![]() |
Nuendo 3 bug
Jos jedna u nizu sprdjenih stvari:
kada editirate u fixed lane nacinu i grupirate evente sa vise traka i zelite ih pomicati unutar laneova, vidi vraga.....neće....a u sx/nuendo 2 to radi bez frke :banghead: mozete pomicati samo jednu po jednu traku... ovako je editing bubnja muka samo takva.... zamislite da imate 2 foldera sa po 16 traka i u svakom kanalu svaki tejk rucno da se pomice.....ne hvala.....nuendo 3, selis sa mog sistema, dok te ne srede i ne zakrpaju do kraja. steinberg i nuendo 3, thumbs down! |
Re: Nuendo 3 bug
Kod mene to radi!
|
To bi moralo da radi! Pogledaj da nisi neki seting podesio, hoce ponekad zbog najmanje gluposti da zeza, ponekad stave dve stvari na jedan seting i onda se tako zaglavis i potrosis dane i dane u razmisljanju i provaljivanju problema!:banghead:
|
Quote:
jer vidim da se i na nuendo forumu zale kako to jos nije rijeseno. btw. mozda sam malo nejasno opisao problem. naime, eventovi se pomicu unutar lane-ova NA VLASTITOM kanalu. mogu ih i ja grupirati i pomicati na druge kanale, ali recimo imam na vise traka nekoliko tejkova jedan ispod drugog. I sad, prebacim sve trake u fixed lane i hocu spustiti sve tejkove tako da svaki bude u svojem lane-u. Prvo selektiram sve trake iz tejka, grupiram ih (ctrl-g) http://zvina.hg-host.com/cubase/1.jpg i onda spustim u donji lane. http://zvina.hg-host.com/cubase/2.jpg Problem je sto u nuendu 3 ne ostaju dolje kao na sljedecoj slici http://zvina.hg-host.com/cubase/3.jpg vec ostanu gore, iznad ostalih tejkova (slika 1)....kao da nista nisam napravio. da li je isto i kod tebe? ponavljam, kad micem jedan po jedan event, onda radi. kad ih grupiram i hocu maknuti sve odjednom, onda nece (u nuendu 3.2, sx 3 nisam probavao). |
Quote:
kako sam napisao, vidim da se ljudi po nuendo forumu zale na potpuno istu stvar... dizem ruke |
moj nuendo 3.2 cak nema ni transport bar...jednostavno nece da se upali ?!:confused:
|
F2.
|
E izvini brzopleto sam odgovorio ja sam na 3,2 vec 3 meseca!
|
ne znam za vas, al ja sam primetno komotniji sa 3.2 verzijom Nuenda nego sa 3kom... jednostavno, mnogo sam operativniji... svidja mi se ona control room opcija mada nisam siguran od kad se pojavila... i svidja mi se multiple-file autosave..
|
Quote:
tipicno....isprave dvije stvari, useru 10 novih :) btw. nek dignu ruku oni kojima se vise svidjalo baratanje sa workspace-ovima u sx/nuendo 2 nego u trojci... |
meni u 3.2 radi sve besprekorno.
|
oggy znam da je shorcut f2 .ali nece jednostavno...kao da ne postoji
|
vidi ovako - imas gore meni koji se zove TRANSPORT i u njemu prva stawka ti je paljenje istog
enjoy :) |
Quote:
jesi siguran da ti TO radi kako treba? ako da, daj mi posalji fajl sa settingsima nuenda. mada sam procesljao sve opcije i manual... |
nema veze..ja vam kazem da nece da sljaka transport nikako ...znam i za meni.Zato i koristim cubase :)
|
Ma ja nisam siguran sta uopste ti postizes time i sta to ne radi kako treba... :confused:
Ti zelis da pomeras to unutar internih lane-ova svake trake, a ja te pitam "zasto?" Mislim cak da broj lane-ova zavisi od samog broja usnimavanja na toj traci i da traka koja je usnimljena 3 puta nikako ne moze imati 5 lane-ova. Iskreno me zanima da mi malo ovo sve obrazlozis jer sam znatizeljan da saznam zbog cega to radis? |
Quote:
snimam take bubnja 1 put 2 put 3 put 4 put i sad, dok ne prebacim u fixed lane, oni su svi jedan na drugom, jako nepregledno. prebacim u fixed lane, opet su jedan na drugom. treba ih rucno prebaciti tako da svaki bude u svom lane-u. ja to radim da oznacim prvi ili zadnji take i onda shift+strelica gore ili dolje, izaberem sve iz tog tejka. grupiram ih (ctrl-G) i spustim u donji lane. cilj mi je da na svakom kanalu svaki take ima svoj lane. i hocu da budu grupirani jer jedino na taj nacin mogu napraviti brzi A/B jednim klikom. moguce je ovo i u nuendu 3 al zbog ovog usranog buga treba ti onoliko vise vremena koliko imas traka :banghead: u sx/nuendo 2 ovo ide jako brzo. ja ne znam kako ti radis zivi bubanj....al ovako ja radim. kad su u pitanju 1-2 kanala, ovo ne bih ni osjetio....al evo upravo radim na materijalu koji ima 16 kanala bubnja. |
vidi Bezsmisla, ne znam koji ti nuendo imas i sta si kako podesio, al ja regularno koristio sve od SX3, preko nuendo 3ke do Nuendo 3.2ke trenutno i NIKAD nisam izgubio transport... samo shortcut, ali meni je i dalje tamo gde je svuda bio.. .
