![]() |
sidechain pomocu kjaerhus gca1.....
kapiram da je bilo price o side-chainovanju pre ...citao sam sve sto pise na forumu,ali se ne secam da je neko radio sidechain sa GCA1-SC pa sam hteo da vidim da li neko moze da pomogne.Kako sa njim napraviti da kick podvlaci bas.Treba mi bas detaljno objasnjenje za njega jer stvarno ne znam cime drugim bih u Cubase-u mogao napraviti to[softverski],a ne mogu da ukapiram sistem gca1.
|
Re: sidechain pomocu kjaerhus gca1.....
jeste da nije kjaerhus, ali mozda ce ti pomoci..
www.voxengo.com/phorum/read.php?f=14&i=105&t=105 |
ocekivao sam jos neki post,ali hvala u svakom slucaju lesho.
|
pretpostavljam da si mislio na GAC-1 ?
|
nisam radio sa GAC-1, ali znam da (sada vec stariji) TC Native Bundle ima veoma prost [za upotrebu] sidechainer...ako imas te pluginove, upotrebljava se na sledeci nacin...
1. TC Sidechain plugin na kick 2. TC Compressor-Deesser na bass i ukljucis key input na kompresoru... 3. To je to |
Slazem se .....cak je i tc kompresor potpuno ok za tu vrstu kompresije .... posto u drugim slucajevima i ne treba da radi ......
Ako si za dinamicki triger onda tc ...samo da se ukljuci kad treba da duckujes matricu ..... Ako sa za frekventni triger imas sonalksis dyn comp i dyn eq , pa napravi kompresiju na odredjenoj frekvenciji ....... Pozdrav |
fala,fala,fala...znaci moze sonalksis?!Nisam znao da moze sa njim jer ga nisam ni probao.Pa super sada sledi igranje sa Sonalksisom... :) pozdrav
|
Quote:
i sl ..... Za to ti preporucujem tc ...i to ti je super za ono sto ti hoces ....mozda nije moj kompresor da bi nesto bojio ili sl ...ali za ducking efekat potpuno radi posao Tako da ti je moja preporuka tc ......... Pozdrav |
znam da tc moze to da radi,ali nisam probao sa njim.NIsta onda cu da probam kako rekoste...sa TC-jem ;) . pozdrav
|
obicno koristin pulsarove kompresore za sidechain, jer svi imaju tu mogucnost, a u nuendu: dB-D dynamics processor.
bi san napravi uputstvo sa slicicama (trebalo bi potrazit po forumu), ali ti nece bit potrebno, jer na gornjem linku imas detaljno uputstvo za 'ducking' (to je ovo sto tebi treba) i za sinkronizirani 'gating'. :) ne znan kako tc radi ali ovaj db ti ima 6 virtualnih kablova, sto znaci da po aranzmanu mozes napravit 6 ducking/gating konbinacija. :da: |
Super ..... verovatno bolje radi i kao kompresor .......
Pozdrav |
super ...ovde je bas do sitnih creva objasnjeno...a bas bi bilo divno ako nadjes vremena pa nakacis i te slike opet :D
|
Vidim da dugo vremena nitko nije bio na ovoj temi, a ja sam slučajno naletio tra?eći Kjaerhus manualse...
Mo?e li netko biti tako dobar pa objsniti čemu slu?i sidechain? koliko vidim u ovoj temi, da li je to ''stapanje'' bassa i kicka, da skupa sinkronizirano, zaljepljeno lupaju? :) |
|
a sta znam,uzmes otvoris fruti vezes peak kontroler za volume na basu i to mu je to...
mozda moze i za trashold na kompresoru.... :da: |
ljudi tc jeste lagan ali kad se radi sidechain bas dobije klik. imali smo problema s tim i na par računara smo probali. kad radimo sidechain kik i bas, na basu dobijemo klik. :(
|
Uzmi voxengo crunchessor, meni super odradjuje posao.... cak znam prije njega stavit neki drugi kompresor a njega na neutral samo za ducking:wink:
|
Quote:
|
Dovoljna objasnjenja su data u 'GAC-1 Users Manual' koji se nalazi u folderu gdje je instaliran, a moze se pokrenuti i sa plugina (ona otvorena knjigica). Vec godinama odlican alat.
Mogu se vidjeti sheme algoritama iz kojih je jasno kako on radi. Evo ovdje imaju i patchevi sto ih je prilozila raja iz bijelog svijeta : http://www.kjaerhusaudio.com/patchbank.php Ja inace vise volim duplirati track, pa jedan obradjivati rucno u smislu sidechain sounda, te ispadne kao podvuceni layer. Stvar navike i kasnijeg komfora u miksanju. |
2 Attachment(s)
:)
|
Nepravedno zapostavljena cijela edicija divnih plugina :
http://www.kjaerhusaudio.com Posebo smatram da je edicija Golden i danas aktuelna, pored mnoštva 'novih' tehnologija. Ovdje je GAC, a u meniju i drugi : http://www.kvraudio.com/news/kjaerhu..._released_1913 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mozda malo pazljiviji eq i multiband compress, pre nego sto ode u zvakanje... |
to se ustvari desava kad tacka kasni koju milisekundu,a posto je obicno neka perkusija u wav formatu naravno da ima fade-in pre samog udarca, i onda tu prazninu kompresor propusti i mi je cujemo kao klik.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:13 PM. |