberg!
Znam da je iz ugla prosječnog srpskog home recording entuzijaste te?ko za povjerovati, ali u ExYu dr?avicama se koristi dosta legalnog softvera!
E sad, to ?to ne mo?ete da ga vidite na policama i nije ne?to čudno! Naime, većina tih stvari ide direktno u ruke kupca! Samo stajanje na polici je poprilično beskorisno jer to svakako nisu stvari za koje će se neko poluslučajno zakačiti! Tu ionako svi imaju vodene verzije, tako da je princip prost: Pozove? Artist i ka?e? ?ta tačno da te čeka za nekoliko dana. Donese? dinare, kune ili konvertibilne marke i legalan softver je tvoj! Voila!

super je to. ali kako da se zavrsi kredit kod nas? a da ne bude stopetrnest posto kamata i to?

Tiki the Boyler 23-09-2006 08:33 PM

E to već nije do trgovaca, već do ekonomskog sistema države i banaka, koje su, gle čuda, takve kakve su...
A ni njih ne možeš kriviti kada su nam mjesečna primanja daleko ispod cijene Cubasea! :(

kejkz 23-09-2006 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler

To me najvi?e zanima...a mislim i sve ostale

Rhino 24-09-2006 04:14 AM

Necu ja to instalirat josh pola godine bar!
Neka se ljudi iz steinberg ekipe smaraju sa bagovima, ja i ne moram bash.:rotfl:
A i cekam Nuendo:D

Jan 24-09-2006 04:37 AM

E znas sta mene sad zanima...Taj VST3 sistem koji ce pomagati pri rasterecenju procesora sa tim genijalnim izumom da plugovi vrse process samo kad je prisutan zvuk,da li ce da se odnosi na sve plugove???Mislim da li ce dosadsnji plugovi raditi po tom sistemu..to nisam bas najbolje razumeo...generalno ja se najvise radujem tome:)

lesha 24-09-2006 04:43 AM

http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=114

da, odnosi se na sve plugove, inace taj "genijalni" izum ableton live, a verujem i drugi hostovi, ima vec poodavno..

Tiki the Boyler 24-09-2006 08:23 AM

Ne znam @Rhino koliko ti se isplati čekati Nuendo u svijetlu priče o legalnom softveru, znajući da je on i do sada bio cca 2,7 puta skuplji od Cubase-a!?? :rolleyes:

Jan 24-09-2006 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=114

da, odnosi se na sve plugove, inace taj "genijalni" izum ableton live, a verujem i drugi hostovi, ima vec poodavno..

Procitao sam vec recenziju ali mi nije bilo jasno do kraja:)...Moram isprobati daj Ableton....

EDIT:Hah,ja uopste ne mogu da se snadjem u ovom ABletonu:)

All times are GMT +1. The time now is 11:55 AM.