poz.. Zvina kapiram sta oces, ja to radi u istim trakama samo na razlicitim vremenskim pozicijama pa markerima preskacem i radim a/b/c |
Quote:
vidim da svatko ima neku svoju caku :) lako kad imas bubnjara koji u 2 komada cijelu pjesmu odlupa....ili ako imas cudo koje sjedne za bubanj, ti stisnes rec i za 3 minute je gotova stvar :D ali sta kad radis stvar od 10+ minuta a bubnjar je sposoban svirati u komadima od pola minute do minutu :banghead: bas me zanima kako ostali to rade :) ja obicno radim sa dva seta kanala, svaki u svom folderu (blazeni folderi, jednim klikom napravim rec arm). i onda preklapam take-ove. nakon toga prebacujem tejkove u jedan folder i radim crossfade izmedju. ako je bubnjar dobar, i ne primjeti se da je snimano u komadicima. |
znas kako, vecina bubnjara koje sam snimao ne umeju da se snadju kad im pustim da odlupaju odredjeni deo. Uglavno lupaju cele pesme pa po potrebi copy/paste delova. Ako je neko bas los, cijenim da mu ni ceo dan lupanja nece pomoci pa nadjemo kompromis u samom sviranju/ukupnom nivou koji moze postici. Najduze sam snimao bubnjara 4 dana i to 12 numera.. uglavnom za 2 dana zavrsimo prosecan album...
|
... i onda "drugari" po gajbama edituju oko 2 meseca :D :D :D
|
Quote:
|
Quote:
al dao si mi ideju, idem bas isprobat nesto :) |
Kad Dusan govori, ja cutim... :)
Moram priznati da nisam kapirao sta pitas sve do Duletovog odgovora. I naravno, to radi u SX 3 pa navise, samo moras uraditi kako ti je Dusan rekao. |
Dobra ti je taktika,pu?ta? mene da lupim prvi a ti kibicuje? sa strane i gricka? kokice? :p Kad ćemo kaficu? Prijavi se sam kad dolazi? na topli jug da te ja ne jurim :)
Quote:
|
Quote:
svaki tejk mi je razdvajao u svoj lane SAMO u jednom slucaju.....da je podesen stacked i da ide loop izmedju lokatora. onda je razdvajao. kad ga pustas u jednom prolazu da snima.....nitchevo....jedan na drugom. |
ALi ako snima? u jednom prolazu, onda nema? vi?e take-ova, zar ne? A ako krene? opet od početka a uključeno ti je stacked, on će automatski crtati sledeći take ispod postojećeg.
Znači normalan postupak bi kao bio obele?iti početak i kraj, pri čemu kraj u su?tini nema veze ako snima? ceo take bubnja. Snimi? jedan take, sa uključenim stacked i fixed lane na svim kanalima, i kad opet od početka krene? snimanje on bi trebalo da na svim kanalima crta ispod postojećeg lane-a. Ako se to ne de?ava kod tebe, onda je bug, fakat. Ali ja bih ipak čekirao da nisi napravio neki neverovatan previd, just in case, čudno mi je malo to. |
Quote:
stacked....i trpa ih jedan ispod drugog. u prokletinji sx 2.2.0.35 to NE RADI! :banghead: suti....sta sam rekao...isprave jednu stvar, ukenjaju 10 novih....sad radi stacked ali ne radi ono zbog cega sam i otvorio ovaj thread. jebiga :( |
Quote:
|
Zvina se konacno okrenuo pravim vrednostima... :cool:
Mada to nije bas pravi MM, vec customiziran Grunfov za koji je potrosen trogodisnji budzet organizacije od cijelih 30 centi :D |
oggy, vidjet ces sutra koji je pticji javor grunf stavio na vrat :da:
|
Zaboravih da ti cestitam, ali se to podrazumeva :)
A i ne trebaju ti cestitke kad imas MM. Ko ima- zna ;) |
|
A nisi mogao da nadjes gitaru sa nekim malo lepsim vratom?
To drvo izgleda kao da su ga crvi izjeli... :D Ja sam malo bio uznemiren kad sam to video na svojoj gitari, ali onda su mi objasnili da je to OK. Sta ces, mlad i glup... :D |
Quote:
|
Ćiju ćiju :D
|
Quote:
Nisu ba? vremena da ptice k...ju:rotfl: |
evo, sinoc sam malo sviruckao.....prigodno :D
http://zvina.hg-host.com/dtclip.ogg recite kako vam se svidja pa cu rec kako je snimljeno :D |
Nuendo 3.2 je jedini komad sw koji nije smeće, a da je podrijetlom iz Steinberga, a datiran poslije 1993.
Čemu ovo sa gitarom? Nuendo nije guitar controller... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:11 AM. |